❌1.Bölüm:6 Nisan Uğuru❌

40 4 25
                                    

Tüm Hakları Saklıdır.

***
"Cezalısınız! 10 tur koşacaksınız, Uğur öne geç." Sinsice sırıttım ve sıranın en önğne geçtim. "Başlayın." Beden öğretmenimiz her çarşamba bizim ağzımıza sıçmaya programlı olduğu için artık birazda olsa alışmıştık. Tabii bu hafta arkadaşlarımın ağzına sıçacak olan kişi ben olacağım çünkü aklımda hain bir hatta iki plan var.

Koşabilidiğim kadar hızlı koştum. Eğer sırayı bozarlarsa, geride kalırlarsa, yavaş kpşarlarsa tüm sınıf ceza yiyecekti ve ben o cezayı almalarını istiyorum.

Koşarkan bir yandan bağırmaya başladım.
"Ay akşamdan ışıktır
Yaylalar yaylalar
Yüküm şimşir kaşıktır
Dilo dilo yaylalar

Komşu kızını zapteyle
Yaylalar yaylalar
Bizim oğlan aşıktır
Dilo dilo yaylalar

Ay akşamdan aşta gel
Yaylalar yaylalar
Cılga yola düşte gel
Dilo dilo yaylalar." Gülmekten koşamayacak hâle geldiklerinde hızımı dahada arttırdım ve tamda planladığım gibi geride kaldılar.

"Yere yatın Uğur 5 şınav çeksinler ben geliyorum." Beden öğretmeni okula girdiği zaman yerde yatan arkadaşlarıma döndüm. Hepsi bana öldürecek gibi bakıyordu.

"Hazır mısınız?" Diye sordum, kendi gülmemek için zor tutuyorum.

"Allah belanı versin." Diye bağırdı Defne.

"Bir. İki. Üç. Dört. Dört. Dört. Dört. Dört. Dört. Dört..." En az yirmi kere dört dedikten sonra acıdım ve beş dedim. Tabii ben beş der demez ayağa kalkı ve beni kovalamaya başladılar.

"Özür dilerim ya bırakın peşimi." Zaten yorgun oldukları için kısa bir süre sonra peşimi bıraktılar.

"Elime düşeceksin Uğur!" Diyr bağırdı Defne.

"Ben de seni seviyorun Defne'm." Diye dalga geçince göz devirdi. Ben onlara uzaktan bakarken bir anda biri sırtıma atladı. Tabii ki bu kişi Özgür.

"Ya Allah Bismillah!" Diye tekrar tekrar bağırınca sözünü kestim.

"İn lan sırtımdan öküz oğlu öküz babası hariç." Dizi veya film sözlerini değiştirip birbirimize kaşı kullanmayı seven insanlarız biz.

"Tamam be." Diye homurdanıp suratı düşük bir şekilde sırtımdan indi ve önüme geçti. Kıvırtarak Defne ve Emir'in yanına doğru yürümeye başladı. "Kıvırtma lan!" Diye bağırıp peşinden ilerledim. Ben yanlarına gittiğim zaman Özgür çoktan varmıştı.

Özgür'ün yanağından makas aldım. "Şht yavru alayım mı seni?"

"Bana geçeriz." Diye devam ettirdi Defne.

"İmdat! Emir aşkım bunlar beni taciz ediyor." Diye Emire sarıldı. "Yürü git lan." Diye Özgürü kendinden uzaklaştırdı Emir. Emir, normalde bu tarz şakalara ayak uydururdu ama bugün kötü bir şey olduğunu anladım. Emir okula doğru yürürken koşarak sırtına atladım.

"Uçur beni kahramanım!" Diye bağırınca bacaklarımdan tuttu ve ilk önce kendi etrafknda döndü, sonra koşmaya başladı.

"İstikamet sınıf!" Diye bağırdım. Defne'de Özgür'ün sırtına çıkmış hemen yanımızdan bizi takip ediyorlardı. Bizim okul lise ve orta okul birleşik gibiydi. Lise ve orta okul arasında sadece bir duvar vardı. Tabii okuldaki öğretmenler ve hocalar dahil herkea bizim bu hallerimize alışıktı. Okul koridorunda girince yavaşladılar ve biz de sırtlarından indik.

Emir kolunu omzuma attı ve o şekilde yürümeye devam ettik.

"Ya ben kıskandım." Diye dudaklarınu büzerek konuştu Defne. Özgür Defne'nin ağzına yavaşça vurdu.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 17, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

2×2=96Where stories live. Discover now