4. Collywobbles

10.2K 440 62
                                    

{Claire}

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


{Claire}

Bij de gamehall aangekomen duwt Aiden de glazen deur open en laat ons binnen. Bewonderend kijk ik de grote hal door. Er staan veel grijpmachines en ook staan er veel airhockey tafels.

'Ik hou van airhockey!' roept Faye enthousiast waarna ze mij meetrekt naar een tafel. Ze gooit er wat geld in en al snel heeft ze bij mij gescoord. Lachend haal ik de puck uit het bakje en leg hem op de tafel waarna ik het ding naar Fayes kant schiet. Al snel staat het 4-3 voor mij.

'Dit kan niet!' roept Faye. 'Ik ben hier super goed in.'

'Maar je hebt niet aan mij gevraagd hoe goed ik hierin ben' lach ik. 'Ik won altijd van mijn vrienden thuis.' Faye zucht en speelt de puck weer naar mijn kant.

Na onze wedstrijd heb ik gewonnen en ik kijk om me heen om te kijken waar de rest is. De jongens zijn tegen elkaar aan het racen en Madison staat bij de grijpmachines.

'Kom, we gaan naar Madison' zeg ik en ik trek Faye mee.

'Moet je niet naar James?' vraagt ze grijnzend en ze knikt achter zich. Vragend kijk ik haar aan voor ik naar de richting waar ze naartoe knikte kijk. James staat nu ook bij een airhockey tafel met Evan tegenover zich. Kort kijkt James op en net wanneer zijn ogen de mijne ontmoeten schiet de puck in zijn doel. Ik sla mijn ogen neer en draai me van hem weg.

'Waarom zou ik naar hem toe moeten?' vraag ik aan Faye. Ze rolt met haar ogen.

'Om hem aan te moedigen' maakt ze me duidelijk. 'Hij staat achter. Hij kan wel wat steun gebruiken.'

'Of ik leid hem juist af' zeg ik terwijl ik met mijn wenkbrauwen wiebel. Faye begint te lachen en we lopen door naar Madison die druk bezig is met een knuffel proberen te grijpen.

'Heey, gaat het goed?' vraag ik haar.

'Sst, ik probeer me te concentreren' zegt ze en ze laat de grijptang zakken. Wanneer de knuffel bijna bij het gat is laat de tang het pluchen beest vallen. Madison zucht gefrustreerd en gooit nog wat geld in de machine.

'Hoeveelste ronde is dit?' lacht Faye.

'De zevende' antwoordt Madison. 'Maar het gaat me lukken.' Faye en ik kijken elkaar kort aan en grinniken.

'Kom, we gaan bij je toekomstige vriendje kijken' zegt Faye en ze trekt me mee naar de jongens.

'Hoeveel staat het?' vraagt Faye als we bij de tafel komen staan.

'6-4 voor James' antwoordt Aiden.

'De winnaar gaat tegen Claire!' roept Faye tegen de jongens. Ik kijk op de timer en zie dat er nog slechts vijf seconden over zijn. James grijnst en schiet de puck hard naar Evans doel waar hij in belandt.

'Oke, deze keer win jij' zucht Evan. 'Maar de volgende keer maak ik je in.'

'Dat zullen we nog wel eens zien' lacht James. Faye duwt me richting de plek waar Evan staat.

'Nu gaan Claire en James tegen elkaar' zegt ze erbij. Evan kijkt James en mij beide kort aan voor hij grijnst.

'Succes' zegt hij waarna hij naast Aiden gaat staan. James stopt nog een euro in de tafel en schuift de puck richting mij.

'Begin jij maar' zegt hij erbij.

'Wat schattig dit' glimlacht Faye. Ik schud lachend mijn hoofd en schiet de puck naar James' kant. Ik krijg de puck vrij zacht teruggespeeld. Speelt hij nou slecht voor mij? Ik gebruik al mijn kracht waardoor de puck in James' doel belandt. Hij glimlacht en haalt het ding er weer uit. Hij is echt heel schattig als hij glimlacht.

'James, doe eens wat beter je best' zegt Evan. 'Je gaat toch niet verliezen van een meisje?' James kijkt me vluchtig aan waarna hij de puck schiet. Het plastic ding belandt meteen in mijn doel. Hij speelde dus echt slecht voor mij. Ik voel een vlaag aan kriebels door mijn buik gaan. Ik ben toch niet nu al verliefd?

