Vše je špatně

12 3 1
                                    

První hodinu jsem nestihla, ale nebylo to tím, že bych se zdržela v ředitelně. Nechtěla jsem jít do třídy ani jsem prostě nemohla. Bloudila jsem po chodbě, dokud nezazvonilo. Furt jsem si v hlavě přehrávala Chrisův chladný tón v hlase: ,,Myslel jsem, že sis potřebovala něco zařídit. Nevěděl jsem, že to je záležitost s Alexem." Nemohla jsem nad tím přestat přemýšlet. Nechápu proč se tak zachoval. Bylo mi to líto, i přesto, že o mých citech neví, furt jsem si myslela, že to je můj kamarád. Vím, že Alex není dobrý kluk, ale to ani Chris. Své city a myšlenky si musím ujasnit. 

*Crrrr

Byla jsem jen kousek od mé třídy, když z ní vyšli všichni mí spolužáci, včetně Chrise. O něčem horlivě debatoval s Kevinem, při čemž se oba smáli. Za nimi kráčela Caroline, která nevypadala vůbec dobře. Věděla jsem, že se s ní v poslední době něco děje. Budu to z ní muset dostat. Nadechla jsem se a vyšla směrem proti Chrisovi a Kevinovi. Nechtěla jsem okolo nich jít, ale teď byla nejdůležitější Carol. ,,Ahoj Kath." usmál se na mě Kevin, Chris mě ignoroval. Au! Jak chce.. Nevšímala jsem si jich a proklouzla mezi nimi. Jakmile mě Caroline spatřila, nahodila falešný úsměv, to by poznal i slepý. ,,Ahoj." pokusila se o větší úsměv, abych nic nepoznala. ,,Caroline, co se děje? V poslední době jsi nějaká divná.." přidala jsem se k ní a šli jsme na spolu na další hodinu. ,,Nechtěla jsem se ptát na nic, myslela jsem že mi to řekneš sama, jenže teď už to trvá pomalu týden a já nevim jak ti mám pomoct, trápí mě tě takhle vidět." otočila jsem se na ní tváří v tvář. Bylo vidět, že má slzy na krajíčku. ,,Carol.." přerušila mě. ,,Já jsem tak hloupá!" skoro až vykřikla a dala se hned do pláče. Rychle jsem ji sevřela ve své objetí. ,,Carol, ať už s stalo cokoliv, tak se to vyřeší, neboj.." utěšovala jsem ji a hladila po zádech. ,,Ty to nechápeš," lehce se ode mne odtáhla a podívala se na mě. Stáli jsme u stěny, aby jsme nepřekáželi ostatním studentům se přemístit do jiné třídy. ,,Já se vyspala s Chrisem." znovu se rozbrečela. V tu chvíli, jako by se mé srdce rozpadlo na tisíc kousků. Nikdy mezi mnou a Chrisem nic nebylo, až na jednu obyčejnou pusu, při hraní flašky. Jenže mé city k němu byly opravdové. Caroline o mých citech věděla, chodila s Jackem a i přes to se s Chrisem vyspala. Měla bych ji utěšovat a říkat jak vše bude v pořádku, jenže já tohle nedokážu. Podívali jsme se na sebe, Caroline měla řasenku úplně všude. ,,Caroline, j-já se omlouvám, ale teď tohle řešit nemůžu, víš moc dobře proč." Odešla jsem. Caroline tam zůstala stát, nepokoušela se mě nějak zastavit. Chápala to, byla si vědoma své chyby, teď musí jen počkat jak se věci budou vyvíjet dál. Měla jsem pocit, jakoby svět okolo mě neexistoval. Studenti se okolo mě míhali, jeden za druhým. Šla jsem šouravým krokem, slzy se mi kutálely po tvářích, všichni na mě koukali jak na blázna, bylo mi vše jedno. Dneska toho bylo víc než dost. 

Pomalým krokem jsem došla ke své skřínce, dnes tu už být nemůžu. Nedokázala bych se dívat na Chrise ani na Caroline, Jacka by mi bylo líto a Alexe taky. ,,K, co se stalo?!" ustaraně se zeptal. Hned jsem poznala kdo to je. Najednou je milý?!  Nechtěla jsem ho vidět. Dala jsem si knihy do skříňky a chtěla ji zavřít, jenže Chris mě předběhl, zabouchl mou skříňku dost silně, takže veškerá pozornost padla na nás. Tohle je to, co jsem přesně nechtěla. ,,Katherin, posloucháš mě vůbec?!" zvýšil hlas, až jsem se lehce lekla a cukla sebou. Nic, tupě jsem zírala před sebe, na Chrisovu ruku, na mé skřínce. Chytl mě za ramena a otočil si mě čelem k sobě. Nepodívala jsem se na něj, setřásla jsem ze sebe jeho ruce, otočila a odešla. Většina studentů už byla ve svých třídách, někteří zůstali a pozorovali nás. ,,Sakra, Katherine, můžeš mi laskavě říct co se stalo a co jsem udělal, že se se mnou nebavíš?!" doběhl mě. Byli jsme téměř sami. Teď mi opravdu došla trpělivost, věděla jsem že potom toho budu litovat. ,,Co jsi udělal?!" vykřikla jsem na něj a otočila se směrem k němu. Proud slz zesílil. ,,To že se naštveš, jen proto, že jsem byla s Alexem?! Že mě nejsi schopný ani pozdravit?! A ještě jsi tak hroznej, že klidně zničíš kamarádovi vztah?! Ty nikdy nic nechápeš, nezajímáš se o city ostatních, jsi jen arogantní egoista!" křičela jsem na něj z plných plic, bylo mi to jedno, že to uslyší ve třídách, ale musela jsem s tím vším ven. Všimla jsem si pár postav okolo nás. Byl tu Jack s nechápavým výrazem, stejně tak i Kevin, Harry a i Alex. Ubrečená Caroline, kterou objímá Becka. Chris hrozně zbledl, nečekal, že se o tom s Caroline dozvím. ,,Chrisi, co se to tady děje?" zeptal se nechápavě Jack. Střídal pohledy mezi mnou, Chrisem a Caroline. Mé nohy jako by zeslábly, dopadla jsem na kolena a rozbrečela se. Chris ke mně chtěl hned jít, jenže Alex ho předběhl, za tohle jsem byla ráda. ,,Katherin!" klekl si ke mně a chytl mou tvář. ,,Jsi v pořádku, co se děje?" Byl vystrašený. Nic jsem neřekla a vrhla se mu okolo krku. Držela jsem se ho pevně, potřebovala jsem někoho u koho bych se cítila v bezpečí. Chrisi u mě jsi nadobro skončil.. Alex mi mé pevné objetí oplatil, pomohl mi se zvednout, avšak jsme se nepřestali objímat. 

