Algemene vragen

74 13 3
                                    

Wat is #mijnraytis?
Alle informatie hierover staat in Jouw Raytis. In het kort: je kan een verhaal schrijven dat zich in Raytis bevindt.

Sorry, maar ik vind dit account stom. Wat nu?
Ten eerste, haat wordt hier keihard genegeerd. Als je echter doorgaat verwijs ik je naar het hoofdstuk on&off waar je als recensent al je opgekropte gevoelens kan uitten op een normale manier.

Ik vind het een leuk aspect, maar ik heb niet veel tijd. Wat kan ik doen?
Hiervoor stuur ik je naar het hoofdstuk on&off

Ik wil geen interviewer/reporter meer zijn. Hoe stop ik ermee?
Je moet de sticker uit je profielfoto en/of boeken halen. Ook zal ik vragen of je wilt dat ik je interviews/nieuwsberichten eraf haal of niet en of je personages mogen worden vrijgegeven. Heb je op beide vragen nee geantwoord, dan zal er niks meer van je achter blijven op planeet Raytis.

Ik wil me uitschrijven als interviewer/reporter en een on&off zijn
Stuur me via dit account een privébericht en ook de reden. Ik vraag je dan of je de nieuwsberichten/interviews wel gepubliceerd wil houden of niet.
Vervolgens moet je de sticker op je profiel vervangen door diegene die ik je stuur.

Er staat dat ik me niet meer kan inschrijven voor interviewer, maar ik wil dat wel zijn. Wat nu?
Helaas betekent dat dat het limiet is bereikt. Je kan je simpelweg niet meer inschrijven daarvoor. Op on&off en reporter zit ook een limiet.
Voor interviewer/reporter: 5
On&off: wordt nog over getwijfeld, maar per onderdeel 2/3. Bij de laatste plekken/veel inschrijvingen geldt het volgende: mensen die meerdere onderdelen doen, krijgen voorrang.

Kan ik als interviewer/reporter nog meedoen met de wedstrijden?
Jazeker, graag zelfs. Er is alleen de regel dat als je al interviewer/reporter bent voor die wedstrijd, je absoluut niet aan die wedstrijd mag meedoen.
Als reporter presenteer je die wedstrijd namelijk dus is het niet mogelijk om dan nog deel te nemen.
Als interviewer kan je de andere kandidaten interviewen en is er kans op valsspelen.
Het kan dus zijn dat ik je op een wedstrijd zet/vraag iemand te interviewen, maar je zelf met die wedstrijd mee wil doen. Zeg dat dan zo snel mogelijk (binnen 4 dagen) zodat ik een vervanger kan zoeken.
Ditzelfde geldt voor on&off leden.

Waar moet ik mijn stukje inleveren?
Voor wedstrijdkandidaten en on&off: stuur het naar het e-mailadres. Een recensie/korte stukjes kunnen ook via de inbox worden gestuurd.
Voor interviewers en reporters: schrijf het maar meteen op het account. Als je lid bent, heb je als het goed is het wachtwoord gekregen. Je mag het  niet meteen publiceren en je moet wachten tot ik dat zeg. Dit is om chaos te voorkomen.

Ik wil stoppen met een wedstrijd.
Dit is heel jammer om te horen, maar helaas wel mogelijk. Stuur dit account simpelweg een berichtje en je wordt uit de lijst gehaald.
Als je voor de wedstrijd is begonnen uitschrijft, kan het helaas ook betekenen dat je interview wordt verwijderd/niet gemaakt. Als je de eerste opdracht niet inlevert geldt dit ook.

Ik wil een boek beginnen met mijn stuk van een wedstrijd.
Het is het niet toegestaan om de ingestuurde verhalen voor de opdracht in een eigen verhaal te veranderen, behalve bij het verhaal van de finale is het toegestaan mits het sowieso aan de volgende eisen voldoet:
Je moet de Raytis sticker erop plakken
Je moet planeet Raytis (oftewel dit account) erin vermelden en deze wedstrijd erin noemen
Het moet in Raytis blijven afspelen
(Ga naar het boek Jouw Raytis voor de andere eisen en hoe je je boek aan project mijn Raytis kan laten meedoen)
Bij de maandelijkse wedstrijden gelden wat andere regels. Die staan dan ook in dat boek.

Wanneer moet ik om uitstel vragen?
Bij wedstrijden, maar ook bij interviewers en reporters, geldt: zo snel mogelijk. Maximaal vier dagen er na is de grens. De vijfde dag krijg je kort uitstel. De zesde dag of er na kan het helaas niet. Ik zal wel steeds een bericht sturen op de laatste dag dat je nog uitstel kan vragen. Ook zal er een melding komen de week voordat je het moet inleveren.

Wat moet ik doen als ik echt geen interview wil?
Als je op je privacy bent gesteld en je wilt niet eens een fake imago van jezelf laten interviewen, dan kan je dit natuurlijk aangeven. Er zullen dan geen vragen in je inbox komen, maar je naam staat als het goed is wel in het lijstje met ingeschreven deelnemers.

Ik heb al meer dan een week geen antwoord gekregen. Wat moet ik doen?
Als dit op vakantiedagen gebeurt, dan valt er niet veel aan te gebeuren. Zo niet, dan stuur je dit account een berichtje. Misschien hebben we het over het hoofd gezien.

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat.
Deze kan je dan vragen in een reactie of in een pb.

Wat is RaytisWhere stories live. Discover now