Planul a eşuat

21 0 0
                                    

-Ce naiba faci? izbunci Natalia în fața lui Eric, care avea pistolul îndreptat spre ea. Dă-te la o parte!

-Nicio şansă, spuse acesta păşind înainte, făcând-o astfel şi pe Natalia să se dea câțiva paşi în spate. Nu pleci nicăieri.

Natalia ridică mâinile în semn de predare, fixându-l cu privirea pe Eric. Avea o expresie neutră, semn că nu se temea şi că ştia exact ce urma să se întâmple. În cel mai bun caz, va fi încătuşată şi escortată până la o maşină pentru ca, mai apoi, să fie transportată la Bucureşti, sau la cel mai apropiat sediu al SRI-ului. În orice caz, ştia că poate evada într-un mod sau altul.

Îşi mută privirea către pistolul Katiei, care era acum la picioarele sale, se aplecă şi îl luă, îndreptându-l într-o fracțiune de secundă spre Eric. Era linişte. Niciunul dintre ei nu cuteza să facă vreo mişcare, sau să scoată vreun sunet. Un vuiet sparse liniştea mormântală, moment în care o săgeată se înfipse în perete, lângă uşă. Săgeata se continua cu o funie metalică, foarte rezistentă, care ieşea din cameră pe geam. În secundele următoare, în încăpere ateriză Ethan, care folosi funia pentru a se putea deplasa de pe acoperişul reactorului doi, în cameră.

-Salut, Alianovna! spuse Ethan.

Natalia îl privi îngrozită. Auzise zvonuri despre el: celebrul Ochi de Şoim, cel mai capabil asasin şi spion al Statelor Unite ale Americii. Dacă România a apelat la el, înseamnă că era foarte disperată. Continuă să țină pistolul îndreptat spre Eric, dar nu îl scăpă pe Ethan din ochi. În încăpere, tensiunea devenise palpabilă şi liniştea chinuitoare. Natalia îşi putea auzi inima bătând din ce în ce mai repede, dar şi respirația lui Eric. Totodată era faşcinată de calmul de care dădea dovadă Ethan în momentul în care a încetat să o mai privească şi a început să îşi adune cele două săgeți.

-Renunță, Viespe! spuse Eric. Eşti depăşită numeric!

Privirea Nataliei trecea de la Eric la Ethan şi învers, încercând să caute o cale de scăpare. Nu avea niciuna. Dezamâgirea şi frica i se putea citi pe față. Cu inima grea aruncă pistolul jos, iar Eric se aplecă după el. În acel moment de neatenție, Natalia îl prinse de păr şi îl lovi cu genunchiul în nas. Luă din nou pistolul în mână şi trase două focuri spre Ethan, nimerind însă unul din calculatoare. Ethan se înarmă cu arcul şi cu o săgeată şi o ținti pe Natalia, însă aceasta evită săgeata. Agățându-se de arcul lui Ethan, Natalia încercă să îl dezarmeze. Făcu un pas înainte şi o întoarcere de 180 de grade şi îl love pe Ethan cu cotul în nas, moment în care acesta dadu drumul arcului. Natalia învârti arcul în aer şi îl lovi pe Eric, făcându-l să scoată un țipăt ascuțit. Ethan scoase dintr-un buzunar al pantalonilor un cuțit de vânătoare şi îşi luă poziția de luptă, aşteptând următoarea mişcare a Nataliei. Când aceasta nu veni, Ethan porni în ofensivă, trimițând spre Natalia o lovitură cu lama cuțitului. Natalia îi prinse brațul în care se afla cuțitul şi întoarse situația în favoarea ei, ținând cuțitul cu vârful la gâtul lui Ethan. Forța Nataliei nu se putea compara cu forța de care dădea dovadă Ethan, însă nu îi era imposibil să reziste. Ethan avu câteva secunde de gândire şi, prinzându-o de păr, o trase şi îi lăsă gâtul fără apărare, moment în care întoarse cuțitul către gâtul ei. Natalia nu putea rezista forței pe care Ethan o acționa asupra cuțitului, aşa că îşi înfipse dinții în brațul lui, făcându-l să scape cuțitul din mână.

Ethan înjură printre dinți şi îşi ținea brațul cu mâna cealaltă, încercând să minimalizeze durerea. Natalia profită de ocazie şi încercă să fugă, dar imediat cum se întoarse, un glonț îşi şuieră pe la ureche. Se oprise speriată şi îl văzu pe Eric în fața ei, ținând îndreptate spre ea, cele două pistoale.

Nume de cod: LichidatorWhere stories live. Discover now