BÖLÜM 5 (Basit Olmayın!)

2.2K 133 87
                                    

Şarkı: Natasha Blume- Black Sea

"Basit Olmayın!"

Herkese yeniden selam!  Çokbilmiş hanım geri döndü!  Haberi olmayanlar için söylüyorum, bölüm günümüz Pazar. Artık Pazar günleri bölüm gelecek.


Evet, hemen konumuza geçelim?

Basitlik nedir? Bu tabir kimler için kullanılabilir?

Basit olmak, yüzeysel olmaktır. Yazı için konuşmam gerekirse, detaysız yazmaktır. Okuyucu, her şeyi merak eder ve yazarken bizim görevimiz, hayalimizi okuyucuya aktarmak olduğuna göre, karşılıklı konuşmalardaki yüz şekilleri, mimikler, bir önceki bölümün konusu olan betimlemeyi de yapmalıyız.

İyice anlamanız için, size iki şekilde de yazacağım aynı metni. Biri derin, biri yüzeysel:

^1:

-Kız gözlerini kısarak çocuğa baktı. O kısık gözlere bakan, güzeller güzeli yeşil renkten önce, kızın baktığı kişiye olan kinini görürdü. Nefret, acı ve kin aynı kefeye karışmıştı.

Başını kaldırarak, "Defol ulan, Arizona kertenkelesi." dedi.

Karşısındaki en fazla 15 yaşında gözüken genç çocuk, kızdan çok sert sözler bekliyordu. Kızın bu mahalleli ağzı, ona tuhaf bir şekilde komik gelmişti. Kıkırdamaya başladı.-

^2:

-Kız öfkeyle çocuğa baktı. "Defol ulan, Arizona kertenkelesi." dedi.

Çocuk kıkırdamaya başladı.-

Hangisi daha etkiledi sizi?

Eh, cevabın aynı olacağını düşünüyorum.

 (İlk örnekte gördüğünüz gibi, kibarca da ergenlik yapılıyor. Tamam kardeşim ergensin ona bir şey demiyorum da, Türkçeyi katletme be...)  


İkinci olarak, öncelikle yazarken kendinize saygı gösterin. Unutmayın, herkes Benimle Yan'ın romantik sahnelerini kitabına kopyalayacak kadar zeki. Asıl olay, bunu yapmayacak kadar orijinal olmakta.

Wattpad'in klişeleri beni öyle rahatsız ediyor ki, basılı kitap seçerken bile romantizm olmamasına dikkat ediyorum. Doğrusunu isterseniz, romantizm okumaya nasıl katlanıyorsunuz hiçbir fikrim yok. İşkence gibi!

Neyse, kendi fikirlerimi geçeyim, işte milletten çalıp iş yapmayın! Bunu yapan Wattpad halkının dandik insanlarına sesleniyorum, kendinize de mi saygınız yok?

(Valla okudum mu? Hayır. Ama Benimle Yan'ın da çok orijinal olduğunu sanmıyorum. O da dünya klasik klişesi işte. Sadece romantizimde, Wattpad'in okumazsak sürekli gözümüze soktuğu öncü kitap diye onu örmek verdim.)

Bir de kurgunun ilk bölümünü sıkıcı yapıp sonra açılan, güzelim kurguyu açamadan okuyucuları yağmur taneleri gibi kaybeden gariban yazarlarımız var. (Yok yataktan kalktı yok saçını bağladı aman ne giydi..Peki iyi güzel de, bana ne bundan?!) Yapma onu işte. Sonra ilk bölüm 100 iken son bölüm neden 4 diyerek hayıflanıyorsun. Detay derken o kadar detayı kast etmiyorum.

(Kitabımın ana konusu Wattpad halkının kalitesizliği gibi görünse de, yazarlara yapılan haksızlıklar. Yanlış anlama olmasın. ;)

Kim olmadığını hatırlamadığım bir yazarın sözünü söyleyeyim sizlere: "Kitaba en heyecanlı yerinden başlayın. Çiçekler, böcekler, arılar diye girmeyin olaya. Eh, tabii arılar birini sokmayacaksa..." (Bunun orijinali eminim daha kibardır. Aklımda böyle kaldı ama böyle değildi.)








Umarım bölümü beğendiniz. Kısa oldu biraz, ama bir dahaki bölüm telafi edeceğim çünkü konusu çok hararetli.

Bunun dışında, istediğiniz bir konu var mı? Öne çekebilirim.




REKLAM:

Dram seviyorsanız, Yalnızlığa Meftun adlı hikayeme bakabilirsiniz. Beni çok mutlu edersiniz!


Bir Kitap Nasıl Yazılır?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin