Zmena?

18 2 1
                                    

Prefarbila som si vlasy. Na fialovo. Chcelo to zmenu no mame sa to nepáči. Mne hej.
Mama: "Preplo ti však?  Fialová hlava? Keby si si dala aspoň prírodnú farbu, nepoviem ale fialová? Spamätaj sa Kriss lebo v škole sa im to veľmi páčiť nebude..."
Ja: Hmm...

V škole:
Zazerajú namňa. Šepkajú si. Ukazujú namňa. Som zvyknutá. Keď vstúpim do triedy tak stíchnu. Zase. Zazerajú namňa. Šepkajú si. Ukazujú namňa. Som zvyknutá.
Obed:

Matika bola fajn. Máme učiteľa. Je v poho. Má peknú kravatu no nič iné ale je sympatický. Druhá hodina bola chémia. Máme učku. Je hrozná. Kričí. Je stará ako korytnačka. Je pomalá ako korytnačka. Nosí kimono. Je to stará pomalá zúrivá japonka. Na obed si dám jablko, špagety a pohár vody. To mi chutí. No nemám s kým sedieť. Sadnem si k prázdnemu stolu pri okne. Je tu fajn lebo okno je otvorené a pofukuje slabý vánok. Jem a vychutnávam si špagety keď...
"Ahoj, je tu voľné? " otočím sa a zaregistrujem zelenookého chalana, môže byť tretiak alebo druhák, má tmavohnedé vlasy a tričko Nirvana. Páči sa mi. Aj on, aj to tričko. Hlavne to tričko. "Hmm..." prikívnem. Venuje sa teraz polievke a tak si ma nevšimne že si ho prezerám. Prečo si sadol ku mne?? Má predsa sedieť pri futbalistoch, má vyšportovanú postavu. Prezriem si ho a všimnem si malú jazvu nad obočím. Je malá, sotva si ju človek všimne no vidno ju. Potom si všimnem výrazné lícne kosti, pekné pery a chutný malý nos. Je zlatý. Zrazu ma preruší jeho zakašľanie. Začervenám sa no robím sa že pozorujem vchod do jedálne. Usmeje sa a ďalej sa venuje jedlu. "Inač som Denis. Denis Blakey. Ty? "
"Hm... Ja som Kriss."
"Len Kriss? "
"Len Kriss. "
Znova sa usmeje a povie:
"Len Kriss, máš veľmi pekné vlasy. "
Začervenám sa a zamrmlem niečo ako ďakujem.
"Tak ja odchádzam, mám biošku niekde na poshodí. Ty?"
"Tiež."
"Supeer, tak to máme spoločnú cestu."
"Hm..." balím si veci a mierim k tlačenici pri dverách v snahe striasť sa ho. Som z neho nervózna. No príde mi fajn. Asi preto lebo sa somnou baví. Musím sa ho striasť kým si nevypočuje "pekný" príbeh o mne od určitých ľudí a nezačne sa mi smiať aj on. No ide sa mnou.
"Smola Len Kriss, mňa sa len tak nezbavíš." uškrnie sa a ide k skrinke po biošku. No nie! Má skrinku vedľa mňa.
"Aaa, máme aj skrinky vedľa seba, milé."
"Hm..." zase hmmkam a keď zatváram svoju skrinku, všímam si že má podobný rozvrh ako ja. No zbohom.
Po bioške, francúžtine a slovine s ním:

"Teším sa na franinu. Máme celkom podareného učiteľa. Čo povieš? " Stále sa pokúša nadviazať konverzáciu? Že ho tobaví...
"Hmm... Je v poho. Má peknú košeľu."
"Odkedy letíš na buzny v košeliach? "
Zasmejem sa. Prvý krát po dlhom čase ma niekto rozosmial. Je to fajn pocit.
Rozoberáme slovenčinára keď domňa vrazí Sandra. "Heeej, dávaj si pozor ty zasraná. Ešte raz a uvidíš!"
Vypadnú mi knihy z rúk a Denis mi pomáha zdvihnúť ich.
"Prestaň! Nič ti neurobila tak sa do nej nezapáraj!"
"Máš ochranku ty prasa?!"otočí sa na opätku no keď zbadá Denisa anjelsky sa na neho usmeje, vypne zadok, prsia a koketne k nám podíde.
"Ale čo, takého fešáka sme tu ešte nemali. Sandra Bann. Ty? "
"Moje meno ťa nemusí zaujímať. Prečo si to urobila?? "
"Je to úbožiačka, nechaj ju a pridaj sa k nám, tým lepším... " žmurkne na neho.
"Hhh, to určite. Šľapky nepodporujem."
Trojlístok Sandra, Andrea a Mell sa zhnusene naňho pozrú, všetky tri sa naraz otočia a pochodujú ďalej po chodbe.
"Ďakujem. Nemusel si no... "
"Ticho. Musel. Sú to kurvy. Načo ich podporovať? Radšej ostanem na tej druhej strane. Na tej lepšej." žmurkne namňa a mne sa podlomia kolená. Je úžasný. Dokonalý. Krásny. Je... Iný ako ja. No pomáha mi. Je milí. Hm, je čudný.
"Ale nie. To ja som tá zlá. Nechaj to tak. Nemusia prestať. "
"Šibe ti??! Ty nie si zlá. Vôbec nie si skazená ako ony. Si... Iná. "
"Kvôli tomu sa odomňa drž ďalej. Som iná, skazená, zlá a neslušná. Len ma nepoznáš. Radšej choď. A ďakujem. "
Chcem bez ďalších slov odísť no nedovolí mi to.
"Čo?  Predchvíľou sme sa dobre bavili. Čo ti je?" Videla som v jeho očiach... strach? Neviem. Strach, nervozitu, zlosť a ranenosť.
"Nič." sklopím zrak, zodvihnem si knihy, zamrmlem niečo na rozlúčku a bežím preč aby ma nechytil. Podarí sa mi ujsť. Prečo to robí? Prejdem skratkou k skrinkám a vymením si učebnice. Bežím kým sem dorazí Denis. Ešte tri hodiny musím vydržať. Musím.

No čo poviete??  Do comm názory👇😊😊 a ako sa vám pozdáva Denis? Podľa vás je jeho náklonnosť k Kriss pravá či nie? A kto chce môže mi poslať fotky hnedovlasých a zelenookých chlapcov do directu😄😊😊 ale len pekých😍😘😄😄 užívajte deň🙌 paa❤

Ty si tu nebol...Where stories live. Discover now