3. Is he bad?

1.2K 76 0
                                    

*** ĎALŠÍ ĎEŇ PO ŠKOLE ***

,,Ahoj Dove. Ahoj Billy." pozdravila som ich, keď som došla na pláž. Slnko ma pálilo po rukách, zatiaľ čo vlny bičovali pobrežie. Ten deň som zvolila modrú sukňu s predĺženou zadnou časťou a biele tielko s rúžovým nápisom I SHINE. Na nohách som mala obyčajné hnedé sandále a na očiach biele okuliare. Dove si zrejme dala záležať viac, kedže mala na sebe biele čipkované šaty po kolená, čo doplnila tenkým čiernym opaskom a čiernymi sandálmi. Nemala okuliare, no na hlave mala klobúk. Dove zrejme chcela zaujať Billyho. A zdá sa, že sa jej to podarilo, kedže sa držali za ruky. Dove sa od toho usmieva a Billymu sa to zrejme páčilo tiež, kedže sa usmial tak, že mu bolo vidno jeho biele zuby.

,,Ahoj," pozdravila ma nadšene Dove, zatiaľ čo sa jej na tvári zjavil ešte väčší úsmev. 

,,Ahoj Laura," pozdravil ma Billy, zatiaľ čo si dal na oči čierne okuliare, ktoré mu ladili s jeho modrým tričkom, na ktorom mal nápis KISS ME BABY. Z toho trička som sa musela pousmiať, kedže si myslím, že si to tričko dal len kvôli Dove. Pobozkaj ma zlato je nápis toho textu v preklade a on si to zrejme dokonale uvedomoval, kedže sa zasmial, keď si všimol, ako sa z toho jeho trička usmievam.

,,Tešíš sa na Rossa?" opýtal sa ma Billy, ktorému v hlase nechýbal posmech, za čo som ho zabila pohľadom. Zrejme si dokonale uvedomoval, že sa nemáme radi. On určite musí celé dni počúvať Rossove reči o tom, ako ma nenávidí. Alebo si to len namýšľam? Možno, ale Billy určite vie, že sa navzájom nenávidíme.

,,Dobre, pochopil som, že nie," povedal mi Billy, keď si všimol, ako ho zabíjam pohľadom a zdvihol obe ruky v obrannom mechanizme, asi preto, aby som ho náhodou nezabila naozaj. A kedže pri tom zdvihol aj Dovinu ruku, Dove sa zasmiala a Billiho kútiky úst sa zdvihli. Ja som sa z toho musela zasmiať tiež. Boli spolu naozaj komický. Ja dúfam, že im to spolu pôjde dobre.

,,Ľudia som tu," oznámil nám Ross po tom čo pribehol. Usmial sa na Billiho a Dove, no keď sa pozrel na mňa zamračil sa a ja na neho tiež. 

,,Radšej už poďme. Nechcem sa pozerať na to, ako sa tu mlátite!" naliehavo a vážne povedal Billy, pričom zo mňa a Rossa nespustil zrak. Dove to tiež sledovala, ale ona sa na nás smiala.

,,A kde ideme?" spýtala som sa Billyho a ten ukázal na pláž. Usmial sa a zdvihol obe ruky.

,,Baviť sa! Stretneme sa tu na pláži o hodinku," oznámil mi Billy, pričom sa na mňa pobavene usmial. Čo myslel tým STRETNEME SA? Myslela som si, že všetci niekam pôjdeme. A ja som tu len kvôli Dove a Ross tu je kvôli........ Ja ani neviem, prečo je tu Ross. No bolo mi to jedno. Ale stále mi nie je jasné, čo Billy myslel tým stretneme sa. On mal zrejme svoje plány, ktoré nezahrňujú mňa a Rossa. Ja len dúfam že nás tu nenechá samých.

,,Tak ahojte," povedal Billy napokon a odišiel spolu s Dove. Ja som sa za nimi pozerala s pootvorenými ústami. Nechápavo som sledovala, ako sa blížia k neďalekej reštaurácii. 

,,Ideme robiť projekt?" opýtal sa ma Ross a ja som na neho vyvalila oči. V tom mi to došlo. Zdá sa že ja som tu len kvôli Dove, a aby som tu nebola sama, Billy zavolal Rossa s tým, že s ním budem robiť projekt. Billy to zrejme urobil preto, aby sa viac zapáčil Dove, ktorá by bezo mňa nešla.

,,Tak fajn," povedala som napokon. Nechcela som sklamať Dove, či zničiť jej rande s tým, že by som za ňou išla a pred Billym jej povedala, že sa na ňu hnevám, lebo mi nepovedala, že ma tu nechá samú s Rossom. Ja by som ju s tým strápnila a seba tiež. To nemôžem dopustiť. Ja jej síce vynadám, ale neskôr.

