[Intro]

373 34 23
                                    

Gotham'ın kirli ve acımasız sokaklarında sessizliğin gürültüsü duyuluyordu. Pek belli olmayan yıldızlar karanlık gökyüzünü süslüyordu. Gökten göz kırpan belirsiz ve silik bulutların güzelliği dillere destandı. Ilık, karanlık ve esrarengiz bir şekilde sessiz bir akşamdı. Sayısız suçlu kuytu köşelerde kimi canın hayatına son verir, kimisini soyarken, genç bir kadının en az Gotham denli tehditkar gülüşü karanlık gecede yankılanıyordu. Pandora.

Genç kadın, gecenin karanlığı ile süslenmiş katran karası, dalgalı saçlarını hafifçe geriye ittirirken konuştu. "Pandora hakkında ne biliyorsun?" diye sordu korkuyla kendisine bakan yaşlı adama, cebinden çıkardığı kalın iskambil kağıtlarıyla oynarken. Yaklaşık ellili yaşlarda olduğunu tahmin ediyordu. Pedofili bir hastalıklının tekiydi, küçük kızları taciz ediyordu. Öz kızları da dahil olmak üzere. "Kahrolası bir kutuyu açıp tüm dünyaya kötü salan budala değil miydi o?" dedi adam tükürük dolu ağzıyla. Genç kadın gülümsedi, hafifçe başını çakıl taşlarıyla donatılmış zemine eğdi ve kırmızı, siyah ve beyaz renklerle işlenmiş estetik, bir o kadar da tehlikeli, köşelerinde küçük, sivri ve kesici aletler olan iskambil kağıtlarını karıştırmaya başladı. "O bir kutu değildi, çömlekti. Çeviri hatası. Ve hayır, budala değildi. Epimetheus, Zeus'un ateşini çalıp tüm insanlığa dağıtılmıştı, bu da Zeus'u kızdırmıştı. O da, insanlara ceza olarak saf bir güzellik ve güçlü bir zekayla yarattığı tanrısal varlık Pandora'yı vermişti." Genç kadın, iskambil kağıtlarından birini köşesinden tutarak adama fırlattı, adamın gömleğinin göğüs hizası yırtıldı. "Benden ne istiyorsun?" dedi adam korkuyla. "Ah," dedi genç kadın iç geçirerek. Sahte bir hayalkırıklığının maskesini giydi ve konuşmaya devam etti. "Ne güzel kültür seviyemizi arttırıyoruz burada." dedi gülümseyerek.

"Ardından, Epimetheus, Pandora'ya aşık olur. Düğün hediyesi olarak da Zeus onlara bu çömleği verir ancak asla ama asla açmamalarını söyler. Bunun nedeni çömleğinin içinin saf kötülükle donatılmış olmasıdır. Pandora merakına karşı koyamaz ve çömleğin kapağını açar. Açmasıyla birlikte dünyaya kötülük yayılır, Pandora bunu fark ettiğinde ise hemen kapağı geri kapatır. Aslında Pandora insanlığa ceza olarak yaratılmış olmasına rağmen, dünyayı kurtarmaya ve kötülüğün daha fazla yayılmasına engel olmaya çalışır. Ne dersin, belki de bu demektir ki hayatta kalmak en büyük cezadır." dedi gülümseyerek. "Pandora'nın kapağı açması ile ise kadınların merak duygusuna vurgu yapılır. Ki şahsen bunu fazla cinsiyetçi buluyorum. Sen ne düşünüyorsun?" dedi genç kadın, mavi gözlerinde kıkırdayan acımasızlığın ışıltıları ile, cebinden çıkardığı bıçağı yaşlı adamın boğazına tutarken. "K-kesinlikle." diyerek kekeledi adam.

"Aynı fikirde olmamıza sevindim, Thomas. Gel gelelim sana bir iyilik yapacağım. Madem hayatta kalmak en büyük ceza, o halde," Genç kadın, bıçağı adamın boynuna sapladı. "Seni kurtarayım bari." Adamın boğazından akan oluk oluk kan, kadını tatmin ediyordu. Ve cesedi orada bırakıp, gecenin karanlığıyla salt oldu.

pandora [bruce wayne]Where stories live. Discover now