Teta Anu

106 18 0
                                    

Ši dalis bus ne apie mane o apie mano tetą Anu. Anu yra turtingos šeimos marti, bet ji gyvena nuolat baimėje, nes ji šiuo metu laukiasi trečio vaiko. Prieš tai ji pagimdė dvi mergaites. O ji turi šeimai pagimdyti bent vieną sūnų, šeimos paveldėtoja, dėl to jai šis gimdymas yra lemtingas. Jeigu jei gims vėl dukra, vyras gali pareikalauti skyrybų su ja. O jeigu Indijoje vyras palieka savo žmoną ji tampa našle.
Vieną vakarą nuvykau pas savo tetą Anu, ji atrodė susikrimtusi. Aš ėmiau ją guosti:
- Neverk, teta, šį kartą tau tikrai gims berniukas!
- O jeigu ne!- ji verkė
Aš dėl jos bijojau, nes ji man buvo kaip motina. Jeigu vyras jos atsisakytų ji turėtų grįžti pas tėvus ir nebūtų gerbiama. Mūsų visuomenėje su Našlėmis elgiamasi bjauriai.

Po 3 mėnesių

Atėjo laikas gimdymui. Meldžiausi Lakšmei, kas tetai Anu gimtų berniukas. Per visą laiką kol vyko gimdymas meldžiausi. Bet tada sulaukėm skambučio. Mama atsiliepė. Ji padėjo ragelį atrodė susikrimtus
- Mama, na kaip?- neiškenčiau
- Tetai Anu... gimė vėl mergaitė!- ji pasakė liūdnu tonu.
- O ne kas dabar bus tetai!- nors tada man buvo tik 11 metų puikiai supratau, kad vyro šeima visada nori berniuko, o tetai vis gimsta mergaitės.
Po kelių valandų sulaukėme dar vieno skambučio bet jis jau buvo iš tetos Anu vyro tėvų.
Jie pasakė, kad tetos Anu vyras su ja skiriasi. Mama pradėjo verkti mes su Manja šokome jos guosti. Mano brolis Amit nė kiek nesusigraudino, atrodė jog jo širdis akmeninė, jis apsisuko ir išėjo. O mes visos: aš, Manja ir mano mama- verkėm ir verkėm kiek širdis leido. Man buvo gaila ir tetos dukterų vienai iš jų buvo jau 6 kitai tik 2 metai, kaip jos ištvers tėvų skyrybas.

Po kelių savaičių

Kadangi tetos tėvai, tiksliau motina, gyveno su mumis nes teta yra mano tėvo sesuo, ji čia atsikraustė po kelių savaičių po gimdymo su savo duktėm: Tanu ir Sonali. Kadangi tėvo motina šeimai nevadovavo ji vadovo poziciją užleido tėvui, nes jos sveikata per silpna. Tėvas savo seserį pasitiko neintin maloniai:
- Nejaugi tu negalėjai pagimdyti sūnaus!- jis suriko
Teta Ani pravirko. Mano motina puolė ją guosti. O mes su Manja ėmė guosti jos dukras, jos atrodė pasimetusios.
Aš ėmiau labai gerai sutarti su Sonali, vyresniąja tetos dukra. Džiaugiausi, kad turiu draugę, tik tada nežinojau kad man šiuose namuose liko gyventi, tik 5 metai.

Nemaloni Indijos tiesa Where stories live. Discover now