Bir Bütünüz

2K 178 44
                                    

Toprak

Annemin yüzüne tükürmemek için kendimi zor tuttum neydi bizim ondan çektiğimiz bilmiyorum , neden bizimle uğraştığını da bilmiyorum artık ben onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum .

Evin önünde durdum ve kapıyı açıp içeriye girdim saat baya geç olmuştu elifin hâlâ uyuyordu sanırım mutfağa girip dolaptan sürahiyi çıkarıp bardağa doldurdum ve bardağı alıp merdivenlerden yukarı doğru çıkmaya başladım odanın önüne geldim ve kapıyı açıp içeriye girdim .

Işığı açtım ve etrafı kolaçan ettim ama kimse yoktu odada elife seslenmek için ağzıma açtığımda yatağın üstünde gördüğüm kağıdla birlikte geri kapattım .

Adımlarımı hızlandırdım ve boş olan elimle kağıdı aldım üstünde toprağa yazıyordu bardağı masanın üstüne koydum ve yatağın üstüne oturdum .
Kağıdı açtım ve okumaya başladım .

"Merhaba toprak ,

Lafa nasıl başlayacağımı bilmiyorum en iyisi bir ağızda söyleyip kurtulmak , ben senden gidiyorum artık seninle yapamıyorum çok denedim ama olmuyor bana yaşattıklarını unutamıyorum bu yüzden gidiyorum üzgünüm artık seni sevmiyorum hoşçakal eski kara gözlüm "

Kaşlarımı çattım ve elimdeki kağıtçı yere atıp hışımla yataktan kalktım ellerimi saçlarımın arasından geçirip yoldum .

Elimi saçlarımdan çekip masanın üzeyindeki su dolu olan bardağı duvara fırlattım çok sinirlenmiştim nasıl yapabilirdi bunu bize nasıl terk ederdi beni , elimi yumruk yapıp duvara ardı ardına yumruk atmaya başladım hırsımı duvardan çıkarıyordum .

"Neden elif neden yaptın bunu bana, neden yaptın bunu kara gözlüm dediğin adama "

Dediğimle durdum ve kaşlarımı çattım .

"Kara gözlüm mü iyi de elif bana kara gözlüm demezdi ki hatta hiç öyle birşey dediğini duymadım "

Eğilip yerdeki kağıdı aldım ve tekrar tekrar okumaya başlasım evet karam yazıyordu ama elif hiç.böyle hitapla bana seslenmezdi aklıma gelen şeyle mutfağa indim hızlı bir şekilde .

Dolabın üstündeki kağıda yazdığı yemek tariflerinden birini aldım ve masanın üstüne koydum ve ikisinide karşılaştırdım bu yazı elifin yazısı değildi seali bir şekilde güldüm ve gözlerim dolmuştu gözümün önü bulanık olmuştu gözlerimi kapattım ve tekrar açtım .

Elifin yazısı değildi Allahım sana şükürler olsun bu mektuptaki g harfiyle elifin yazdığı yemek tarifi olan kağıttaki g harfi farklıydı .
Ee ozaman kim yazdı bu mektubu ve elif neredeydi cebimden telefonu çıkardım ve elifin numarasını tuşlayıp kulağıma götürdüm .

Salondan gelen telefon zil sesiyle otarafa yöneldim .
Telefon salondaydı elif telefonunu almadan gitmezdi .

Peki nerede bu kız neden birden koyboldu ortadan .

Telefonu tekrar alıp elifin annesini aradım ve ikinci çalışta açtı telefonu .

"Alo"

"Efendim ben toprak "

"Buyur oğlum "

"Nasılsınız efendim "

"İyiyiz oğlum hayırdır birşey mi oldu yoksa elifime birşey oldu "

Böyle sorduğuna göre elif onlarda da değil , ne olduğunu bende bilmiyorum ki

"Yok elif mutfakta da yarın size gelmek istiyoruz müsait misiniz diyecektim "

AŞK FAKİRİ  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now