4.

4.8K 223 6
                                    




Draco sa spamätal prvý. Zdvihol svoje telo z Hermioninho a postavil sa. Sám nevedel prečo, ale pravá ruka mu vystrelila a podal ju Hermione, aby sa zachytila a postavila. Ona naňho vrhla prekvapený pohľad, ale ruku prijala a postavila sa.  Draco si odkašľal a zmätene sa pozrel do zeme.

„Pre svätého Merlina!" Vykríkla Hermiona a zdvihla ruku. V jej ruke bol zlomený prútik. Draco vyvalil oči, otvoril ústa a neveril vlastným očiam.

„Ako... ako sa teraz dostaneme preč?"

Hermiona naňho pozrela s rovnakým výrazom a zašepkala len: „Netuším..."

Nasledujúce dve hodiny hľadali vo všetkých knihách, ktoré boli v učebni, spôsob, akým sa dá zrušiť zamýkacie zaklínadlo.  V jednej chvíli dal Draco dobrovoľne Hermione svoj prútik, lenže to bolo zbytočné. Hermiona použila zaklínadlo, ktoré sa viazalo na odomknutie prútikom. Vedela, že ak použije obyčajné zamýkacie zaklínadlo, Draco ho hravo zruší. Keď to vzdali, sadli si vedľa seba na lavicu a obidvaja zúfalo pozerali na dvere.

„Čo budeme robiť?"povedala Hermiona.

„Snape ťa príde skontrolovať, nie?" pri tejto vete Draca zamrazilo. Ako mu len vysvetlí, že sa náhodou nachádza s Hermionou Grangerovou v jednej miestnosti a ešte zamknutý.

„Nie, Snape určite nepríde. Povedal mi, že mu mám v pondelok doniesť hotový elixír. Dovtedy nebude na hrade, pretože musel odísť preč."

Dracovi došli slová. To sa tak často nestávalo. Ako sa len mohol dostať do tejto prekliatej situácie? Zavretý v učebni s Grangerovou, bez šance dostať sa von. Nikto z jeho priateľov ho ani nebude hľadať, pretože všetci odišli na víkend domov.

Hermiona na tom bola podobne ako Draco. Nijak ju netešila vzniknutá situácia a najradšej by si dala pár zaúch. Vďaka jej zaklínadlu tu ostanú ani nevie ako dlho. Je predlžený víkend. Vyučovanie začína v utorok. Všetci odišli domov okrem nej. Väčšina profesorov bola odcestovaná tiež. No do pekla!

Dlho sa o ničom nerozprávali a obidvaja zúfalo pozerali pred seba. Napokon Draco prelomil mlčanie.

„No tak, Grangerová, si najväčšia bifľoška, akú poznám. Určite niečo vymyslíš. Musíme sa odtiaľto dostať."'

Draco jej chcel vynadať. Ako mohla byť taká hlúpa a zlomiť si prútik. Aj keď, vlastne, to bola jeho chyba. On spadol na ňu. Ale aj tak je na vine ona. Mala dávať pozor.

Hermiona začala nervózne chodiť po miestnosti. Draco sa na ňu zahľadel. V skutočnosti, aj keď ňou opovrhoval, považoval ju za pekné dievča. Malá pekne oči, pekné vlasy, dokonalú postavu  a nádhernú tvár. -Ale stále to je humusáčka.- Povedal si vždy, keď o nej uvažoval inak ako opovrhovane.

Všetky Hermionine nápady boli zbytočné. Kúzlo sa jej nepodarilo prelomiť. Neostávalo nič iné ako počkať, kým ich niekto nevyslobodí.

Bolo krátko po polnoci, keď ju premohla únava. Draco našiel v jednej skrini starú veľkú deku. Ľahol si na koberec a prikryl sa ňou.

-Za to mi draho zaplatíš, humusáčka.- Pomyslel si. On, najdokonalejší a najlepší Malfoy, musí spať na zemi. Škaredo sa na ňu pozrel. Hermiona sedela utrápene za stolom a pre zmenu sa snažila zlepiť prútik. Ron to urobil v druhom ročníku. Jeho prútik síce fungoval zle, ale za pokus to stálo.

Prešlo niekoľko desiatok minút. Draco zaspal. Hermiona dvihla unavené oči od kníh a zapozerala sa na neho. Ležal na zemi prikrytý dekou a vyzeral rozkošne. Hm, kto by si to kedysi pomyslel, že keď Malfoy zaspí a z jeho tváre zmizne nadutý, zachmúrený výraz, je neuveriteľne pekný.  Bola už veľmi unavená, rozhodla sa, že si pospí tiež. Potichu sa prehrabala vo všetkých skriniach, ale nenašla žiadnu prikrývku. Začala jej byť zima. Chce, či nechce, musí si ľahnúť k Malfoyovi. Koberec bol veľký a deka, ktorú mal Draco, bola ešte väčšia. Ľahne si do dostatočnej vzdialenosti od neho. Potichu sa k nemu prikradla a snažila sa ho nezobudiť. Rukou si podoprela hlavu, potiahla na seba deku a v momente zaspala.

Undercover (Dramione)Where stories live. Discover now