3. rész

126 8 3
                                    

Ai miután elhagyja az iroda épületét egyenesen a Dokkmaffia főhadiszállására tart. Igazából nem valami nagy szám az épület, csupán egy átlagos felhőkarcoló. Jó ötven emelet magas, sok ablakkal, mintha csak szemei lennének az élettelen építménynek, s maga az alapja viszonylag keskeny.

A magas épület legfelső emeletére lift segítségével pár perc alatt feljut. A maffia vezetőjének dupla szárnyú ajtaja előtt megállva koppant azon kettő kisebbet majd belép. Ougai Mori, a vezető egy hosszú asztal végén ül, Elise, aki mindig vele van egy másik széken ül és zsírkrétával színezget. A vezető első látásra valami Drakula copynak tűnhet. Fehér ing, fekete öltöny, egy ugyanilyen színű, magas gallérú, térdig érő köpeny, s hosszított szárú csizma. Ehhez persze kesztyűt is kapott. Meg valami vöröses sálat, ami hanyagul lóg a nyakában. Haja fekete, közepes hosszúságú, s a vámpírutánzathoz tökéletesen passzol, ugyanis kissé hátra van zselézve a frufruja. Szemei vörösek.

A kislány olyan, mint a Piroska és a farkas című meséből Piroska, akit kereszteztek az Alíz csodaországban főszereplőjével. Ugyanis, szőke, derékig érő, kissé hullámos tincsei vannak és kék szeme. Piros ruhája a térdéig ér, alján pedig fehér, fodros szegély kap helyet. Nyakában egy rózsaszín masni csücsül. Harisnyája szürke és fekete csíkos, cipőcskéje vérvörös.

- Milyen szép napunk van, nemde?- kérdez rá Mori úgy, hogy a hatalmas ablakokból álló fal pillanatnyilag teljesen el van sötétítve, így a külvilágot kicsit sem lehet látni.

- De.- válaszol röviden a lány.

- Milyen volt a hazautazás? Hogy teltek a külföldön töltött évek? A Magyarországi partnerekkel könnyen megértetted magad?- mindkét kezével lekönyököl s ujjait összefűzve használja azokat álltámasznak.

- Jól telt mind az utazás, mind a ,,kis kiruccanás" , köszönöm. A nyelvi akadályokkal voltak problémák eleinte, de aztán minden simán ment.

- Akkor semmi probléma nem történt. A pikentető repülő út után remélem nem szükséges a további pihenőidő, mivel azonnal lenne számodra egy aprócska munkám.

- Mondja csak.

- Elkísérnéd Chuuyát egy üzleti gyors megbeszélésre? Néhány kedves beszállító nem nagyon vetné magát alá a szabályainknak.

- Biztos benn, hogy erre nem elég egymaga a kalapos?

- De, csak pillanatnyilag nincs más, aki mellé beoszthatnálak a visszarázódásod érdekében.

- Nem szükséges mások mellé rakni, de rendben. Viszont ha nem bánja nem vállalok felelősséget a ,,társam" idegeinek épen maradásáért.- egy kisebb fejhajtós után távozik a helyiségből.

Mély sóhaj mellett hívja a liftet majd miután az ismét a földszintre szállította megindul megkeresni az említett személyt. Már éppen sétálna ki a liftből, mikor belefejel valakibe. Az ütközés hatására mind a két személy kissé megtántorodik s már szinkronban morran is egymásra.

- Figyelni luxus?- a személy, aki a liftbe tervezett belépni lehajol hogy felvegye az ütközés miatt leesett kalapját s csak utána nézi meg kibe is ment bele.

- Te jössz úgy, mint egy buldózer.- morrantja oda a lány kezeit mellkasa előtt összefonja, realizálja ki is játszik útonállót- Nahát, ez a jó öreg Csúnya.

- Chuuya.- javítja ki- Ahogy látom még mindig olyan agyhalott vagy, hogy a nevem se tudod rendesen megjegyezni.

Az alak, teljes nevén Chuuya Nakahara, aki megszólalt, igen érdekes pózban áll. Egyik kezével a vállán lógó, barnás kabátját fogja, míg a másikat enyhe ribis feelinggel a csípőjére vágja. Fehér ing van rajta egy szürke mellénnyel, amire még egy rövid, alig a mellkasáig érő fekete dzsekit is felvett. Nyakában fekete nyakörv, kicsivel alatta pedig bőrszíjjakra emlékeztető pántok lógnak ki ruhái között. Nadrágja, cipője, s fején lévő kalapja is fekete. Haja hosszabb az átlagnál, vöröses-barna színű, bal oldalt lóg a vállán összekötve. Tekintete kék színű, s pillanatnyilag szinte szikrákat szór.

- Meg tudnám, ha akarnám. Valamint megsúgom, az agyhalott az, aki ilyen göncökben ki mer lépni utcára.- végigmutat mutatóujjával a fiún- Valami szerencsétlen még lánynak is nézne téged.

- Beszélsz te, aki úgy néz ki, mintha valami sátánista szekta tagja lenne. -a lány vöröses tincseit elfedő csuklyáját kissé megemeli a kalapos, mire Ai kissé rácsap annak kezére.

- Megszólalt a strici? Kit is futtatsz éppen, langyikám?- hangja egyre csak csipkelődőbb ahogy látja, hogy régi ismerőse még mindig ennyivel is idegileg a plafonra küldhető.

- Téged. -vág vissza lazán a kalapos, bár arcára kiül, hogy legbelül már tombol.

- Tetetetete... Kalaptartó! (Magyarra fordítással ez az egyik beceneve, igen xD) Hogy fogom én veled kibírni ezt a bevetést...

- Minek jönnél te velem? Csak útban lennél.- legyint egy kisebbet.

- Idefigyelj, törpi.- sóhajt egy mélyebbet. Minimum tíz centivel körözi le a nála egy évvel idősebb férfit- Elhiheted, hogy nem azért megyek veled, mert hű de szeretem azt a kalapos fejed, hanem mert a főnök mondta.

- De szeretek bébiszitterkedni.- ironizál szemforgatva, majd hátat fordít, kabátját a vállán megigazítja s megindul- Csak ne légy láb alatt.

- Ne kezelj úgy mint egy újoncot.- halkan mormogva követi.

Mielőtt még elhagynák az épületet Ai magához veszi  fegyverét, nem mintha a munkához lenne rá szüksége - csak egy puskával jobban fejbe tudja vágni drága ,,társát" ha folytatná a szócsatát. Végül viszont nem kell használnia, mivel egész úton egymáshoz sem szóltak. Maga a kisebb tárgyalás, amire plusz személyként becsatlakozott Chuuya mellé nem épp zökkenőmentesen haladt, de a férfi egyedül megoldotta az egészet mikor forrósodott a hangulat s a lánynak csak néznie kellett kényelmesen elhelyezkedve, a háttérből. 

*************************
Egy újabb rész melyből azt hiszem süt, hogy nem vagyok oda Chuuyáért xD

Megjöttünk köcsögök!Where stories live. Discover now