Als de speeltijd is afgelopen staat het 6-5 voor mij, maar ik weet zeker dat James zich heeft ingehouden. Het is lief van hem.

'Heey, heb ik wat gemist?' vraagt Madison als ze aan komt lopen met een grote pluchen eenhoorn in haar handen.

'James en Claire hebben geairhockeyd' vertelt Faye. 'En jij hebt zo te zien eindelijk je knuffel gewonnen?' Madison knikt.

'Dus, jullie relatie boekt vooruitgang?' vraagt Madison aan mij. Ik zucht diep.

'We hebben geen relatie' mompel ik. 'En die gaat er waarschijnlijk ook niet komen.'

'Wie zegt dat?' vraagt Faye.

'Dat slaat nergens op!' zegt Madison meteen. 'Jullie zijn super schattig samen.'

'Madison, weet je wat er gebeurd als je mensen te erg pusht?' vraag ik haar. Ze kijkt me vragend aan. 'Dan stribbelen ze harder tegen.'

'Daar heb je gelijk in' bemoeit Aiden zich ermee. 'Maar ik denk dat James wel iets in je ziet.'

'Je denkt dat?' vraagt Faye lachend. 'Ik weet het wel zeker.'

'Waar is James überhaupt?' vraagt Madison terwijl ze om zich heen kijkt.

'Ik weet het ook niet' zegt Aiden schouderophalend, maar zijn ogen zeggen iets anders. Hij weet het wel, maar ik besluit er verder niet op in te gaan. 'Hij en Evan gingen iets doen.' Ik knik.

'Zullen we straks iets gaan drinken in de bar hiernaast?' stelt Faye voor. 'Ik heb honger en dorst gekregen hiervan.'

'Goed idee' glimlach ik.

'Claire, James heeft iets voor je' zegt Evan die aan komt lopen.

'Hoe bedoel je?' vraag ik verbaasd. Plotseling komt James de hoek om met een grote pluchen beer in zijn handen.

'Je prijs omdat je hebt gewonnen met airhockey' zegt hij en hij overhandigt de beer aan mij.

'Dat had je echt niet hoeven doen' zeg ik hem. 'Iedereen weet dat je je hebt ingehouden voor mij.' James haalt zijn schouders op.

'Toch bedankt' glimlach ik.

'Geen probleem.' Moet ik hem nu een knuffel geven?

'Laten we gaan' zegt Aiden. Voor ik de kans krijg om nog wat te doen loopt de groep weg. Voor een aantal seconden blijf ik verward staan.

'Claire, kom je?' hoor ik James vragen die nu ook stil blijft staan.

'Ja, ik kom.' Snel loop ik naar James toe en samen lopen we naar de bar naast de gamehall.

'We hebben een plek voor jullie vrijgelaten' zegt Aiden.

'Naast elkaar' vult Madison erbij aan.

'Wat fijn' mompel ik waarna ik plaatsneem op de bank. James neemt naast me plaats.

'Kan je deze naast je zetten?' vraag ik aan James terwijl ik de beer aan hem geef. Hij knikt en zeg het beest naast zich zodat het tussen hem en de muur zit.

'Willen jullie wat bestellen?' vraagt een serveerster vriendelijk. Iedereen bestelt wat te drinken en ook worden er bitterballen bij besteld.

'Claire, schuif eens een stukje op' zegt Faye. 'Deze dikzak van een Aiden hier gunt me geen lucht.' Ik grinnik en schuif wat dichter naar James toe. Enkele centimeters zijn we nog van elkaar verwijderd.

'Nog een stukje' zegt Faye en ze schuift dichter naar me toe waardoor ik weer dichter naar James schuif. Nu zitten we tegen elkaar aan.

'Is het zo goed?' vraag ik haar. 'Of moet ik op zijn schoot gaan zitten?'

'Nee, hoor' grinnikt Faye. 'Zo is het goed.'

James' lichaamswarmte zorgt voor een warm gevoel in mijn lichaam. Het liefst zou ik nu mijn hoofd tegen zijn schouder aan leggen, maar dat zou raar zijn.

'James?'

Skinny love Where stories live. Discover now