Een belangrijke mededeling

40 11 1
                                    

Planet Raytis is op 7 augustus 2016 opgericht door goldenways . Mijn idee was om een soort schrijfplaneet te creëeren en hopelijk zelfs een soort nieuwe wattpad community. Ik hoopte op een plek waar mensen bij elkaar zouden kunnen komen en van elkaar zouden kunnen leren. Ik hoopte om een nieuwe wereld te creëeren.

Van tevoren wist ik dat het heel veel werk ging worden. Ik wist ook dat ik nooit al mijn ideeën zou kunnen uitwerken dus heb ik een soort team bij een geroepen: het Raytis team. Het team bestaat uit interviewers, reporters en on&off leden. Aan iedereen gaf ik het wachtwoord van het account, denkend dat ik ze toch wel kan vertrouwen. Misschien was dat té naïef gedacht. Al helemaal toen er een aantal drop-outs waren. De meesten met een geldige reden, maar sommigen waren te vaag of reageerden gewoon niet meer.

Om verwarring te voorkomen: ik wijs nu op dit moment geen personen aan. Dit is nooit mijn bedoeling geweest. Ik wilde een nieuwe wereld openen waar mensen zonder haat met elkaar omging, maar helaas valt plagiaat daar blijkbaar niet onder.

Plagiaat is een veel voorkomend verschijnsel op wattpad. Of het nou op covers is of verhalen, heel veel mensen hebben het ooit wel meegemaakt. En nu blijkt dat sommigen zelfs een compleet account hebben gekopieerd. Geheel. Ze hebben een koningin, interviewers, reporters, on&off leden en daarnaast ook nog eens mijn woorden letterlijk gekopieerd. Ik weet niet wat deze persoon nog meer heeft gedaan. Misschien is het dezelfde persoon die het specials boek van het account heeft verwijderd. Misschien was dat wel iemand anders die zo zijn haat wilde uiten.

Ik vertel hieronder het naam van het account, maar niet met de bedoeling haat te verspreiden. Dit is meer zodat jullie weten dat dit account niet planet Raytis is. Dat iemand dit geheel heeft gekopieerd.

Om eerlijk te zijn weet ik ook niet meer wat te doen nu ik dit weet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Om eerlijk te zijn weet ik ook niet meer wat te doen nu ik dit weet. Het account is er al en ik denk niet dat ze het er zomaar vanaf gaan halen. Nu ze het al zo ver hebben gekopieerd, gaan ze er vast niet mee stoppen. Of hij. Of zij. Of toch hen. Ik heb geen idee wie het zijn en ergens wil ik het ook niet weten. Ergens hoop ik gewoon dat ik deze persoon niet ken en wattpad een vrolijke community is, een eerlijke community. Maar misschien is dat laatste wel erg naïef om te denken.

Wat ik als laatste wilde zeggen zijn de volgende dingen:
- het duurt even voordat specials weer online staat
Met geluk heeft iemand nog screenshots kunnen maken van de inhoud, maar die moeten wel nog allemaal worden getypt.

- langzamere updates
In verband met school zijn we minder snel in schrijven. Wedstrijden gaan nog in hetzelfde tempo door, maar er komen niet zo snel nog nieuwe challenges aan. Ook interviews kunnen langzamer komen. Ook moet ik eerlijk toegeven dat ik een beetje gedemotiveerd ben door dit ongeval. Zeker omdat dit het tegenovergestelde is van wat ik wilde bereiken. Ik snap gewoon niet waarom mensen zoiets zouden doen, maarja...

Bedankt voor het lezen, hopelijk begrijpen jullie het. En alsjeblieft geen haat verspreiden richting Scriptores. Ik snap het als je ze meldt, ik snap het als je anderen informeert dat het geen echt account is, maar schelden of namen geven helpt niemand.

Wat is RaytisWhere stories live. Discover now