editör'den

510 74 61
                                    

Vade Mecum'a hoş geldiniz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vade Mecum'a hoş geldiniz. Ah pardon, yolculuk esnasında hoş geldin denilmezdi öyle değil mi?

Vade Mecum, benimle git.
Vade Mecum, yüzyıllardır süre gelen gitme özlemi.
Vade Mecum, üzerine eklenen üç çizgiyle yeni bir kaçış kapısı.

Evet, doğru okudun sayın okur.
Vade Mecum, bir kaçış kapısı. Yeni bir sığınak değil belki, lakin kaosun gürültüsünde kaybolan dünyaya bir yağmur damlası. Gece gökyüzüne baktığında en köşede zarifçe duran yıldız var ya hani? Ya da tüm bitkilerin arasında çiçeksiz ama devinime onun da bir katkısı olan sessiz sakin yeşil. Veya duvar kenarında, ne önde ne arkada oturan, hem gülen hem ağlayan sınıfının öğrencilerinden biri, en nihayetinde sen bize nasıl baktıysan biz oyuz.

Ama bilmen gereken tek şey senden ve hayatından bir parça olduğumuz. Kalbinin derinliklerinde duran özlem öbeğinin tam ortasındayız.

Biz kim miyiz?

Bizler edebiyatin çekmesine takılan, fakat yere kapaklanmak yerine edebiyatla göğe ulaşmayı isteyen, dudaklarınızdaki tebessümün üç kesik çizgisiyiz.

Önemli olan kim olduğumuz değil güzel okur, önemli olan ne yaptığımız. Önemli olan dudakta üç çizgi mi olur sorusu değil, önemli olan Vade Mecum'la size dudaklarınızda üçüncü bir çizgi olmayı vaat ediyor oluşumuz.

Vade Mecum sizi göğün karanlık gölgesine değil, aydınlık maviliğine davet ediyor.

Vade Mecum; öneriyor, eleştiriyor, anlatıyor, etkinlik yapıyor, paylaşıyor, en çok da tebessüm etmeniz icin uğraşıyor.

Renklerden kelimelere, harflerden çizgilere dek Vade Mecum, sizi peşinde başka bir dünyaya sürüklemeyi temenni ediyor.Bu dünya kinin, hırsın yerini tutkuya, edebiyata bıraktığı, kendi parmaklarınızla inşa edebileceğiniz bir dünya.

Bizler üç kırık kalemle Vade Mecum'u inşa ediyor, sizden bizden benzeri kesinlikle var olan ancak kalplerimizin eşsiz nefesiyle bütün aynılıklardan kendini ayıran benzersiz bir yolculuğun ufak besteli şarkısıyız. Ve peşinden sürükleyen bu şarkının güftesi sizsiniz.

Ne demiştik? Vade Mecum, benimle git. Benimle gel, daha ötesi, git benimle, gönlün nereyi arzu ettiyse.

Gülümsemek, ciddi bir iştir.

İşte şimdi, sonsuza dek gülümseyin.

İşte şimdi, sonsuza dek gülümseyin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
vade mecum | Reklam ArasıWhere stories live. Discover now