Ερωτική απογοήτευση

17 3 0
                                    

Καλά τα είπα πριν 2 κεφάλαια για τον έρωτα... Τι γίνεται όμως όταν τελειώνει ο έρωτας?

Μα τι λέω... ένας αληθινός έρωτας δεν θα τελειώσει ποτέ! Μπορεί να περάσουν δεκάδες χρόνια και εσύ να νιώθεις αυτό το περίεργο σκίρτημα στην καρδιά για εκείνο το ξεχωριστό πρόσωπο. Και τώρα καλά θα κάνετε και θα αναρωτηθείτε, ποιος έρωτας  τελειώνει? Αυτό θα το απαντήσω αμέσως τώρα.

Πολλές φορές αυτό που νιώθουμε για τους άλλους δεν είναι έρωτας. Είναι ένας απλός ενθουσιασμός που μας κάνει να μην βλέπουμε την πραγματικότητα. Μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, άνετα και ανεπανάληπτα μαζί του. Αυτό όμως δεν μας κάνει ερωτευμένους. Και αυτό είναι που μας πληγώνει όταν το παραμύθι τελειώνει. 

Σου αρέσει κάποιος.  Ωραία.  Αρέσεις και σε εκείνον.  Τέλεια.  Έρχεστε πιο κοντά και τα φτιάχνεται.  Φανταστικά.  Περνάτε τέλεια μαζί!  Νιώθεις τόσο ερωτευμένη μαζί του.  Χωρίς να το ξέρεις έχεις "σκαρφαλώσει " σε ενα ροζ (ή γαλάζιο)  συννεφάκι και δεν βλέπεις όλα οσα γίνονται μέσα σου.  Τα συναισθήματα επηρεάζουν την λογική.  Δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά.  Και μόνο το γεγονός ότι αποφασίζεις έτσι απλά να "δεσμευτείς " με κάποιον,  δείχνει οτι το μυαλό σου δεν λειτουργεί παράλληλα με την καρδιά σου. 

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι αναθεματισμένες στιγμές,  που ο "διακόπτης " του έρωτα κλείνει.  Αυτό σημαίνει ότι ήταν ένας απλός ενθουσιασμός.  Ή ότι δεν υπήρχε το ίδιο συναίσθημα και από τους δύο.  Αύτο είναι που πονάει περισσότερο!  Εσύ κάνεις τα πάντα για αυτόν τον άνθρωπο.  Αλλάζεις τον εαυτό σου για να του αρέσεις.  Δίνεις ένα κομμάτι της ζωή σου σε εκείνον περιμένοντας να σου το ανταποδώσει.  Και στην αρχή ίσως το κάνει. Κάποια στιγμή όμως αυτό σταματάει.  Για την ακρίβεια σε σταματάει να το κάνεις. Και εδώ ξεκινάνε όλα.

Θέλεις να κλάψεις,  να φωνάξεις,  να βρίσεις,  να τον χτυπήσεις.  Θέλεις να μάθεις εξηγήσεις,  αλλά κανείς δεν μπορεί να σου τις δώσει.  Τα βάζεις με τον εαυτό σου.  Ίσως και να ξεσπάσεις πανω σου.  Θές απεγνωσμένα να σταματήσεις να νιώθεις.  Θέλεις ο πόνος να φύγει.  Να σηκωθείς απο υο κρεβάτι σου και να είναι ολα ενα ψέμα,  ένα κακό όνειρο.  Ναι είναι δύσκολος ένας χωρισμός.  Πααρα πολύ δύσκολος ορισμένες φορές. 

Ναι κάντα όλα αυτά.  ΞΕΣΠΑΣΕ κάπως.  Θα σου κάνει καλό.  Αλλά σρ παρακαλώ,  κάντο για εμένα χωρίς να με ξέρεις ή να σε  ξέρω...  ΜΗΝ ΒΛΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! 

ΕΣΥ ανήκεις σε ΕΣΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον !

Κατάλαβέ το.  Ότι κανείς πάνω σου,  θα μείνει πάνω σου και θα συνεχίσει να σε βασανίζει.

Βγες στο δρόμο και ρωτήσω όποιον βρεις μπροστά σου αν έχει πληγωθεί από τον έρωτα και τι έκανε για αυτό.  Σε πληροφορώ ότι δεν θα βρεις κανένα να σου απαντήσει όχι.  Ακόμα και ένα παιδάκι 5 ετών θα σου πει για εκείνη τη φορά που η Αννούλα π.χ.  δεν ήθελε να κάτσει μαζί του στο σχολικό και στενοχωρήθηκε. 

Θες να το ξεπεράσεις?  ΜΠΟΡΕΙΣ!!
Πέτα τα χαρτομάντηλα.
Βάλε σε ενα συρτάρι όλα όσα στον θυμίζουν. Ή καλύτερα πέτα τα. 
Παρά μια φίλη σου και βγείτε.  Φόρεσε οτι σε κάνει να νιώθεις άνετα και όμορφα.  Πάτε μια βόλτα.  Ή στο αγαπημένο σας μέρος.  Περάστε τέλεια χωρίς να συζητήσετε τίποτα άλλο παρά απο βλακείες που θα σε κάνουν να γελάσεις.  Κάνε νέες παρέες.  Ζητά ενα κοπλιμέντο.  Χαμόγελα.  Βάλε δυνατά τθ μουσική ατο δωμάτιό σου καο χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο!  Διέκοψε την επικοινωνία μαζί του.  Εν ανάγκη διέγραψε τον αριθμό του,  η μπλόκαρέ τον σρα social media. Απλά ζήσε για λίγο χωρίς να έχεις αναμνήσεις. 

Θα το ξεπεράσεις.  Για αυτό να είσαι σίγουρη.  Μπορεί η μέρα να σου φαίνεται ατελείωτη και οι ώρα μέχρι να γυρίσεις στο ζεστό σου κρεβατάκι να αργεί να έρθει.  Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις. 

Ένας χωρισμός είναι σαν την πληγή.  Στην αρχή ματώνει και σε πονάει.  Σε λίγες μέρες σου έχει μείνει μόνο ενα σημαδάκι.  Μετά από μια εβδομάδα δεν θυμάσαι καν που ήταν η πληγή σου. 

Όλα γίνονται για να σε κάνουν πιο δυνατή.  Αν δεν μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς και δεν είναι στο πλευρό σου, τότε δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στη ζωή σου. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δημητρούλα μου το ξέρεις ότι αυτό είναι για εσένα.  Εε τώρα μπορεί να άργησα λίγο να το βάλω αλλά ένταξη...  Κάλιο αργά παρά ποτέ ♡

Στείλτε μου τι θέλετε να είναι το επόμενο.  Μην ντρέπεστε να με ρωτήσετε κάτι.  ♡♥♡

Ask LinaWhere stories live. Discover now