draco

2.5K 219 21
                                    

Draco se plížil po chodbách Bradavického hradu a doufal, že na nikoho nenarazí, obzvlášť ne na Filche a jeho prašivou kočku. Tohle bylo špatné už samo o sobě, nepotřeboval se při tom nechat chytit.


,,Kam jdeš?" ozval se za ním hlas osoby, kterou rozhodně nečekal. Tohle nebylo v plánu.

,,Hmm, já...ven, na vzduch," vykoktal, ale neotočil se k ní. Věděl, že jakmile by  v měsíčním světle zahlédl ty její oříškové oči, všechno by ji vyklopil, a to rozhodně nechtěl. Nemusela se to dozvědět hned.

,,Proč mi lžeš?" zeptala se, ale zůstala stále za ním. Tušila, že se ji odpověď nebude líbit, ale musela to vědět.

,,Já..." začal, ale ztratil slova. Bylo to těžší, než si kdy myslel.

,,Jdeš za ním, že?" zeptala se zklamaně a Draca píchlo u srdce. Tohle se mu rozhodně nelíbilo. Otočil se k ní čelem a zahlédl její oříškově hnědé oči, jak se plní slzami. To ho bolelo ještě víc.

,,Co jsi čekala? Že se všechno změní? Jsem to pořád já, ať chci nebo ne, patřím mu. Víš to moc dobře. Viděla jsi to."

,,Nemusí to tak být! My vyhrajeme!"

,,Je mi to tak moc líto, Hermiono. Opravdu je. Kdybych to mohl změnit udělal bych to, a to jen kvůli tobě. Nechtěl jsem tě zklamat. Ale od začátku jsme věděli, jak tohle dopadne."

,,Lžeš! Zůstaň tu a bojuj, nevlastní tě. Draco, my dva..."

,,My dva máme něco hezkého, ale to je tak všechno. Řekl jsem to Severusovi a řeknu to i tobě. Lidi jako já a ty nepatří k sobě. Kdyby ano, byl by Severus s Lily a my...my bychom byli mnohem šťastnější. Je mi to líto, Hermiono, ale tohle je krutá pravda, které se musíme postavit. Kdybych mohl být kdokoliv jiný, byl bych. Stal bych se kýmkoliv jiným, jen abych s tebou mohl být. Slib mi, že mi neumřeš, jako Lily," dokončil menší proslov a sám měl nakrajíčku. Políbil ji na čelo a vydal se vstříc svému osudu.

***

,,Měla pravdu, měl jsem zůstat a bojovat, za to co jsem cítil, ne za to, co mi určili ostatní."

,,V životě jsi udělal hodně chyb, Draco, ale Hermiona chyba nebyla. Souhlasím, měl jsi s ní zůstat. Napoprvé i napodruhé," řekl Severus a zmizel.



After all this time?Where stories live. Discover now