ONE

987 96 67
                                    

Felicity alnındaki ter boncuklarını tişörtünün ucuyla silerek çizimine devam etti. Hava oldukça sıcaktı-gecenin ikisi olmasına rağmen- ,belki de bu yüzden işi zorlaşmıştı. Ama sonlarına gelmişti; ki bu yüzden başka bir zamana kalmayacaktı resim.

Tuvalin sağ köşesine astığı eski sevgilisiyle olan tek fotoğrafını eline aldı ve okşamaya başladı. Uzun zaman olmuştu onu görmeyeli. Belki başka birini bulmuştu veya hep o çok istediği üniversite profesörü olmuştu, kim bilir?

Resmi tekrar yerine koyup mavi akrilikle kaplanmış olan fırçayla tuvale son kez darbeler yapmaya başladı.

İkisinin en çok sevdiği şarkı çalıyordu defalarca. Resimlerini çizmeye başladığından bitirmesine kadar da çalacaktı. Ancak bu şekilde anılarını doğruca hissedebiliyordu.

Cause all of me loves all of you.

Aradan geçen yarım saatin sonunda resim son haline gelmişti. Felicity eserine alıcı gözüyle baktı ve dudaklarında geniş bir gülümseme yerleşti.

Resimin kuruması lazımdı, bu nedenle üstüne bir şey örtemeyecekti.

Kullandığı fırçaları ve paletleri lavoboya boşalttıktan sonra ellerinden boyaları akıttı. Hala aynı şarkı çalıyordu, bir an önce kapatması lazımdı.

O sırada atölyenin kapısı çaldı. Saat gece üçe yakındı, kim gelmiş olabilirdi ki? Felicity ıslak ellerini duvarda asılı havluyla kuruladıktan sonra yine boya içinde kalmış kıyafetleriyle kapıyı açtı.

"Merhaba?"

Kapının ardında tekerlekli sandalyeli bir adam belirdi. Üstünde kırmızı ekoseli bir gömlek ve altında ise siyah kot vardı.

"Merhaba, Felicity Robert siz misiniz?"

Oldukça kibar bir ses tonu ile sorusunu soran adama içtenlikle gülümseyerek başını salladı Felicity. "Evet, benim. İçeri geçmek ister misiniz?"

Kız sonuna kadar kapıyı açıp adamın geçmesine yardımcı olmak için sandalyesine dokunmuştu. Ama adam kadının eline dokunup, "Kendim de halledebilirim." dedi.

İkisi de küçük atölyenin içine girince Felicity adamı nihayetinde inceleme fırsatını bulmuştu.

Uçları sarı, dipleri kahverengi uzun saçları vardı. Kaşları kalın olmasına rağmen rahatsız etmiyordu, yüzünden otuzlu yaşları geçmiş olduğu anlaşılıyordu ama yine de karizmatik yüz hattı bir çok genç çocukla yarışabilirdi.

Kadın sakatlığının ayaklarında olduğunu anlamıştı. Sağ ayağı yoktu- belki doğuştandı , belki de sonradan kesilmişti-. Sol ayağı da normal olması gerektiğinden çok fazla kısaydı. Karşısındaki adam rahatsız olmasın diye bacaklarına bakmayı kısa kesti ve bakışlarını yüzüne çevirdi. Adam parlak gözlerle kadına bakıyordu.

"Ben portre çizdirmek istiyorum. Sizin bu şehirde çok yetenekli bir ressam olduğunuzu öğrendim, bu yüzden de atölyenize gelip sizle konuşmak istemiştim."

"Ah, teşekkür ederim dedikleriniz için. Pratiklik için bu atölyedeyim."

O sırada hala All Of Me çalıyordu telefonundan. Felicty bu şarkıyı sadece yalnızken dinlerdi, bu yüzden müziği kapatmak için telefonunu eline aldı.

"Sevdiğim bir şarkıdır."

Kadın başını telefondan kaldırınca adamın gözleri Felicity'nin çizdiği resime kaymıştı. Kuruması için örtü örtmediğine pişman oldu, müşterinin birinin eski sevgilisiyle olan portresini görmesine gerek yoktu.

"Benim de öyleydi."

"O zaman sorun olmazsa kapatmayın."

Adam oldukça kibardı, bu yüzden Felicity kırmak istemiyordu. Sadece o gidene kadar açık kalır, diye düşündü. Telefonu tekrar geri bıraktı, bu sefer sesini biraz daha açmıştı.

"Peki kimin portesini çizeceğim?"

"Benim." O sırada konuşurken Felicity istemeden adamın dudaklarına baktı.

"Pekala, çizime başlayacağım ama saat oldukça geç oldu; bu yüzden yarın tekrar gelirseniz veya bana bir fotoğrafınızı verirseniz ona bakarakta çizebilirim. Birazdan atölyeden ayrılmak zorundayım."

Kadın nedense fotoğraf vermesini istememişti. Bu engelli adamın oldukça dolu biri olduğunu düşünmüştü ismini bile bilmemesine rağmen.

"Tamam yarın gelirim, çizimlere başlarız."

Felicity memnuniyetle başını salladı. On beş dakika sonra treni kalkacaktı, acele etmeliydi ama bu adam buradayken pekte sorun etmemişti trene yetişip yetişmemeyi.

"İsminiz nedir peki?"

Adam gülümsedi, kadın hayran kaldı.

"Justin Bieber."

🌸

Kitap butyallstillwatching e ithafendir.
Seni seviyorum ecececece❤️❤️❤️

 DISABLED |JDB| Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin