Kapitola 1. : Transformace

77 2 0
                                    

Atlas právě došel za P-body, která na něj čekala u otevřených dveří vedoucích pryč z testovací místnosti. ,,Výborně. Hádám, že pro dnešek toho necháme, co myslíte?" zeptala se GLaDOS svým elegantním robotickým hlasem a Atlas i P-body ukázali zdvižené palce na znamení, že s ní plně souhlasí. ,,Dobrá. Běžte do výtahu a já vás odvezu do odpočinkové místnosti," dodala GLaDOS, ale dřív než stačila říct cokoliv dalšího, byli oba ve výtahu. Odvezla je do devadesátého patra, kde vystoupili. Poté odešli do odpočívárny, kde je GLaDOS připojila na přístroje, které jim dobíjely energii. Zavřely se dveře a pak nastalo ticho. Hrobové ticho, které sem tam přerušovaly zvuky elektřiny proudící skrze nabíječky. Najednou se ale pootevřela ocelová vrata a dovnitř začal proudit podivný šedý plyn. Vypadal vcelku neškodně, ale hned jak ovanul spící těla Atlase a P-body, okamžitě se proměnili v lidi. Atlas otevřel své nyní dvě světle modré oči a podíval se okolo sebe. Naproti sobě spatřil spící P-body a tak se rozhodl, že ji půjde vzbudit. Odpojil se od nabíječky, zvedl se na nohy a běžel ke své kamarádce. Tu, stejně jako sebe, odpojil od nabíječky a ona se tím pádem vzbudila. Vytřeštila na něj své oranžové oči a lidskou řečí se ho zeptala: ,,Atlasi, co se děje?", na což on reagoval výkřikem a útěkem zpátky ke své posteli. Vyděšeně se navzájem prohlíželi od hlavy až k patě. Tady vám vypíšu, jak vypadali:

Atlas: Bílá kůže, krátké bílé vlasy se světle modrým melírem, světle modré oči, bílé tričko s krátkými modrými rukávy a s logem a nápisem ,,Aperture Science", modré kalhoty s vyhrnutými nohavicemi po kolena, boty na dlouhé pády.

P-body: (Stejně jako Atlas) Bílá kůže, bílé vlasy s oranžovým melírem svázané do dvou culíků a s ofinou směrem doprava, oranžové oči, bílé tílko s logem a nápisem ,,Aperture Science", oranžové kalhoty s vyhrnutými nohavicemi po kolena, boty na dlouhé pády (říkám jim ,,skákací boty").

,,Jak to, že mluvíš tak divně?" zeptal se Atlas, ale potom si dal obě ruce před pusu. ,,A jak to, že mluvím tak divně?" vyjekl Atlas, když si z pusy sundal ruce. ,,Nevím to jistě, ale myslím si, no...," spustila P-body. Atlas po ní hodil zvědavý a zároveň nedočkavý pohled. ,,Co myslíš, P-body?" zeptal se. ,,Myslím si, že jsme lidi," řekla, přehodila nohy přes okraj postele a vzala do ruky svou portálovou pušku. Atlas na ni stále jen šokovaně zíral, jako by nemohl uvěřit tomu, co mu jeho kamarádka řekla. Najednou se usmála, otočila se na Atlase, naklonila hlavu na stranu a zeptala se: ,,A víš, jak jsem na to přišla?" Atlas nasadil až dětsky zvědavý výraz. ,,Jak?" zajímal se a P-body se zasmála a řekla: ,,Tak, že jsem ji jednou viděla v testovací místnosti."
,,Ji?" zeptal se nechápavě Atlas. ,,Ji. Víš, v tomhle komplexu byla jedna lidská holka, která tady vyplňovala testy. A jak jsem přišla na to, že jsme lidi? Jednoduše. Prostě mi připadá, že teď máme stejnou stavbu těla jako ona!" dořekla P-body a Atlas na ni jen zůstal vyjeveně zírat. ,,Aha!" dostal ze sebe asi po dvou minutách hrobového ticha. ,,Tys to pochopil až teď?!" zeptala se šokovaně P-body a Atlas zavrtěl hlavou. ,,Ne. Jenom jsem nechtěl, aby konverzace stála." P-body si povzdechla, stoupla si a s úsměvem šla za Atlasem. ,,Ty jsi fakt beznadějnej případ, viď špunte?" řekla a přitom mu podala ruku. ,,Kdo je podle tebe špunt, ty obryně?!" řekl naštvaně Atlas, protože nesnášel, když si ho P-body dobírala kvůli jeho výšce, ale i tak její ruku přijal. Vytáhla ho na nohy a Atlas zjistil, že je o hlavu menší než P-body. ,,No, co říkám! Obryně!" vykřikl Atlas a potom se i s P-body zasmáli. ,,Nepůjdem s tím za Velitelkou?" zeptal se už zcela vážně Atlas a P-body přikývla. Pak vzal do rukou svou portálovou pušku a potom oba odešli za GLaDOS.

 Pak vzal do rukou svou portálovou pušku a potom oba odešli za GLaDOS

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Obrázek = GLaDOS

Portal 2 - Dobrodružství Atlase a P-bodyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora