4.Bölüm

12.2K 122 30
                                    

Eve aynı adımlarla girdiler.

Kuzey lambayı yaktı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kuzey lambayı yaktı. Duru etrafını izlemeye evi , eşyaları süzmeye başladı. Ev bir oda bir salondu. Salon da beyaz L koltuk vardı ortada bir sehpave tv ünitesi. Evde eşya yok denecek kadar azdı. Kuzey anahtarı sehpanın üzerine fırlattıktan sonra odasına girdi.Duru ise koltuğun ucunda Kuzey'in odadan çıkmasını bekliyordu. Duru bekledikçe Kuzey odadan çıkmıyordu. Duru yavaş yavaş Kuzey'in odasına yöneldi.Kapıyı tıkladı iki kere. Hiçbir ses gelmiyordu Odadan. Duru, Kuzeye seslenmeye başladı.Hala odadan ses gelmiyordu. Duru dayanamadı içeriye girdi. Odada kimse yoktu. Odanın içinde bir kapı daha vardı. Duru o kapıya yöneldikçe bir sesler geldiğini duydu. O kapıya yaklaştı ve kulağını kapıya dayadı. Kuzey şarkı mırıldanıyordu." Kendinden emin değilse sevme bensiz mutluysan öyle kal...". Sanırım Kuzey duştaydı ve şarkı söylüyordu. Bir anda su sesleri kesildi ve aniden kapı açıldı.Kuzey beline havluyu bağlamış tı.Islaktı vücudu. Duru ile dip dibe kaldılar. Duru Kuzey'in nefesini hissediyordu Kuzeyin omuzlarını , göğüslerini vücudunun üzerinden sızan sulardan gözünü alamıyordu. Kuzey bir anda " Beni bu akşamyatağa atıcakmış gibi bakmayı bırakmalısın!" dedi gülerek. Duru hemen kafasını çevirdi .

Odadan çıkmak için kapıya yönelirken Kuzey " Dur , sana giyecek bir şeyler veriyim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Odadan çıkmak için kapıya yönelirken Kuzey " Dur , sana giyecek bir şeyler veriyim." dedi. Kuzey dolabın kapağını açtı kendi tshirtlerinden birini aldı bu olurmu dedi. Duru Kuzey'in gösterdiği tshirte bakmadan kafa salladı. Kuzey dahada çok gülmeye başladı. Eline eski sevgilisinin tangasını alıp peki bunu dedi. Duru hiçbakmadan yine kafa salladı. Kuzey kahkahalar atarak" bencede çok yakışacak sana" dedi. Duru Kuzeyin kahkahalarından sonra elindekine baktı ve ardından bir öfkeyle odadan çıktı.

Kuzey önce kendine siyah kolsuz bir tshirt seçip giydi. altınada siyah kısa bir şort. Sonra salona çıkıp Duru'ya da tshirt ve şortunu verdi.Duru giyinmek için kuzeyin odasına gitti. O ara Kuzey mutfağa girmişti.
Duru Kuzeyin odasında yatağının üzerine fırlatılmış ceketinin yanında bir kutu farketti . Bir yandan merak ediyordu bir yandan sanane duru diyordu kendi kendine. Dayanamadı Duru kutuya yaklaştı ve baktı. Kutunun içinde tektaş vardı. Duru bir anda " Lanet olsun!" diye bağırdı .Kuzey kapıdan seslenerek " Bir şeymi oldu" dedi. " Hayır hayır ayağımı dolaba çarptım sadece." Kuzey ses vermemiş gitmişti. Bu yüzük Sıla'ya alınmıştı.O gün , Kuzey o eve evlilik teklifi için gitmişti.Ve sevdiği kızı tarih alırken gördü. Duru kutunun kapağını kapatıp aldığı yere koydu. Odadan çıktığında sehpanın üzerinde bir sürü pizza kutusu ve colalar vardı. Duru Kuzeye bakıyordu. Kuzey " Biliyormusun bana en son böyle seni kurtardığım mafya bakıyordu. Hadi durma gel!" . Duru gülümsedi ve yanına geçti ama Durunun aklı tektaştaydı. Bu kadar düşünceli , tatlı biriyken neden Kuzey'e bunu yapmıştı bu kız ? Bol kahkahalar ve büyük bir açlıkla yemekler yenmiş. Ardından Kuzey odasından bir pike ve yastıkla çıktı. Duru " Ne yani salondamı yatacağım?" . Kuzey elindekileri koltuğa bırakıp , mutfağa doğru yöneldi. "Öyle gözüküyor küçük hanım " dedi. Duru onun sessizce arkasından ağız taklidini yapmıştı " İyli gizikiyir kiçik hinim." Kuzey mutfaktan çıkınca Duru taklidini bir anda durdurup " İyi geceler Kuzey Bey " dedi.Kuzey " Sanada, he eğer bir şeyler yemek içmek istersen mutfaktan istediğini alabilirsin bira , viski , cola.." dedi ve elinde birasıyla odasına girdi.
Kuzey sigara paketinden bir tane sigara alıp dudaklarının arasına koyduktan sonra kendini yatağa fırlatmış yanında bira şişesiyle tavana bakıyordu.

Aklına Sıla gelmişti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Aklına Sıla gelmişti. Tam o anda kapı tıklandı . Kuzey ses çıkarmadı. Biraz daha yumruklarla kapıya vuruyordu biri. Kuzey yatağından kalktı ve odasının kapısını açtı. Duru elinde yastığıyla odaya girdi. Hiçbir şey demeden. Kuzey Duruya baktı.

