79.

546 39 15
                                    

Pouze rozmluva o TWD, žádný fakt:

Pro mě byla nejsilnější třetí série. Celkově se mi zdá, že seriál začíná od čtvrté série pomalu, ale jistě upadat. Vemte si to, celý děj se neustále opakuje dokola, rozpočty na epizodu jsou čím dál nižší, což se odráží i na kvalitách samotných epizod. Negan je prostě jen upgradovaný Guvernér a Alexandrie další věznice. Místo toho, aby se něco dělo, natahují to a pořád o tom mluví, například o boji, který se má odehrát až v posledním díle či to, koho Negan zabil, na což jsme museli čekat téměř třičtvrtě roku a i tak ten díl byl natahován.Notak! Vždyť The Walking dead není obyčejný průměrný seriál dvacátého prvního století, je to přeci náš mega úžasný seriál. A proto se ptám, co se s ním děje?!

Do vedení seriálu šoupli týpka, co komiks ani nečetl a tak je děj celého seriálu značně podkopán. Andrea měla žít, měla být s Rickem, Carol měla být pod drnem a na jejím místě měla být Michone.

Chybí mi ten starý nevrlý Daryl, stará Maggie nebo Andrea.

Ano, přesně ta, jenž měla být jednou z hlavních hrdinek a měla s Rickem spousty zažít. Věřte, že její křivdy s Guvernérem byste jí odpustili, kdyby byla alespoň z poloviny tak úžasná, jako v komisku. Naopak Carol byste absolutně nenáviděli a byla by pro Vás velice nepříjemná baba i přes fakt, že je mrtvá. Celkově toho šíleně moc pozměnili a to mně, jakožto fanynce komiksu vadí.

Celkově si to shrneme. Druhá série byla šíleně natahovaná a já u ní usínala. Ale i přes to se nedá srovnávat s druhou polovinou šesté a téměř celé sedmé, když samozřejmě vynechám epizody s Neganem, protože herecký výkon JDM je fantastický. Celou druhou polovinu šesté se řešilo to, kdo je již zmiňovaný Negan. Fajn! Fajn! Dobře, ale řešit to osm epizod a pak na konci sedmé série se ani ne dozvědět, kdo umřel? Ok, museli nějak ukončit šestou sérii, ale pro mě to byla z jejich strany nehorázná chyba.

Celý první díl byl natahovaný, jak trencle mého dědy. Jediné, co jsme mohli vidět byl hroutící se Rick a naší skupinu, jak klečí. Fajn, ta epizoda byla emotivní a to, jakou kolem smrtí Glenna a Abea udělali omáčku bylo v pohodě. Ale proč proboha první polovinu sedmé série nic nebylo?! To, jak Maggie se Sashou truchlí jsme mohli vidět až v pátém díle... Čtyři týdny od smrti jejich poloviček! To má divák dost času se z toho vzpamatovat a tak pátý díl byl prostě zbytečný. Nadále jsme mohli v sedmé sérii spatřit, jak šetří na epizodách. Shiva, Ezekielův mazlíček je prostě fantastická, skoro jako skutečná. Ale ta srna, co byla v 7x12? Vždyť i v minecraftu vypadá lépe. Historka s tím, jak se zbraně válí po louce zrovna v době, kdy je potřebují, či to, jak si je tam poté sbírají jak na sběru jahod nebo, jak se samozřejmě čistě náhodou začnou objevovat nové komunity?  I divák, co TWD nesleduje by pochopil, že to je jen z důvodu, aby měl Rick dost vojáků na boj se Saviors. Co udělat seriál trochu tajemnější, méně klišovní a nemít největším tajemstvím jen to, co to vlastně ta Tara na té destičce, na které bylo "PPP" našla? Žeby Poruchy Příjmu Potravy?

Vždyť nás toho tolik čeká a v komiksu je toho ještě tak moc! Proč neudělají epizody více naplněné podstatnými informacemi a nehází nám tam pořád vše dokola?

Samozřejmě, seriál ma spousty plusů, které u mě převažují a věřte mi, že o nich vím, ale o nich dnešní kapitola prostě není.

****

Napište mi dolů do komentářů, pokud se Vám bude chtít, to, co zrovna Vám na seriálu vadí.

Fakty o TWD Where stories live. Discover now