✰45✰

1.7K 129 9
                                    

Másnap reggel Harry-vel és Ronnal mágiatörténet órára igyekeztünk, mivel sokáig elhúztuk a reggelizést. Már akkor a gondolataimba voltam merülve, hogy ki is fog elhívni a bálba, de titkon reméltem, hogy Fred lesz az.
A terem ajtaja előtt megtorpantunk és azon tanakodtunk, hogy ki is nyisson be.

-Alexis? - fordult felém Ron reménykedve.

-Kizárt - emeltem fel a kezeim magam elé hárítva a kérést.

-De téged mindenki szeret - kezdett hízelegni Harry. Huncut mosolyra húzta ajkait, miközben a kezén lévő fáslit igazgatta.

-Akkor sem - fontam össze karjaimat magam előtt.

-Van egy remek ötletem - húzta széles mosolyra a száját Ron. Kérdőn tekintettünk rá Harry-vel, ha Ronnak van egy "remek" ötlete, akkor az általában hatalmas baromság.

-Mi lenne az?- sóhajtottam fel.

-Ne menjünk be órára - közölte, mintha ez egy természetes dolog lenne, hogy csak úgy nem megyünk órára.

-Mondja az, aki bukásra áll mágiatörténetből - mondta Harry, aki hirtelen benyitott a terembe.

Az ajtó nyikorgására páran felénk fordultak, de mikor látták, hogy csak mi vagyunk vissza tették fejüket a padra és aludtak tovább. Halkan és osonva lépkedtünk a padunkhoz. Beültem Seamus mellé, aki néha felhorkantott.

- Hol tartunk? - kérdeztem tőle, miközben pakoltam elő a cuccaim.

-Mi? - emelte fel a fejét és álmosan pislogott rám.

-Semmi, aludj csak tovább - biccentett egyet és lehajtotta a fejét.

Előre néztem, ahol Binns el és vissza lebegett és a tananyagot adta le. Csak egy ember jegyzetelt. Hermione.
Kinyitottam a füzetem, ami elég hézagosan volt csak írva. Főleg mozgó rajzok tarkították lapjaimat, amit unalom űzésként rajzolgattam, de ma levelet akartam írni. Anya azóta se írt vissza és rengeteg dolog van,ami megbeszélésre vár. Lapoztam egy üres oldalra. Belemártottam a barna színű pennámat a tintás üvegbe. A lapnál megakadtam. Nem tudtam, hogy is kezdjem. Vágjak rögtön a közepébe? Elhatároztam, hogy lesz ami lesz, nem kímélem meg Anyát azzal, hogy kifaggassam még levélen keresztül is.

"Drága Anya,
Valami gond van otthon, hogy nem válaszoltál a levelemre vagy én tettem valamit, ami miatt ezt érdemlem? Tudom, hogy én se írok sűrűn, mert a Roxforban zajlik az élet, tudom ez sem kifogás, de akkor is bánt a dolog. A karácsonyi bál miatt van az, ami lázban tartja a diákokat és engem is. Attól félek, hogy senki sem hív el én leszek a kívül álló, akivel senki nem fog táncolni. A ruha választásban mindig te voltál a legjobb így rád bízom a választást. Mellesleg pénteken lesz az első bálom, el se tudom hinni, hogy részese lehetek ennek. Valószínű te is élvezted volna, ha nem lennél kvibli. Igen, anya az utolsó szó nem kitaláció. Megtudtam a titkodat, amit régóta rejtegetsz előlem. Elég nagynak érzem magam ahhoz, hogy tudjak róla. Az apám kilétét is azért rejtegeted, mert Halálfaló és féltél? Amint eljut hozzád a levelem nagyon kérlek válaszolj és adj magyarázatot. Tudnod kell, hogy a nyáron látlak titeket viszont a Trimágus Tusa miatt.
Ölellek titeket és nagyon hiányoztok!"

A titok feltárul -Harry Potter Fanfiction/BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now