-Bak o koltuk çok rahatsız. Zaten bu evde bir gün durucam bırakta rahat rahat yatağında yatayım sende bir günlük koltukta yat.
- Tabikiiiii Duru hanım!
dedi ve Durunun bacaklarından tutup kucağına aldı . Duru bırak beni diye çırpıınırken Kuzey onu salondaki yatağına koydu ve odasına girdi. Kapı tekrardan çaldı. Kuzey " Neee vaaar?" yüksek bir sesle. Duru bağırdı " Tekk başıma bir odada yatmaktan korkuyorum." Kuzey oflayarak kapısının kildini açtı . Eliyle gir işareti yaptı. Duru Kuzey' e Kuzey Duru' ya bakıyordu.
-Yere ser istersen pikeni yat Duru.
- Çok merak ediyorum büyük büyük dedelerin öküzmüydü Kuzey?
- Salondaki koltuğu özledin galiba ?
-Tamam yere seriyorum bennn .Zatem bayılırım yerde yatmaya..!
Duru yerde rahat edemeyip öflüyordu.Kuzey daha fazla dayanamadı
-Benimle yatmak istermisin
- Oha kuzey
- Eğer yerde rahat edemezsen diye söyledim küçük hanım. Yoksa meraklı değilim sana.
Duru yatağa yöneldi.
-Tamam Kuzey bey sakinnnn.. Sadece uyuyacağız sakinnnn...
Kuzey sağ , Duru sol tarafa dönmüştü.Durunun aklı yüzükteydi.
-Kuzey ?
-..
-Kuzey yattınmı ?
- EVET!
- Kuzey Sıla'ya evlenme teklifimi edicektin ?
Kuzey Duru'ya döndü.
- Sen nerden biliyorsun bunu ?
-Kutuyu gördüm
-Doğru görmüşsün.
-Yanlış anlamanı istemiyorum ama insanlar evlenilecek bir insan bulamazken bu kız iki kişi bulmuş üstüne üstün ikisiylede evlilik yolunda nasıl olurdu.

Duru bunu söylerken Kuzey e baktı. İkisizde tavana yöneldi bir anda.

-Bilmiyorum Duru. Herhalde yetmiyordum ona askerlik filan gördüğü ilgiye kanmıştır
-Askerdeyken konuşmuyormuydunuz
-Heergün konuşuyorduk
-Neden o zaman yaptı bu kız nasıl
-Bilmiyorum , tek bildiğim çok sevdiğiim.Çok güzel gülüyordu biliyormusun Duru ?Her zaman pozitifti. Kahkahalarıyla bu ev renklenirdi. Evimin her köşesinde izleri var. Hayatımın her noktasında izler. Onunlayken her şey duruyordu. Yanyanayken bile özlüyordum onu. Kendimi çok değerli hissediyordum onun yanında. Her sözü doğru geliyordu.Ne derse gerçek. Ama ne anladım biliyormusun Duru ?
- Ne anladın.
- İnsanoğlu yalancının teki. Bana yemin etmişti. "Seni hep çok seveceğim". Şuan düşündükçe gülüyorum bu söze kahkahalarla. Çok komik değilmi ? İnsanlar yalan söylemeye çok alışmışlar dudaklarını yemeden, gözleri kaymadan nasıl beceriyorlar bu kadar basit değil seni seviyorum demek nasıll?!.Kimse saf ve temiz değil. Kalamıyor da ilk günki gibi. Onu bir bebek gibi severdim. Her şeyiyle ilgilenmek ona sahip çıkmak istiyordum. Ama her şey yalanmış Duru yalan. Nasıl bu kadar rahat yalan söyleyebilir bir insan sevdiğine ? Ben o eve hayatımım bir diğer parçasını tamamlamak için gittim ve şimdi görüyorumda yarım kaldım. Bana hep evleneceğim kadın olacağını söylerdi . Eğer , eğer bunlar olmayacakda neden bana bunlara hayal ettirdi Sıla! Lanet olsun ! Bu kalabalıkta kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki. Her şeyim gitti ve, ve ben şuan hiçkimsesizim. Beni bir kuyudan çıkarmıştı yalnız ve kimsesizdim.Ya şimdi beni çıkardığı kuyuya geri aattı. (Gözleri dolmuştu Kuzeyin)
-Sakin ol be kahraman.
-Ne sakini DURU NE SAKİNİ! Ömrümü çöp ettiler. En komiğide açıklayabilirim..
Duru eliyle Kuzeyin ağzını kapadı.
-Şşşş. Uykum var
dedi ve poposunu kuzeye dönüp
-Hala konuşacaksan kuzey ancak böyle dinlerim dedi Gülerek.Duru kendi tarafına döndüğünde üzülmüştü hatta gözleri dolmuştu. Kuzey in keyfi yerinde değildi tepkisizce tersine dönüp yatmıştı.
****
Sabah uyandıklarında Duru kuzeye sarılmış bacağını bacaklarının üzerinde uyanmıştı .Duru Kuzeye baktı. Duru hemen kendini toparlayıp yatakdan kalktı. Salonda duşa girdi. Bir anda kapı çalmıştı. Kuzey önce bir gözünü açıp ardından yatağında Duruyu görmeyince " Acaba baş belası nereye gittin sabahın köründe " diye hayıflanarak kalktı yatakdan. Kapıya doğru yöneldikçe zil sesi daha artıyordu "Geldim başımın belaası çatlama"dedi. Ve kapıyı açtı :
- Sıla?!!!

O GECEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin