Röportaj 28

1.1K 49 2
                                    

Hastalığın hakkında biraz bilgilendirebilir misin?

☛Ben tam psikolojik adını bilmiyorum ama dar pantolon ve çorap giyememe diye bir hsstalığım vardı. İlkokulda psikiyatriste de gidip ilaç kullanmıştım

Takıntı gibi bir şey galiba. Psikolojik adını bende bilmiyorum. Psikiyatriye gittiğinde ne tarz şeylerden konuşmuştunuz?

☛ Dar şeyler giydiğimde ne hissettiğimi sordu. Bende kapana kısılmış gibi ve iğneli bir zemine yatmış gibi hissettiğimi söylemiştim. Şuan çorap giyebiliyorum ama mesela birkaç saat ayakkabı da giydiğim bir çorabı çıkarıp dolaşamıyor, ya da çorapla halılara basamıyorum. Dar pantolonlar, düşmanım gibi. Ve gerçekten kötü çünkü yaşıma ve cinsiyetime uygun bol pantolon yok.

Anladım. Peki ilaç dışında tedavi anlamında bir şeyler önerdiği olmuş muydu? Olduysa ne gibi şeyler önermişti?

☛ Kafana çok takma ve dar pantolon giymediğini düşün dedi. Başka yapabileceğin bir şey yok mu dediğimde kişinin kendisinde bitiyor dedi. Ama sanıldığı kadar kolay değil takmamak. Dar bir şey giyince ağlayasım geliyor, hatta dar pantolonlar kırışır ve bir yerde toplanır ya işte o zaman sinir krizine giriyorum.

Aslında bi bakıma doğru. Kişinin kendisinde bitiyor. Peki niye giyemediğini hiç düşündün mü? Yani dar pantolonu giyememenin sonuçta bir nedeni olmalı. Belki saçma bir düşüncedir ama mesela dar bir şey giydiğinde özgürlüğünün kısıtlandığını falan düşünüyor olabilirsin. Çorap konusu hakkında pek bir fikrim yok ama dar şeyler konusunda nedense böyle bir kanıya vardım.

☛Bilmiyorum rahatlığımı engellemesi sinirlerimi bozuyordur belki de. Ama ilkokuldan beri bu sorunum var.

Aynen rahatlığını engellediğini de düşünüyor olabilirsin. Son olarak verdiği ilaçların bir faydasını gördün mü?

☛Hayır. Fayda göremedim. Ama benim hastalığımı geçireceğini düşündüğüme göre bir süre kendimi kandırmıştım.

Anladım. Umarım zamanla bu hastalığından kurtulabilirsin. Röportaj için teşekkür ederim. :)

☛Umarım.

PSİKO RÖPORTAJWo Geschichten leben. Entdecke jetzt