ideál krásy

18 2 0
                                    

V našej škole existuje systém popularyty ktorý určuje vaše sociálne postavenie v skupine.najvišie sú väčšinou ľudia ktorí ponižujú druhých pozerajú sa a serú na nich z vysoka ,niekde v strede sú ich poskoci a diváci a my sme na samom spodku lebo sme to proste "my".Naše postavenie je jedinečné. Nie každý je populárny naším spôsobom. S väčšinou populárnych deciek sa chce každý rozprávať ale s nami skoro nik. Každý vie naše meno a v poctate nás každý pozná ale nik nás v zásade nepozná...

Po ťažkom dni v škole som s Kamilou zamieril do našej obľúbenej kaviarne pri parku. Milujem vôňu kávi a pokaždé keď tam vkročím tak sa zhlboka nadýchnem a naplno si vychutnávam omamnú vôňu. Zamierime ku malému stolíku pri okne a sadneme si k nemu.Po chvíľke k nám z úsmevom pribehne od hlavy až po päty potetovaný čašník, ktorý nás pozná z vydenia, keďže sme pravidelný návštevníci. Kamila je z neho celá na mäkko. Vždy ked sa na ňu pozre nahodí svoj očarujúci úsmev ale je iba tak očarujúci v jej hlave.

"Čo si dáte?" Opýtal sa priemnim hlasom z ktorého sa kamila zvíjala.

Keďže celý čas nevidala ani slovko tak som za ňu povedal: "Jedno vanilkové a jedno karamelové latte."

Čašník prikívol a odišiel od stola. Kamila mi zase začala rozprávaťsvoje ódy o čašníkovi.Potom sme začali preberať novinky čo sa komu stalo atď.
Medzi tým prišiel čašník s kávou.
Pomali sme odsrkávali z horúcej kávi a hádzali na seba pohľady. Pod stolom mi tajne podala peniaze aby som vyzeral ako gentleman že platím.(peniaze som minul na autobus)

Potom sme zamierili domov skratkou cez park.Veľmi radi tade chodíme lebo tam nechodí takmer nik.Je tam prekrásna príroda a hlavne nulové riziko stretnutia "cool kids" ktoré sa zdržujú hlavne na vlakovej stanici kde fajčia,kurvia a pijú. Sadli sme si na lavičku. Kamila sa poobzerala dookola či je čistý vzduch a z batohu vytiahla bagetu.

"Domievam sa že je to tvoja nedojedená desiata." Podozrievavo zkonštatujem.

" Ale no veď ma poznáš dosť dobre na to aby si vedel že nerada jem pred druhými!.......a mám tak trochu dietu...."

"Podľa mňa to už preháňaš! Bojím sa o teba!"

"Veď sa nemáš čoho som úplne v pohode..."

"Zatiaľ!" skočím do vety.

"Ale boha veď ty tiež neješ."

"Neodbáčaj od témy!" Vykríkol som.
"Proste by si sa mala šetriť. Kvôli mne. S kým by som robil také blbosti. Sľúb mi že budeš viac jesť a viac dbať o samú seba.Krása ti za to nestojí ,lebo ja si myslím že ty si dostatočne krásna aperfektná taká aká si a nepočúvaj názory tých blbých ľudí ,ktorí sa tvária že sú viac než ty.

"Sľubujem..."

Kamila to tiež nemala najlakšie. Taktiež ako ja si v minulosti prechádzala šikanou.Spolužiaci ju začali šikanovať za to ako vyzerá, už od útleho veku za to že nezapadá do ich noriem krásy.Od vtedy má problémi z dôverou voči cudzím ľuďom a utiahla sa do seba.Myslím si že my dvaja mame preto taký vzťah lebo navzájom chápeme aké to je keď vás ľudia sťahujú ku dnu,chápeme tú bolesť. Aké to je keď ti svet zabraňuje byť iním. A aj napriek tomu si vystačíme lebo máme sa navzájom a je to  úprimné.Ja a ona proti celému svetu. Máme spolu veľa pekných zážitkov a dúfam v to že ich bude ešte viac...





























everything💕Where stories live. Discover now