Bölüm 9

166 36 6
                                    


   Başının iki yanına ellerini koydu ve saç diplerine parmakları gelecek şekilde konumlandırdı. Derin derin nefesler alıp gözleriyle yerdeki kanı süzüyordu. Tavan lambasının ışığı parlaklık verirken kanların arasında farklı bir parıltıya neden oluyordu. Kaşlarını çattı ve yavaşça yere eğildi.

Sağ eliyle parlayan yeri yokladı ve sivri bir cisim eline çarptı. Yutkunduktan sonra baş parmağı ve işaret parmağıyla cismi aldı.

Çatık kaşları gevşerken dudakları sitemlice kıvrıldı. Derin bir nefes aldıktan sonra öfkeyle geri verirken elinde ki jiletle birlikte yukarıya çıktı. Mutfağa girdi ve oradan buzdolabı poşeti aldı. İçerisine jileti koyduktan sonra telefonuyla Amerika'daki arkadaşını aradı:

"Merhaba nasılsın?"

"İyi sen nasılsın dostum?"

"Bende iyi sayılırım. Şuan bir olayı inceliyorum ve tıkanıp kaldım denilebilir. Kafamda çok fazla soru işaretleri var ve bunları cevaplarken sana ihtiyacım var. Eğer orada işlerin yoksa bana yardımcı olur musun?"

"Mutluluk duyarım dostum. Hemen gelicem, zaten burada bir işim yok açıkçası sinek avlıyordum. Yeni dedektif olduk diye adam yerine konmuyoruz! Üstüne birde siyahî olunca, neyse işte tamam geliyorum."

"Sağ ol."

Telefonu kapadıktan sonra kırık olan kapıdan dışarıya çıktı ve elindekini de cebine koydu. Gece aydınlıkla kavuşurken soğuk havanın yüzüne çarpması, vücudunu yenilercesine titretti.

Tekrar içeriye girdi ve yerde ki kanları temizlemek için oksijenli su ve bez hazırladı. İki saat süren çabanın neticesinde ortalığı temizledi.

Bodrumda yerde oturdu ve gözlerini kapayıp kendisini yere sırt üstü atarcasına uzandı. Tüm her şeyi baştan sona düşünüyor ve bir neticeye varamaması onu çıldırtıyordu. "Büyük ihtimalle burada birbirlerine meydan okudular. Kızı öldürmek isteyenle öldürmek istemenler. Lanet olmasın! Bu kız ne biliyor da bu kadar üzerine düşüyorlar?"

"Bir taraf İngiliz diğer taraf ne? Elimde sorulardan başka bir halt yok! Serdar DEMİR... Bilim adamı..."

Dişeri arasında üst dudağını kıstırırken gözlerini kıstı ve abisinin odasına koşarcasına merdivenleri çıkarak girdi. Bilgisayarı açtı ve internette araştırmaya başladı.

Ünlü bilim adamı Serdar Demir büyük bir projenin üzerinde çalıştığını belirtti. Araştırması sürerken olumlu sonuçlandığını belirten Serdar Bey Amerika'dan Türkiye'ye en kısa zamanda döneceğini söyledi.

Haber yazıları arasında hızlı bir şekilde ilerlerken bir haberde durdu.

Ünlü bilim adamının evinde yangın çıktı nedeni bilinmiyor. Kızı ve karısının zor kurtulduğu bu olayda Serdar Bey sessizliğini korudu.

Başka bir haber yazısına geçtiğinde gözleri şaşkınlıkla açıldı ve sabırsızlığın verdiği duygu dudaklarının hafif titremesine neden oldu.

Ünlü bilim adamı Serdar Demir'in geçen hafta öldürülmeye çalışılmasının üzerinden bir ay geçti elde edilen tek kanıt bir ceset.

Cebinde ki telefonu hızlıca çıkartıp tuşladıktan sonra gazeteci arkadaşı Galina Jones'i aradı.

"Merhaba, nasılsın."

"İyim sen nasılsın Boran. Bizi unutursun sanmıştım."

"Olur mu öyle şey. Bende iyim, sana bir şey sormak istiyorum."

"Tabi, tabiî ki."

"Serdar Demir'i öldürmeye çalışan katilin cesedi hakkında ne biliyorsun?"

"Tek bildiğimiz Rus olduğu. Fazla bir kanıt çıkmadı."

"Peki çok teşekkürler Galina."

"Sıra bende Boran. ,Serdar Demir'in Türkiye'de kaybolduğu söyleniyor. Bunun hakkında bir bilgin var mı? Araştırdığına göre var gibi."

"Bazı şeyler biliyorum lakin bunları henüz kanıtlayamayız. Sonra görüşürüz olur mu? Kendine iyi bak."

"Peki öyle olsun. Görüşürüz."

Küçük defterini çıkardı ve ikinci belirsizlik olan cinayeti işleyenlerin karşısına: Ruslar... yazdı.

Cinayetin işlenme sebebi Serdar Beyin üzerinde çalıştığı proje. Kesin değil lakin ölmesine rağmen kızının peşinde olmaları bunu kanıtlar.

Kaşlarını çattı ve başını bilgisayara çevirdi asıl sorası gerekeni sormadığı aklına geldiğinde dudakları kıvrıldı ve tekrardan telefonu eline aldı.

"Hey Galina! Kusura bakma rahatsız ediyorum ama bir sorum daha var.

"Seni dinliyorum."

"Serdar Demir'in üzerinde çalıştığı proje hakkında neler biliyorsun?"

"Tam olarak emin olamasak da elimizde ki bilgiler onun üzerinde çalıştığı projenin, insanların bazı duygularını iptal eden bir çeşit hormon ürettiği bir şey. "

"Nasıl yani?"

"Yani mesela, tereddütleri iptal ediyor, beklide vicdanı ki bu hiç doğru değil. Profesyonel katiller üretebilirler. Çok korkunç değil mi?"

"Fazlasıyla... Tekrar teşekkürler, bu iyiliğini hiç unutmicam görüşürüz. "

Telefonu kapadıktan sonra dudaklarını ıslattı ve defterinin diğer belirsizlik içeren kısmına:

Cinayetin işlenme sebebi: Serdar Demir'in üzerinde çalıştığı, insanları bir çeşit katile dönüştürebilecek hormanel deney.

"Şimdi bazı şeyler açığa kavuştu işte..."

İlk Davam: Kuyu PrensesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin