2. Bölüm | İllegal

11 0 0
                                    



Kaşif uzanmış boş bir şekilde tavanı seyrediyordu. İşinde onun kadar iyisi yoktu fakat çok yorulmuştu. Yıllarca öldürmüş, çalmış ve istenilenleri bir bir yerine getirip parasını kazanmıştı. Hiçbir zaman sebebini sormamış, şüphe duymamıştı. Hizmet ettiği tek şey paraydı. İnsanlar ve rütbeleri umurunda değildi. Bilekliğinden gelen çağrı sesi ile irkildi. Uşak hesaba yatan parayı bildirmek için aramıştı. Artık gidebilirdi. Nereye gideceğini bilmese de uzay boşluğunda seyahat edip yeni bir görev için bekleyecekti. Doğrulup ayağa kalktığında odanın kapısı açıldı ve valinin kadınlarından biri içeri girdi. "Vali Ria iyi zaman geçirmeniz için beni gönderdi." Kaşif kadına bir kaç saniye baktıktan sonra "Valiye teşekkürlerimi ilet, benim burada işim bitti." dedi. Kadın Kaşif'in kendisini beğenmediğini düşünerek incinmişti. Halbuki en güzel elbiselerinden birini giymişti. Etkilenmesi gerekiyordu. Kaşif odadan çıktığında koridorun sonunda Tiu'yu gördü. "Vali gitmeden sizi görmek istiyorum efendim."

Büyük salona ilerlerken Uşak ile irtibat kurdu. Geminin durumunu ve kalkışa hazır olup olmadığını sordu. Beklediği gibi hiçbir sorun yoktu. Büyük salona girdiklerinde bir grup adam ile valinin çok derin bir tartışma içerisinde olduğunu gördü. Vali onu sadece vedalaşmak için çağırmadı bundan emindi. Orta yaşlı, oldukça kısa ve aksakallı olan adam savaş gazisiydi. Yüzünde ki yaralar ancak bir kurşun sıyrığı ile oluşabilirdi. Eski bir komutan olduğunu düşündü. Tamamen kırmızılar içinde ki kadında hararetli tartışmada konuşmaya devam ederken bir gözüylede Kaşif'i süzüyordu. Diğerleri bir kaç iş adamından başka bir şey değildi. "Bu tek şansımız olabilir Ria ve bu fırsatı geri teptiğin lider tarafından duyulursa gözünde ne kadar alçalacağını sen düşün." Ak sakallı sinirliydi. Ria'yı ikna etmek için ne kadar uğraştığını Tanrı bilirdi. Kaşif meselenin ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Ria tahtına oturup boynunda ki fuları çıkardı. Sıcak basmıştı ve ardı arkası kesilmeyen düşüncelere boğulmuştu. "Beni Kaşif ile yalnız bırakın." dedi. Grup sessizce dağıldı. Vali düşünce yağmurundan sıyrılıp söze girdi. "Seni beklettiğim için üzgünüm Kaşif fakat önemli bir konu üzerinde bir sonuca varmaya çalıştık ve bu sonuç senide ilgilendiriyor." Şimdi Kaşif'in dikkatini çekmeye başarmıştı. "Nasıl bir sonuç bu?" "Bildiğin üzere General Sabu bir darbe girişiminde bulunmuştu." "Evet ve aynı günde kodese tıktılar adamı." "Doğru fakat sadece onu içeri alabildiler. Adamın arkasında ciddi bir teşkilat var. Henüz tüm bağlantıları çözemedik. Fakat bu gün bir istihbarat aldık." "Devam et." "Bu gizli teşkilata Sancaktarlar deniliyor. Teşkilatın başında Sabu vardı fakat o içeri girince onun yerine üvey kardeşi Semil geçti." "Bir kardeşi mi varmış?" "Emin ol bunu öğrendiğimiz de bizde aynı tepkiyi verdik. Onu gizlemeyi başarmış." "Aldığınız istihbarat bu kadar mı?" "Hayır hayır, bundan da ötesi var. Tüm teşkilatı çözebilme şansı elimizde fakat kanıt yok." "Bu yüzden beni ilgilendiriyor olmalı. Yasa dışı bir icraat gerekli diyorsun!" "Yasalarımız açık ve net. Kanıt yoksa, kimseye bir şey yapamayız. Ajanlarımızdan biri bu gün Semil'in kızını Dünya 4'te gördüğünü onayladı." "Pembe diziye dönmüş desene..." "Lütfen Kaşif, mesele çok ciddi. Eğer kızı rehin alabilirsek, Semil'e her istediğimizi de yaptırabiliriz." "Peki karşılığında?" "Karşılığında Kaşif, seni emekli edecek kadar paraya boğacağız." "Öyleyse gereken bilgileri Uşak'a aktarın. Zevkli bir yolculuk olacak." Vali rahatlamış bir eda ile kendini tahta bıraktı. "Yol boyunca ihtiyaç duyabileceğin her şeyi Tiu'ya bildir, hepsi tarafımızdan karşılanacak." dedi. Kaşif başını eğip selamını verdi ve konaktan ayrılmak üzere yola koyuldu.

Gemiye döndüğünde yakıt ikmali tamamlanmış. Erzak ihtiyacı karşılanmış ve her türlü mühimmat silah depolarına yerleştirilmişti. Kaşif kokpite geçti ve manuel kontrolü aktifleştirdi. Atmosferi aştıklarında kontrolü Uşak'a bıraktı ve kumanda odasına geçti. Kumanda odası aynı zamanda geminin gövdesiydi. Bu odadan diğer tüm bölümlere geçiş sağlanabiliyordu. Kaşif gemi ile ilgili analizleri, rotayı ve görevin detaylarını büyük masaya aktarılmasını istedi. Üç boyutlu hologramik önizleme sistemi ile daha etkili çalışma imkanı veren bu masa Kaşif'in görevler öncesinde strateji geliştirdiği bir alandı. Dünya 4'te ki ajanın çektiği görüntülerde kız çok net bir şekilde görülüyordu. Saklanmadığı kesindi. İnsanların ondan haberdar olmadığını düşünüyor olmalıydı ya da hiçbir şeyden haberi yoktu. Kızın bulunduğu gezegen Samanyolu Galaksisi'nde bulunuyordu. Yaşamaya elverişli, uzay ile tanışmamızın ilk çağlarında keşfedilmiş 14. gezegendi. Atmosferik yapısı Dünya ile benzerlik gösterse de tüm gezegene çöl iklimi hakimdi. İnsanların yerleştiği bir çok alan yeşillendirilmiş olsa da gezegenin üçte ikisi hala kumla sarılıydı.

KaşifМесто, где живут истории. Откройте их для себя