LİSE BAŞLIYOR

25K 601 54
                                    

Multimedia:Bade ^^ 

Okulun açılmasına 2 gün vardı.Ve ben artık farklı liseye gidiyordum daha doğrusu gidecektim.Tek istediğim şey eski okulumdaki Badeden farklı olmaktı. Küçük bir değişim istiyordum en azından sınıfın ineği lakabından uzaklaşmak.Birkaç gün önce yeni okuluma kayıt yaptırmıştık belkide şehirdeki en iyi okuldu dediğim gibi inektim.İnek olmamın bir sebebi belkide annemle babamın ben küçükken ayrılmasıydı ne alakası var diyeceksiniz biliyorum.Annemler ayrıldığında hiç kimseyi bişe anlatmamıştım ve kendimi ders çalışmaya odakladım.Bir yandan iyi bir şeydi aslında derslerim kötü olmasada şuan çok iyiydi.

Bu kim diye merak ediyorsanız ; Ben Bade Aslında çirkin değildim gözlerim aynı annemin gözleri gibiydi yeşil-mavi,uzun boyluydum neredeyse 1.72 falan,saç rengim açık kumral.Kendimi seviyordum ama inek olmam dışında .Küçüklüğümden beri kurslara gidiyordum.-keman,piyano,dil,yüzme,voleybol-Yüzme de profesyonel madalya falan kazanmış,Keman ve piyanoda kendi benliğini bulan ve ömrünü ders çalışmakla geçiren zavallı bir kızım.

Yatağımdan kalkıp yüzümü yıkadım ve cildime krem sürüp içeriye gittim annem kahvaltıyı yeni hazırlıyordu aslında çoktan işe gitmesi lazımdı ama benim yemek yediğimi görmek istiyordu.Annem kahvaltıyı hazırlayıncaya kadar gidip sehpanın üstündeki dergilerde birini alıp okumaya başladım.Bir başlık dikkatimi çekmişti -Okulda farklılığınızı yaratın- Birkaç ürün vardı , üründen kastım telefon kapları,defterler,şık notepadsler.. Dergiyi kapatıp annemin yanına gittim annemde zaten çayları döküyordu hemen yanına gidip anneme öpücük kondurdum annemin yaptığı leziz omletlerden yiyip odama geçtim.Annem her zamanki anne konuşmasını yapıp beni yemek yemem kapıyı kilitlemem konusunda uyardı. Annem gider gitmez lisemin sivil olacağı aklıma geldi ve dolabımı açıp kombin denemeleri yapıp evde bir defile verdim. Ardından odamı güzelce toplayıp annemin makyaj malzemelerinin başına geçtim ilk önce eyeliner çekmeye uğraştım daha önce hiç çekmediğim için biraz zorlandım.Silip tekrar sürmeye başladım.Youtubeden makyaj videoları açıp onları izledim.Saate baktığımda saat daha 16.25'ti annemin gelmesine neredeyse 1.5 saat vardı.Bende mutfağa geçtim kendimce yemek yapacaktım diğer bir neden ise annemle alışverişe gitmekti.

Telefonumdan şarkı açıp işe koyuldum önce güzel bir makarna yapıp üzeri için güzel bir sos hazırladım.Daha sonrasında köfte yapıp onun yanında da püre yaptım.*Alışveriş için bunları özenle yaptım.Ben masayı hazırlarken annem anahtarla kapıyı açtı.Benim mutfaktaki halimi görünce bir anda şoka uğradı.Aslında beceriksiz değildim.Annem üstünü değişip yüzünü yıkadıktan sonra masaya gelerek  yemek yedik.Tabi bende boş durmadım ;

--Anne yarın alışverişe gitsek mi hem yeni okul hemde ihtiyaçlar falan lütfen

-- Bu yemeğin nedeni şimdi ortaya çıkıyor bilmem bakarız

--Anne seninde bildiğin gibi bakarız denildiğinde o iş olmaz 

-- İyi peki bakalım ama fazla bişe almayacağız sadece gerekli olanları alacağız

Israr etmememin nedeni babamla da alışverişe çıkacağımdı.Odama gidip alınacaklar listesini çıkardım.İstediklerim ürünleride arasına ekledim, biraz zeki olmak lazımdı.

.............

Alışverişten döndüğümüzde gerçektende fazlasıyla alışveriş yapmıştık bende şimdi bu alınan kıyafetleri ve yeni çantamı güzelce yerine yerleştirdim.Daha sonra babamı arayıp biraz konuştuk babam yeni okul için heyecanlanmamam gerektiğini söyledi.Keşke heyecanlanmasam.Alarmımı kurup kulaklıktan müzik dinleyerek uykuya daldım.

Yeni bir okul yeni bir liseWhere stories live. Discover now