•DVA•

639 33 12
                                    

,,Em?" zakřičela jsem do prázdného baráku. Táta byl v práci a děda v hospodě, tak jsem doufala, že tam bude alespoň Emily.

,,Ano, Caty?" ozvala se a seběhla ze shodů.

,,Jak se vlastně budeš jmenovat po svatbě? Promiň, ale pořád to zapomínám."

,,Lynchová," odpověděla mi s úsměvem.

,,Jo, díky," usmála jsem se a zmizela. Musim se vzpamatovat. Na světě jsou milióny lidí, nemůže to být Ross. To jsem moc naivní. Plácla jsem sebou do postele a na chvíli usnula.

,,Jsem doma!" vzbudilo mě tátovo volání. Po několika sekundách bezvýsledného pátrání v mysli jsem si uvědomila, co se stalo. I přes to, že se mi nechtělo, tak jsem vstala a šla si udělat úkoly. Ta škola mě jednou přivede do blázince. Pořád jsem toho kluka nemohla dostat z hlavy. Jsem naivní. Opakovala jsem si pořád dokola.

,,Caitlin, děje se něco?" ptala se mě Emily u večeře. Jenom jsem se v tom přehrabovala, ale nic jsem nesnědla.

,,Ne, já jenom - neni moc dobře. Půjdu si lehnout, jestli to nevadí," řekla jsem nepřítomně, vtala jsem a šla do pokoje. Vzala jsem si pyžamo a i přes to, že bylo jen osm hodin jsem se šla osprchovat.
Do hlavy mi vstoupila myšlenka: Co, když to ON ale bude? Jak se budu chovat? Úplně ​normálně, Williamsová! Mluvila jsem sama se sebou, než jsem se přistihla.

Když jsem vylezla ze sprchy, cítila jsem se hrozně unavená, ale taky mi pořádně kručelo v břiše. Došla jsem si do kuchyně pro lupínky s mlékem a šla s tím do pokoje. Logicky se mi vrátila hyperaktivita, takže jsem dlouho nespala. Vzala jsem si kytaru a jen tak si prozpěvovala svoje písničky, co jsem si random složila. Sakra, zítra mám streed-dance! Problesklo mi hlavou. Nechtěla jsem jít ale spát. Zahrála jsem si ještě písničku od Rosse Lynche - On My Own a zkusila usnout. Sice to bylo asi za hodinu, ale nakonec jsem usnula.

,,Ahojky," natáhl ke mně ruku a místo toho, abych ji přijala mě, rovnou obejmul.

,,Ahoj," zasmála jsem se.

,,Takže ty jsi Caitlin," pozvednul obočí a já přikývla. ,,Jak ti mám říkat?"

,,Kamarádky mi říkaj Cat a Emily mi říká Caty," pokrčila jsem rameny.

,,Ok, takže Cat," usmál se.

,,Třeba."

,, Dobře," usmál se a znovu mě obejmul.

,,Víš Cat, je tu něco, co bych ti chtěl říct. Já-"

,,...Good, good time​s we did whatever
Now you feel so far away
Rainy days and sunny weather
You and nme like salt and pepper
If I ever see you again," začal mi hrát budík. Co? Co mi chtěl říct sakra?! Bouchla jsem pěstí do polštáře. Nesnášim budík. Vždycky začne hrát, když to nepotřebuju. Ale to je nejspíš jeho práce.
Vypnula jsem ho a vstala.

U školy už mě vítaly holky. Ale něco mi nesedělo. Byly jenom dvě.

,,Ahoj, kde je Reachel?" zeptala jsem se.

,,Ahojky," pozdravily obě a místo odpovědi na mou otázku ukázaly na místo, kde by se Reachel měla nacházet. Podívala jsem se tím směrem a uviděla Reachel jak stojí s Jasonem v obětí. Když mě oba uviděli, mávli na mě. Usmála jsem se a taky jim mávla. Všechny čtyři jsme byly roztleskávačky, ale Reachel celý ten tým vedla. Vždycky jsem si všímala toho, že po ní na fotbale Jason pokukuje, ale nikdy jsem si nevšimla toho, že by se na něj Reachel byť jenom podívala.

,,Opustila nás," řekla smutně Hannah.

,,No jó no," povzdychla si Gabb.

,,Jdem?" zeptala jsem se holek. Ty přikývly a tak jsme vyrazily.
Ze skříňky jsem si vyndala učení na chemii a tentokrát i s Reachel jsme šly do třídy.

