Prolog

11 3 3
                                    

Ma cufundam in acel sentiment de deznadejde, de confuzie, de ura pentru ceva nedefinit, ca intr-o groapa fara fund. Inima imi tremura in piept ca o mica vietate, iar usoara stare de somnolenta incepu sa imi iradieze in tot corpul.

M-am ridicat de pe gresia rece, acolo unde acum cateva secunde stateam aplecata deaspura vasului de WC- incercand sa suport greata coplesitoare.

M-am uitat pentru ultima data la reflexia mea in bucata de sticla din fata chiuvetei, si am vazut in ea doar oglinzi de nebunie.

Apoi imaginea deveni neagra, obscura, infricosatoare. Speram din tot sufletul sa imi fi gasit sfatsitul-atunci , si acolo. Viata mea a fost alcatuita numai din cauza si efecte defecte, infecte. Speranta, pentru mine, era numai durere, tristete si disperare. Moartea, insa, aducea usurare si rascumparare - exact se ce aveam eu nevoie.

M-a mancat undeva sa incerc sa slabesc.

"Cateav kg jos, si vei fi cea mai tare balerina din lume"- imi tot spunea profesoara de balet.

Era o femeie acra. Cu un aer solemn, plin de egoism, si cu o incruntatua fina de cate ori nu reuseam sa fac pasii exact cum ii voia ea. Eram grasa, recunosc. Aveam 80 de kg la cei 1.80 metrii ai mei. Asta e mult, nu? Enorm. Asa ca am slabit. Sau ma rog, am incercat. Am incercat de mii de ori, si de fiecare data am esuat. Spitale, pastile, retete de la medicii falsi ingrijorati, certurin si lacrimi. Dar in cele din urme, am dobandit greutatea ceruta.

Lacrimile mi-au impanzit ochii atunci cand am recitit asta.  Fara sa mai pot privi un alt rand cu scris dezordonat,  mi-am inchis jurnalul ce imi aducea numai amintiri urate,  de pe vremea cand singura mea ocupatie era baletul.

Am plecat din Franta cu gandul ca poate aerul american m-ar vindeca de traumele dobandite pe parcursul adolescentei.  Intai baletul, moartea bunicii( singura persoana  in care aveam incredere deplina)  si apoi divortul fara cauze precise al parintilor mei. 

  O voce de femeie tanara m-a scos cu totul din melancolia in care m-am azvarlit iremediabil atunci cand am deschis carnetul tocit si mazgalit.

- Va rog sa va puneti centurile de siguranta.  Vom ajunge in jumatate de ora.

-California,  hai ca venim. am soptit incet,  gata pentru un nou capitol al vietii mele.

MangataWhere stories live. Discover now