6. Zugzwang

8.8K 424 81
                                    

{James}

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

{James}

Gespannen kijk ik op mijn telefoon. Het is nu vijf voor zeven. Wanneer de bel gaat schrik ik op.

'Ik doe wel open' zegt Faye en ze staat op om naar de deur te lopen. Ik bijt op mijn lip en werp een blik op Claire.

'Nu lijkt het niet alsof jullie een relatie hebben hoor' zegt Madison. Ik knik en sla mijn arm voorzichtig om Claire heen. Ze glimlacht kort en kijkt weer naar de tv.

'Heey' begroet Brooklynn ons als ze binnen staat.

'Hey' mompel ik terug.

'James, kunnen we ergens privé praten?' vraagt Brooklynn. Ik knik en kijk even naar Claire. Ze gebaart dat ik moet gaan. Ik denk niet langer na en druk een zachte kus op haar wang voor ik opsta en met Brooklynn achter me aan naar mijn kamer loop.

'Dus, je hebt een relatie?' begint Brooklynn het gesprek als ik de deur heb gesloten. Ik knik en ga op mijn bed zitten. Brooklynn neemt naast me plaats.

'Sinds wanneer?' vraagt ze.

'Gisteren' antwoord ik. Brooklynn lacht.

'Dus je neemt een relatie met iemand die je amper kent?' Ik schud mijn hoofd.

'We praatten al langer met elkaar via WhatsApp' leg ik uit.

'Daar weet ik helemaal niks van' zegt ze. Een zucht ontsnapt aan mijn lippen.

'Je hoeft ook niet alles van me te weten' besluit ik te zeggen.

'Ik weet anders wel veel van je' zegt ze en ze maakt het bovenste knoopje van haar blouse open. 'Ik weet dat je zulke dingen fijn vindt.'

'Brook, dit kan niet' mompel ik. 'Ik heb een vriendin.'

'Ja, dus?' vraagt ze terwijl ze de rest van de knoopjes losmaakt. Al snel ligt haar blouse op de grond en is haar witte kanten bh zichtbaar. 'Ze hoeft het toch niet te weten?' Ik bijt twijfelend op mijn lip. Als ik dit doe denkt ze zeker dat ze een kans maakt.

'James, ik weet dat je dit wilt' zegt Brooklynn terwijl ze op mijn schoot komt zitten. Zacht duwt ze haar lippen in mijn nek en laat een aantal kusjes achter. Een sidderende zucht verlaat mijn mond.

'Als we dit doen...' stamel ik. 'Laat je Claire en mij dan met rust?'

'Natuurlijk' mompelt ze in mijn nek. 'Wat jij wilt.' Ik knik en druk mijn lippen tegen de hare. Meteen beantwoordt ze mijn kus en trekt mijn shirt omhoog. Ik laat haar los en gooi mijn shirt ergens op de grond waarna ik haar op bed leg. Langzaam trek ik haar rok van haar benen af en gooi die bij de rest van onze kleren. Zelf trekt ze haar bh uit waarna ze met mijn riem friemelt. Ik verspil verder geen tijd en trek mijn broek en boxer in een keer uit.

'Ik heb je gemist' fluistert Brooklynn voor ze haar lippen weer op de mijne drukt.

{Claire}

'Ze praten ook lang' mompel ik als James na een halfuur nog niet terug is.

'Dan ga je kijken waar ze blijven' zegt Madison. Ik haal mijn schouders op.

'Je bent tenslotte zijn "vriendin"' bemoeit Evan zich ermee.

'Oke, ik ga kijken' zucht ik waarna ik opsta en door de gang loop. Voor James' kamer blijf ik even staan. Ik adem diep in en uit voor ik de deur open.

'Ik-' De rest van mijn zin valt weg als ik James en Brooklynn in bed zie liggen. Is dit serieus? Hij vraagt mij om zijn vriendin te spelen om vervolgens met haar naar bed te gaan?

'Claire, ik...' James krabbelt overeind waardoor het dekbed van zijn bovenlichaam valt. Brooklynn slaakt een gil en probeert haar naakte lichaam te bedekken met de deken.

'Ik vroeg me af waar je bleef' mompel ik. 'Maar zo te zien heb je het te druk met andere dingen.' Met die woorden loop ik de kamer uit en gooi de deur achter me dicht. Ik adem diep in en uit. Tranen vormen zich in mijn ogen. Snel loop ik de gang door en zie een paar verbaasde blikken me aankijken als ik in de woonkamer uitkom.

'Wat is er?' vraagt Madison als ze mijn betraande ogen ziet. Ik schud mijn hoofd en gris mijn jas van de kapstok.

'Ik heb frisse lucht nodig' zeg ik, zo zacht dat ik niet zeker weet of ze het wel kunnen verstaan.

Buiten ga ik op een bankje zitten en probeer mijn trillende handen stil te krijgen. Ik wil niet voor hem huilen. Hij ziet duidelijk Brooklynn zitten, niet mij. Waarom praat hij zo slecht over haar als hij wel met haar naar bed gaat?

'Claire' hoor ik een bekende stem zeggen. Ik kijk op en zie James staan. Snel veeg ik de tranen uit mijn ogen.

'Het spijt me' zegt James zich. 'Dit was nooit mijn bedoeling.'

'Nee?' lach ik schamper. 'Volgens mij is het toch echt je eigen keuze of je met iemand naar bed gaat.'

'Ze zei dat ze me erna met rust zou laten' zegt James en hij neemt naast me plaatst op het houten bankje. 'Dit is nu al zo lang bezig tussen Brooklynn en mij. Ik wil gewoon dat het klaar is.'

'Ik dacht dat onze zogenaamde relatie daarvoor was' zeg ik. 'Je hebt me voorschut gezet. Je hebt haar verdomme verteld dat we iets hebben en je gaat met haar naar bed.'

'Ik weet het' mompelt James. 'Het spijt me echt. Ik ben stom geweest.'

'Weet je' begin ik. 'Doe met haar wat je wilt, maar ik ga niet meer je vriendin spelen.'

'Ik begrijp het.' James zucht. 'Ik ga haar wegsturen.'

'Ze zal je blijven lastigvallen' mompel ik. 'Vooral nu jullie met elkaar naar bed zijn geweest.'

'Shit!' James slaat hard tegen het bankje aan. 'Ik heb alles verpest.'

'Hoezo "alles"?' vraag ik.

'Elke keuze die ik maak is de verkeerde' zegt James afwezig. Ik verstop me wat dieper in mijn jas om mezelf warm te houden.

'Heb je het koud?' vraagt James als hij merkt dat ik verstopt zit in mijn jas. Ik haal mijn schouders op. 'Kom, we gaan naar binnen.'

(Een extra hoofdstuk omdat ik momenteel al met hoofdstuk 17 bezig ben. Het schrijven aan dit boek gaat op dit moment heel makkelijk en ik zit vol met inspiratie. Ik hoop dat jullie dit boek net zo leuk vinden om te lezen als ik om ervoor te schrijven x)

Skinny love Where stories live. Discover now