Učení jsem nijak nevnímala. Pořád jsem na něj myslela. Holky o něm pořád nevědí. Jsem zvědavá na jejich reakci. Určitě ho budou chtít poznat a řekla bych, že jako roztleskávačky maj docela velkou šanci.

Hurá, zvoní. Poslední hodinu mám za sebou. Jako každý jiný den jsme zašly do kavárny. Na úkoly jsme se jako obvykle vykašlaly a jenom si povídaly. Dneska jsem byla hodně mimo.

,,Nedáme si zmrzku?" zeptala se Gabb. Slovo 'zmrzka' mě probudilo. Všechny jsme souhlasily a tak jsme šly k mrazáku. Objednaly jsme si a za pár minut už jsme seděly v parku a opět si povídaly.

,,Hele, tamhle je Portmanová s Rayem," ukázala Reachel na pár několik metrů před náma. Kate Portmanová je školní děvka a ví se to. Jenže mistr Rayen je jí nejspíš tak oblblej, že si myslí, že je to nějaká výhra. Každej tuhle holku nesnáší. A bohužel je i v týmu roztleskávaček. Naopak Rayen je v pohodě. Je hezkej, hodnej a jako spousta dalších kluků hraje fotbal.

,,Ajo!" vypískla Hannah.

,,Rayene!" křikla Gabb.

,,Co děláš? Seš normální?" okřikla jsem jí, ale ona zavolala znova. Tentokrát se otočil a jelikož jsme v tom byly všechny, tak jsme zamávaly. O nám taky zamával a pak se otočil ke Kate. Něco jí tam duchaplně vysvětloval a ona něco breptala a rozhazovala při tom naštvaně rukama. Rayenovi to bylo očividně jedno, nechal jí tam a šel za náma.

,,Čau holky," pozdravil nás a my se smrskly, aby jsme mu udělaly místo na lavičce. ,,Tak už máte připravenej pokřik na zítřejší zápas?" Lehce mi dloubl loktem do ramene.

,,My ho máme vždycky, Rayene," protočila očima Hannah.

,,No jó no," protočil očima nazpátek. ,,A jak se máme?"

,,Fajn," odpověděly jsme všechny najednou.

,,Jak dlouho jste kamarádky?" pozvednul obočí.

,,Od šestý," pokrčila jsem rameny.

,,Proč?" zeptala se Gabb.

,,Že už znáte odpověď tý druhý," uchechtl se.

,,Co si tady vůbec dělal s Portmanovou?" přeměřila si ho pohledem Reachel.

,,Vytáhla mě ven. Asi si myslí, že se mi líbí nebo co. Asi určitě. Popravdě se ale akorát pořád vtírá," zakroutil nad ní hlavou.

,,Byla pěkně naštvaná, když jsi odcházel," prohodila Hannah.

,,No jo," řekl vesele. ,,Byly jste moje záchrana. Kdyby jste tady nebyly vy, tak mě nenechá někam jít. Běžela by za mnou klidně i na druhej konec světa, jenže tam by běžela pro každýho kluka. Děvka."

,,Nechtěly by jste zítra někam zajít? Jako se mnou, Jasonem, Jamesem a Tylerem...," zeptal se nervózně.

,,A kam například?" pozvedla obočí Gabb, ale bylo vidět, že nabídku neodmítne.

,,Tak třeba na pizzu, zmzku, kafe nebo se jenom projít," usmál se.

,,Pizza by přišla po zápase vhod asi všem co? Dobře, půjdem," souhlasila.

,,Takže po zápase před šatnama?" zeptal se.

,,Ok," odsouhlasila to za nás Reachel.

,,Tak já musim jít. Mějte se," usmál se, dal mi rychlou pusu na tvář a téměř okamžitě se vypařil. Chvíli jsem tam seděla jak opatřená a holky na tom nebyly o nic líp. Nakonec jsme ale vyprskly smíchy.

,,Co to mělo jako bejt?" vykoktala Hannah a dál se smála.

,,Já nevim," smála jsem se.

,,Nejspíš máš dalšího nápadníka, Cat," mrkla na mě  Gabb.

Potom mě čekal ještě streed-dance a den už jsem měla za sebou.

Ahoj!
Tak je tu nová kapitola. Baví vás ten příběh vůbec? 🔫

⭐ HLASUJTE ⭐ FOLLOWUJTE ⭐ PŘIDÁVEJTE DO SEZNAMŮ ČTENÍ ⭐

Chloe 💕

Bratranec jménem: Ross LynchWhere stories live. Discover now