Hoofdstuk 1

66 1 2
                                    

"Vayana Suzie Gravenboden
19 jaar oud, fotografie"

Snel plaats ik een foto van mezelf, ik sta met een cocktail super geposeerd op een strand bij zonsondergang. Mijn blonde lokken naar de zijkant geblazen door de wind. Mijn donkergroene ogen lijken wel zwart door de afstand waarop de foto is genomen, mijn volle lippen zijn daarentegen goed te zien. De leukste en mooiste foto die ik van mezelf heb, dat is wel duidelijk. Ik heb ook een big smile op m'n gezicht.

'Zo, klaar ermee.' Ik geeuw en leun achterover in mijn stoel. Nooit geweten dat je aanmelden op social media platformen zo vermoeiend was. "Pling"
Een berichtje, nu al? Er staat een rode cirkel met een "1" erin op mijn beeld, rechtsboven. Ik tik erop en zie een berichtje van ene Joel. 'Leuk dat je aan fotografie doet!' Staat er. 'Dankjewel.' Antwoord ik. Ik kijk op zijn profiel en zie dat hij ook in Rotterdam woont, aangezien er 010📍 in zijn biografie staat. Ook zie ik dat hij 18 is en studeert aan de hogeschool Rotterdam. Het kan zijn dat ik hem wel eens hier rond heb zien lopen, maar dat lijkt me sterk. Rotterdam is immers groot, vooral vergeleken met het kleine dorp waar ik vandaan kom. Ik wil zijn foto's bekijken, maar hij heeft een gesloten account. Ik stuur hem een volgverzoek en kijk tussendoor even bij mijn meldingen. Een paar mensen volgen me. Ze boeien me allemaal weinig, gewoon FaceBook-contacten die toevallig hebben gezien dat ik Instagram heb aangemaakt. Maar eentje trekt wel mijn aandacht, Joel. Ik volg ze allemaal terug, en ik zie dat Joel mijn verzoek heeft geaccepteerd. Ik kijk naar zijn foto's, en ik ga niet liegen, hij ziet er goed uit. Donkerblond haar, wat best lang is, maar omhoog gedaan met gel, felblauwe ogen die zelfs met het grijzige filter goed te zien zijn en een mooie lach. Ik krijg weer een bericht, en nog één. Beide van Joel. Ik tik er weer op en lees zacht mompelend zijn berichtjes op.
Je ziet er goed uit.
Keertje afspreken?

Ik schrik er een beetje van, maar bedenk me al gauw dat een date misschien precies is wat ik nodig heb. Het is nu een paar jaar uit met mijn ex en sindsdien heb ik niks met mannen gehad. Mijn vriendinnen hebben me er vooral doorheen geholpen met een heleboel ijs en chocola. Wist ik veel dat hij een of andere oversekste dude was van 17. Ik was destijds 16, en nieuwsgierig. Ik beantwoord Joels berichtje met een 'lijkt me een goed plan! Ik zie dat je ook in Rotterdam woont. Zullen we bij de Starbucks op centraal afspreken? Zeg maar wanneer je kan!'
En druk het uitknopje van mijn telefoon in. 'Nooit gedacht dat zo'n stom iets als Instagram me aan een date kon helpen.'

Heyy! Leuk dat je op mijn boek hebt geklikt, haha. Laten we hopen dat de date tussen Vayana en Joel goed verloopt... want we gunnen haar allemaal beter dan een 17-jarige oversekste dude, toch?
Oh ja, ik ben trouwens Jaimie, altijd leuk om de naam van de schrijfster even te bewonderen, am I right? ;)

Back to basic [ NL ]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu