åtte - oss to og vår fortid

464 39 33
                                    

kjekken^^

DAY OR NIGHT // 08 // MAX

"Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal velge," mumler jeg med pekefingeren betenksomt på leppen. Sjokoladehyllen foran meg er fargerik, og for en som både er det største godtemonsteret i verden óg ubeslutsom, er valget bare dømt til å bli vanskelig.

"Jeg foreslår denne, Max," svarer Calum, og plukker opp en gul forpakning med et par rosa illustrasjoner på.

Vi har gått til kiosk-teltet, på leting etter snacks til den høytidelige døgningen. Det er sent, men Calum klarte heldigvis å forskyve stengetiden med et flørtete blunk og varme ord med den ansatte. Jeg tipper hun som jobber her er en fan av han, for når han snakket til henne lyste stjernene i øynene hennes sterkere enn fremtiden min gjør til tider.

"Med jordbær? Æsj," rister jeg på hodet. Calum ler, og de mørkebrune øynene hans blir automatisk mindre. På veien langs alle platene stanser øynene mine på en sjokolade av smaken "Mørk sjokolade og wasabi".

"Denne vil jeg ha," tuller jeg, og peker på den utrolig ekle kombinasjonen. Calum skjærer tidenes grimase når han leser hva som står på forpakningen.

"Æsj! Wasabi? Er ikke det sånn som man spiser til sushi?" spør han utrolig forvirret, og det forskrekkede blikket han sender sjokoladeplaten mens han trykker den mot fjeset får meg til å le.

"Det burde jo du vite," tuller jeg, putter pekefingrene mot kanten på øynene mine og drar i huden så øynene blir smalere. Smilet hans visner.

"You racist," surmuler han ufornøyd, og slenger wasabi-sjokoladen brutalt inn i hyllen igjen, så de trufne platene faller rett i gresset under oss.

"Nei nei, hva er det du gjør? Jeg skal jo ha den," hutrer jeg, og rykker ned på huk for å plukke den opp igjen. Han sender meg enda et dømmende blikk.

"Nei, det skal du ikke?" spør han usikkert, og jeg ser opp på han med øyebrynene rynket sammen.

"Eh jo, det skal jeg," sier jeg en gang til, og rister hodet over hvordan han setter spørsmål ved mine beslutninger. Jeg gisper når jeg skal plukke opp de andre sjokoladeplatene som er påvirket av Calums lille uhell. Gresset har gjort pakningene fuktige.

"Whaaaat, sjekk ut disse her," måper jeg, og stirrer stort på objektene i hendene mine.

"Melkesjokolade med muggost, Hvit sjokolade med bacon," leser han opp, aksenten sterk i hvert eneste ord. "Nei, hva faen," utroper han, og napper til seg godteriet.

"Vi tar alt," beslutter jeg, og slenger alle sammen i kurven.

"Er du helt gal?" spør Calum, og veksler blikket mellom kurven og meg her vi står midt i kiosk-teltet.

"Ja, egentlig," nikker jeg, og tramper mot kassa, hvor den over-engasjerte ansatte sitter med blikket lengtende etter den brune gutten bak meg.

"Jeg kan allerede forutse at denne natta blir spess," hevder jeg fornøyd, og Calum humrer stille bak meg.

"Vi burde ha en bøtte klar når noen kaster opp," rister han på hodet, mens han tar frem lommeboka når jeg har lagt all snacksen på båndet. Blondinen i kassa følger Calums minste bevegelser nøye med blikket. Jeg himler med øynene.

"Å, så du har planer om å spy?" spør jeg tullete, og ler hovent til meg selv mens jeg noterer at jenta i kassen akkurat sitter litt rettere i ryggen enn i psta, når Calum ikke var tilstede.

"Hva? Jeg, nei," rister han såret på hodet. Igjen ler jeg arrogant.

"Vi trenger ingen bøtte," motsier jeg han. "Sjokolade er sjokolade, det går ned uansett."

Day or Night ☼Where stories live. Discover now