2.

23 1 0
                                    

Po príchode zo školy si poznámku na môj nos neodpustil ani brat. Bolo mi jedno čo so myslí.
Zavolala som Lídiu na filmový večer, keďže brat odišiel von potom, čo ja som prišla. Dobre pre mňa.
Odľahlo mi, keď zazvonil zvonček a dnu vstúpila iba Lídia s Mišom. Nechcela som tu mať hneď party, vzhladom na vzhľad mojho nosu som sa zaň aj čiastočne hanbila. Napuchnutý a červený. Zajtra ho budem mať určite celý fialový.
- Hovorila si, že je červený ale Bože, vidieť Zoy takto- smial sa mi Mišo v obývačke. Lídia ho ešte podporila tichými pripomienkami.
- Necítim sa o moc lepšie ako vyzerám a ja Vám raz-dva privrem prsty o dvere a uvidíte ako to potom bude vtipné. - povedala som a pretočila som očami. Zobrala som pukance a zapla horory.

Po piatich hodinách sedenia na tvrdej sedačke som išla otvoriť vchodové dvere. Sama by som sa nezdvihla ale prehovorili ma tým, že ja bývam v tomto dome.
Keď to je nejaký bezdomovec a zase si prišiel niečo vypýtať ako minule, tak ho vlastnoručne zabijem.
Kvôli nemu som odchádzala v najlepšej scene otvoriť.
No rozdiel medzi bezdomovcom tam ani taký veľký nebol.
- Ako važne? Čakala som, že zase zvoní bezďák a pýta si jedlo, ktoré si mu ukradol po ceste domov.- povedala som a pretočila som očami.
- Prekvapuješ ma, ty si sa zdvihla a išla si mi otvoriť, aká ochotná. Ale za ten nos sa musím voľakomu poďakovať.  Oddnes mám dennú zábavku. - povedal mne naspäť a zo srdca sa zasmial.
- Čo chceš? - povedala som vražedným pohľadom.
- Vyjsť do svojho domu. - odpovedal. To mi mohlo dojst Zoy keď zvoní.
- Neskoro. - ako som to dopovedala pribuchla som im dvere pred nosom.
- pokračujeme, to bol bezdák. - zakričala som kamošom a určite to počul aj brat.

Lídia sa zhrozila, keď som jej povedala pravdu kto tam bol. Páči sa jej môj brat a má preňho slabosť. Neviem čím ju oslovil, asi tým smradom , ktorý zostane v miestnosti ešte potom, ako on odíde alebo hniezdom, v ktorom musí mať už určite vši alebo blchy. Alebo aj oboje.
- Vonku je zima. Keď chcel ísť domov, tak asi z nejakého dobrého dôvodu. - povedala, vsala od filmu a utekala mu otvoriť.

Incredible ♥Where stories live. Discover now