,,Řekne mi tu někdo, co se tu děje?!" zakřičel Kevin. Nikdo z nich nic nechápal. Kdo věděl o co tu jde jsme byli pouze my tři. Chris, Caroline a já. Odtáhla jsem se od Alexe a na všechny se podívala. Alex mě pevně chytil za ruku. Byla jsem ráda, že ho mám po svém boku. ,,Chrisi, musíš mu to říct.." v půlce věty se mi zlomil hlas a ukáplo mi pár neposedných slz. ,,Kath, nech mě to nejdřív vysvětlit.." ,,Ne, Chrisi. Co chceš mě vysvětlovat? Já nejsem tak které by ses měl omlouvat." ,,Byl jsem opilý a byl jsem v nějakém klubu. Potkal jsem tam holku, nevěděl jsem že to je... " zasekl se. Podíval se na Jacka. Ten jen nechápavě zíral. Jack spatřil Caroline se slzami v očích. ,,Co jsi jí udělal?!" vykřikl a chytl Chrise pod krkem a přirazil ho ke zdi. Caroline se ještě více rozbrečela a svezla se po zdi k zemi. ,,Jacku, počkej?!" vytrhla jsem se Alexovi a chytla Jackovu ruku, držící Chrise pod krkem. Nechápala jsem proč jsem to udělala. ,,Ne, Kath, nech ho. Má na to právo." řekl Chris a na to mu hned přilítla jedna pěst do obličej. Spadl na zem a tak i já. Alex ke mně přiběhl a zvedl mě na nohy, poté přeběhl k Jackovi a pokusil se dostat Jacka od Chrise. ,,Věř mi, že bych tě ho klidně nechal zmlátit, ale tímhle nic nevyřešíš." zakřičel na Jacka Alex a lehce do něj strčil. Jack jen koukal a pokoušel se zklidnit. Chodil chvíli sem a tam, až poté praštil do jedné ze skříněk. ,,Sakra!" Chris se pomalu zvedl a utřel si ret, který měl roztržený a tekla mu z něj krev. ,,Jacku nech mě prosím ti to.." Jack k ní přešel a pevně ji objal. ,,Promiň, že jsem tu nebyl. Neublížil ti nějak?" řekl se slzami v očích a starostlivě si Caroline prohlížel. ,,Jacku.." rozbrečela se a pevně ho objala. ,,Ty parchante, já tě zabiju!" křikl Jack na Chrise. Ten nechápavě zíral. ,,Tak tohle snad nemyslíš Caroline vážně!" teď začal křičet i Chris. Ironicky se zasmál. ,,Takže teď to bude, jako že jsem tě k tomu přinutil jo?!" začal se znovu smát. ,,Carol?" nechápavě jsem se na ní podívala. Všichni se na mě otočili. Jak tohle může udělat. Caroline, dělala jako by o ničem nevěděla a dál se tiskla k Jackovi. ,,Jacku, vždyť jsme kámoši, snad si nemyslíš, že bych mohl znásilnit nějakou holku, natož Caroline." řekl Chris klidným hlasem a čekal na Jackovu odpověď. ,,Caroline?" Ta se rozbrečela ještě víc, pokud to vůbec šlo. ,,Myslel jsem si to, jenže teď už ne." Jack políbil Caroline do vlasů. On jí to věřil. On jí uvěřil, že Chris ji k tomu donutil. ,, Caroline, tak tohle jsem od tebe nečekala." podívala jsem se jí do očí, i když jsme od sebe stály pomalu sedm metrů. Všichni, až na Chrise na mě nechápavě zírali. Otočila jsem se a bez jakýchkoliv dalších slov odešla. Kabelku jsem si hodila přes rameno a vydala se směrem domů. Před školou jsem se zastavila. Slzy se znovu rozkutálely po mých tvářích. Chtěla jsem být sama, potřebovala jsem být sama. 

Let me love youOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz