Es van conèixer en un món tan fred i distant que ni tan sols es van conèixer els noms. Per a ell, ella sempre va ser E; mentre que ella l'anomenava simplement D.

Després de parlar uns dies des de la distància, van acordar trobar-se, al poble d'ell, vora la fortalesa derruïda que acabava allà on començaven les aigües.

Va ser ella qui va arribar primer, va esperar-lo durant uns deu minuts, mentre els seus ulls blaus contemplaven com el vent feia voleiar els seus cabells d'atzabeja i les puntes del seu vestit negre d'estiu.

D era un home jove d'una intel·ligència perspicaç i, tot els rastres de l'adolescència en el seu físic que indicaven la seva joventut, havia tractat amb moltes dones i hi entenia. Va mirar E de cap a peus i va somriure, li semblava bonica. Mentre s'apropava a ella va posar-se a rumiar. Aquella mirada perduda d'E li deixava entreveure una tristesa i insatisfacció constants, una frustració existencial, una vida amorosa tediosa. "Amb quatre paraules ensucrades li faré rodar el cap. És obvi" pensava mentre la saludava i es presentava.

-Digues-me D -va fer. I junts van posar-se a passejar per tota la fortalesa antiga.

E veia en les torres de pedra, les quals havien resistit tot tipus d'atac enemic, una força interior intensa que era incapaç de trobar en ella mateixa, de perduda com estava, però que sí que podia percebre en els ulls verds jade d'ell (o això creia).

-Allunyem-nos de la gent. Avui fa un dia esplèndid, tothom és al carrer, però saps què? Només vull estar amb tu. -va dir ell. E envermellí. -Aquest 13 d'agost serà el dia més especial.

-Vols dir? -va preguntar l'altra- què t'ho fa creure?

-Bé... és el dia que per fi, després de tant de temps, ens hem conegut en persona.

Ella va deixar anar una exclamació de sorpresa i enrogí encara més. El lleuger somriure vertader que va aconseguir esbossar-li al rostre va confirmar totes les hipòtesis que D s'havia plantejat anteriorment. I aleshores, només unes paraules li rosegaren la ment mentre la passió el corcava. "Serà meva!"

[Imatge: Fotografia d'arxiu de la fortalesa medieval de Smederevo, Sèrbia]

EWhere stories live. Discover now