,,Videl som skvelé miesto na fotky prírody. Poď!" naliehavo mi povedal Ross. Pretočila som očami a išla som za ním. Vôbec sa mi s ním nechcelo nikam chodiť. Myslela som že si oddýchnem na pláži, ale zrejme to tak nebolo. Veľmi som nechápala, prečo sa mi tu teraz nesťažuje, že tu je so mnou, a že by radšej bol doma a upratoval celý ich dom.

,,Prečo si tu?" spýtala som sa. Naozaj ma to zaujímalo. Ja viem, že by Billy išiel aj bez Rossa. Ale prečo tu potom Ross je?

,,Kvôli tebe," odpovedal mi úplne v kľude. Akoby sme boli kamaráti. To nie. Nechápala som to. Predsa sa nenávidíme, ako to, že je tu len kvôli mne?

,,Kvôli mne?" nechápavo som sa ho opýtala. Zastala som, pozrela som sa na neho a zdvihla som obočie. On zastal tiež a pozrel sa na mňa.

,,Robíme spolu predsa projekt. Teraz by sme spolu radšej mali vychádzať. Po projekte sa znovu môžeme urážať," povedal úplne v pohode, akoby to bola bežná vec. Ja som len mlčky prikývla. Chápala som čo hovorí a mal pravdu. Radšej spolu vyjdeme, než aby sme sa mali hádať a neurobiť projekt.

,,Dobre. Ale sľúb mi, že sa potom budeme znova urážať," povedala som mu úplne vážne, na čo sme sa zasmiali.

,,OK........ Počula si, že je na našej pláži miesto, kde nechodia ľudia, pretože sú tam obrovské a nebezpečné vlny?" opýtal sa ma. 

,,Nie," odpovedala som mu. O takom mieste som ešte nikdy nepočula, dokonca ma to zaujalo. Ďalších pätnásť minút mi o tom mieste rozprával. Bolo to naozaj zaujímavé. Keď som to správne pochopila, zistila som, že tam ľudia nechodia kvôli povere. Podľa poveri, v tom mori je viac slaná voda. Vraj je taká slaná, že sa až strasieš. A keď sa strasieš, prestaneš na pár sekúnd plávať a ponoríš sa do vody. Vlny, ktoré sú na jej hladine, ti nedovolia vynoriť sa.

,,A kde je to miesto?" opýtala som sa ho so záujmom. On zastal a usmial sa. Zastala som tiež a nechápavo som sa na neho pozrela.

,,Tu," oznámil mi a ja som na neho vyvalila oči. On to myslí naozaj? Najprv mi povie o pláži smrti a potom ma bez môjho vedomia na ňu vezme?

,,Čo?" opýtal sa ma, keď si všimol ako ho zabíjam pohľadom.

,,Nič," odpovedala som mu bez okolkov. Snažila som sa zakryť svoj menši strach. Očividne sa mi to podarilo, kedže sa usmial.

,,Vyber si mobil. Ja budem fotiť pláž a ty budeš fotiť zvieratá a rastliny. OK?" povedal a ja som prikývla. Vybrala som si mobil a začala som fotiť, keď som mala spravených už viacero fotiek, pozrela som sa na neho a všimla som si, ako fotí vodu so slnkom. Ako som si mohla myslieť, že je tak hrozný, keď nie je? Keby bol taký, aký som si myslela že je, predsa by tu kvôli mne neišiel. Dokonca sme sa cestou aj normálne porozprávali. Zdá sa, že mám zlé svedomie. Nemala som si o ňom myslieť všetky tie zlé veci. On nie je zlý, vlastne je celkom dobrý a milý............ Čo je to so mnou? Prave som si pomyslela, že Ross Lynch je milý? Ja som sa asi zbláznila.

,,Marano! Nezízaj na mňa a foť!" zakričal na mňa Ross a zasmial sa.

,,Ja na teba nezízam!" odkričala som mu. Zamračila som sa a otočila sa. Idem fotiť ďalšie obrázky. Problém je, že už nemám čo, pretože som už všetko pofotila. Ďalších pár minút som predstierala, že fotím. Otočila som sa a zbadala Rossa sedieť na piesku. Pribehla som k nemu.

,,Čo robíš?" opýtala som sa ho, keď som už stála vedľa neho.

,,Oddychujem Marano," oznámil mi a pozrel sa na mňa. Oči má hnedé a celkom pekné. Nechápem, ako to, že som si to predtým nevšimla.

,,Môžem si prisadnúť?" opýtala som sa ho a bez odpovede som si rovno sadla. On sa na to zasmial, odvrátil zrak odo mňa.

,,Ešte stále ma nenávidíš?" opýtal sa a ja som nadvihla obočie. Na tvári sa objavil ten jeho úškrn. Zadíval sa na mňa a čakal na odpoveď.


Falling for you (FF - Raura)Where stories live. Discover now