Dag van aankomst, deel 2

10 1 0
                                    

Ik gaf Belle een knipoog. Vorig jaar, toen ik leerde westernrijden tijdens een buitenrit op mijn eerste dag hier had belle zich uit haar zadel laten vallen,en had ik zo ongeveer een hartaanval gekregen. En dat ging ze dit jaar weer lappen. Ik keek er al naar uit.

'Gaan we naar de paarden?' vroeg Alicia.

'Ja zeker?' zei ik. Ik leidde Galuppy naar de poetsplek, zadelde hem af, spoelde hem ook even af, en zette hem dan in de weide.

 'In die weide staan de paarden die geen vaste ruiter hebben. De appaloosa is Spike, Magnifico, de roodschimmel, rainbow is de bruinbonte en Galuppy, tja daar was ik net op bezig. Magnifico en Galuppy zijn nog in de leer om stuntpaard te worden, en zijn pas dit jaar naar hier gekomen, samen met Spike. Galuppy is de enige merrie, de andere 3 zijn ruinen.' zei ik. We liepen verder. 'Dan King en Black beauty, de paarden van Anne en Jake, de eigenaars.' In de volgende weide de merries misty, destiny of love de palomino aan de drinkbak, little heart, die met het hartje op de flank,Sunshine de andere palomino, daar ga jij op rijden en de ruinen rough pearl, ook bij de drinkbak, americain dream, de andere vos, level up, de zwartbonte en lightning star; Imagine de zwarte en Cornetto, schimmel, die nu aan het rollen is. In de laatste weide: dynamite de kastanje, dat is Belle's paard,silver flame, de schimmel, mijn paard van hier thunder de appelschimmel, hollywood star, die grappige en calypso, mijn eigen paard, die misschien ook deze zomer mee kan doen als stuntpaard. In die kortfilm kon hij het toch al, maar zijn western-rijden is nog niet perfect.' rammelde ik af.

'Genoeg paarden dus.' zei Alicia.

'Hey, dit is best een grote groep hoor.' zei Belle.

Opeens zag ik nog 2 bekende gezichten. 

'Bij de weides!' riep ik. Tine en Carlos waren aangekomen.

'Tine, Carlos, dit is Alicia, Alicia, dit zijn Tine en Carlos.' stelde ik ze voor. Een half uur later kwamen Sofia, Emily, Jonas en Finn aan.

'Finn!' riep ik terwijl ik naar hem toe liep en in een knuffel trok.

'Ook Hallo.' zei hij. 

'Er is al weer 1 van de nieuwe aangekomen, komen jullie?' zei ik. Iedereen knikte.

'Oké, dit zijn Emily, en haar broer Jonas, de twee blonde, dus, Sofia en Finn. Jongens, dit is Alicia, die op Sunshine gaat rijden.' zei ik.

'Dus jij bent degene die mijn favoriete reservepaard heeft ingepikt.' lachte Em.

'Ik denk het..' zei Alicia.

'Oké, wie wilt er mee op buitenrit?' zei Belle. We hadden gisteren al via Skype afgesproken dat Belle de vallende stuntruiter zou zijn. Iedereen stemde natuurlijk in. Ik hielp Alicia Sunshine te vinden, en hele opgave met 2 palominomerries in de weide. En daarna met het Westernzadel, dat blijft altijd even zwaar. Ik had gelukkig Flame al geborsteld vanmiddag en een deken over 'm gelegd, dus was ie snel opgezadeld.

'Waarom ga je niet op je eigen paard?' vroeg Alicia.

'Die heb ik vanochtend al gereden, ik wissel een beetje af.' zei ik. Calypso was vroeger een renpaard, dus als het om snelheid gaat is ie perfect, maar meestal rijden we hier western, en daar is ie minder goed in, maar ja.' legde ik uit. Ik stapte daarna op.

'Moet je geen cap op?' vroeg Alicia.

'Alicia, wij niemand van ons heeft hier cap, behalve Robin, die is meegekomen toen ze vorig jaar van België verhuisde, dat huis aan de overkant van de straat, dat is haar huis, trouwens, Robin, geldt dat aanbod om in de logeerkamer te slapen nog steeds?' vroeg Belle, die aan de andere kant stond.

'Nee, jij slaapt bij mij op de kamer, Finn gaat in de logeerkamer, en Sofia komt ook bij ons liggen, de matrassen liggen al klaar.' zei ik.

'Ow, nog beter.' zei Belle terwijl die ook opstapte. Alicia stapte ook op -maar met cap op- en we stapten rustig tot op de binnenplaats, waar we nog moesten wachten op de jongens. 

'Ow, Alicia, niet lachen om Finn's paard.' zei ik.

'Waarom niet?' 

'Zie je zo wel.'zei ik. De jongens kwamen iets later ook aangedraafd. 

'Ik snap het.' zei Alicia die moeite moest doen om haar lach in te houden. Goed, ik moest ook nog steeds mijn lach inhouden als ik Hollywood Star zag, maar dan nog.

'Iedereen klaar?' vroeg Sofia.

'Jep!' 

'Oké.' 

Let the show begin, dacht ik in mezelf, nadat ik Flame aanspoorde en naast Belle ging rijden.

_______________________________________________________________________________

HEY.

WEER EEN HOOFDSTUK. IK HOOP DAT HET LEUK WAS!

DOEI!!

Silverlight stuntteam 2: the next summer.Where stories live. Discover now