Tek adres o

1.1K 68 23
                                    

Hüma :

Chris'ın sapa sağlam bir sekilde kurtarmaya başarmıştım. Operasyonu berbat etmeye çalışan o askerde kimdi öyle?Askeriyenin standartları mi degismisti?Bu kadar beceriksiz biri bordo bereli olabilir miydi? Babam bana kötü diyordu bu çocuğu görse her halde beni iyi bulabilirdi.

O ve ekibinin tuhaf bakışlarına aldırış etmeden bilim adamını yanıma alıp ayrılmama bir şey diyememislerdi. Bir mit görevlisinin bu operasyon da bulunmasıni garipsemelerini anlardım. Ama beni işe yaramaz olarak görmelerine izin vermezdim . Bu yüzden bilim adamını yanıma almıştım.

Yaklaşık 3 gün içerisinde bu operasyonu bitirmiş, şimdi asıl problem onu koruyabilmemdi. Bunun için bir adamın cesedini yakıp bilimadamı diye yutturmayı denedim. Ona sahte bir kimlik çıkartıp korumali bir ev tahsil etmeyi ihmal etmedim. Ama ondan bizim için calismasini istemem zor olacaktı . Türklerden nefret eden birini kibar bir konusmayla ikna etmeliyim.

Bir kaç mitteki işimi halledip bilim adamının yanına gidip göz kulak olmamda fayda var . Her ne olursa olsun o yaşaması benim sorumluluğum altındaydı .Bu yüzden başına birşey gelmesine izin veremem . Evimdeki bu adamın kaçma girişiminde bulunmamasi için kapıya bir koruma bırakmam şimdilik ufak tedbirlerimdendi.

Mit binasindaki merdivenleri hızlıca çıkıp odama doğru yürümeye başladım. Mit çalışanların fısıltılı konuşmasına anlam veremezken odanın kapısını anahtarla açıp içeri girdim . Masamın üzerinde birikmiş birkaç evragi elime alıp incelemeye başladım.

Birkaç gereksiz operasyon evrak raporlarında geçip önemli bir şey var mı diye bakındıgımda bir evrak dikkatimi çekmişti. Nerden geldiği belli olmayan bir yazı, resmi evraka benzemiyordu .

Suat Açıkgöz hakkında gözüken suçlamaların sonu gelmiyordu. Silah kaçakçılığı, hırsızlık,uyuşturucu,adam öldürme ,adam kaçırma ...
Iyi ama bu adamın mitle ne alakası olabilirdi ? Kağıdın arka kısmında şöyle yazıyordu. "Aradığın her neyse bulabilecegin tek adres o ."

Ben bu adamı aramam için sebep yoktu ki. Orta da benim bilmediğin bir şey vardı. Odamın kapısı açıldığında Serhat tedirgince yuzume bakti.

"Erken gelmene sevindim .Tufan Albay seni sorup duruyordu. Seni en son Diyarbakır da gösterdik. "

"Sağol ortak ." Meraklı gözlerle bana baktı.

"O elindeki belge bana ait Hüma onu bana geri verir misin?" Düz bir ifadeyle yüzüne baktım.

"Bu adam kim ve sen ne arıyorsun?" Soruma şaşkınca baktı.

"Evrakı incelediğini düşünmüyordum. Biliyorsun ki bazı şeyler görev icabı gizli kalmalı. " bir şey saklıyordu o. Çok tedirgindi . Onun üzerine gidip öğrenmeliyim .

"Biz bu adamla ilgili bir operasyona gitmedik .Ve böyle bir görev aldığımızdan benim haberim olurdu. Istersen ya hemen anlat yada ben kendim buluyum. Tabi bulduktan sonra ne olur bilemem. "Sert tavrıma bir şey diyemedi. Birkaç dakika düşündükten sonra "Hüma emin olmadığım bir konuyu araştırıyorum. Şu an yeterli delil olmamasi yüzüne sana anlatmiyacagim .Sadece bir kaç delil daha bulayim sonra olur mu ?" Onun bu ikna edici hali tuhafti. Kibarca huyuma giderek yapmasına karşı çıkmadim.

Belgeyi ona uzattım. "Al ortak .Anlatmanı bekliyor olacağım. "Kafasını olumlu anlamda salladı.

"Benim işim var Hüma şimdi gitmeliyim sonra görüşürüz. "Diyip yanımdan hızlıca koşar adımlarla kaçmıştı. Serhat ne çevirdiğini merak ediyordum . Öğrenmem kısa bir zamanı alırdı. Oysa o beklememi söyledi. Peki ben dinler miydim? Tabiki hayır..

Adamın adresini zihinime kazımıştım. Hemen kalemi elime alıp boş bir kağıda adresi yazdığımda en kısa zamanda bu adamı ziyaret etmeliyim . Odamın kapısı tekrar açıldı. Yazdığım kağıdı cebime koydum . Karşımda Fuat müdürü görünce saygı icabı ayağı kalktım.

"Hüma bakıyorumda gelmişin . "

"Evet öyle oldu müdürüm. " Fuat müdür sanki tuhaf bir mevzuyu konuşmak için gelmişti. Ne zaman benim odama gelse ortada ya ciddi bir durum ya da oldukça enterasan birşeyle karşı karşıya oluyorduk.

"Diyarbakırdaki görevin neydi ?Hayır nedense bu görevden benim haberim yok ortağın Serhat biliyor ." Sorgularca bakmasina tepkisiz kaldım. "Belki gezmeye gitmisimdir müdürüm. "

"Akrabalarınla çok samimi olmadığını biliyorum Hüma. O yüzden boşuna ben Diyarbakırdayım deme. Babanı böyle kandırmış olabilirsin ama ben bu duruma inanmam. Şimdi sana tek bir soru soracağım."Soracağı soruyu az çok tahmin edip beklediğimde "Bordo berelilerin elindeki bilim adamımızı sen mi aldın?"

"Elinden almak demeyelim şuna müdürüm bilim adamının hayatı tehlikedeydi . Bende kurtardım o kadar ." Öfkeli konuşmasını bekledigim müdür sakince konuşuyordu.

"Bordoberelilerin operasyonunu mahvettigini hatta bir askerin hayatını kurtarmış olduğun mitteki dedikodular arasında. Peki baban bu duruma ne ceza verir sence Hüma?" Bence ne ceza verse boştu. Ben laf anlamazdım.

"Askeri antrenmanlarını artırıp bana eziyet ederdi .Tabi kızı olduğum için bu işlem diğer askerlere göre fazla olurdu."

"Bu durumu Tufan albaya söylemeyeceğim ama bir dahakine böyle birseye kalkışırsan ilk benim haberim olsun ."Az önce ilk benim haberim olsun mu demişti?Şaşkınca baktım.

"Siz bana operasyona gidebilirsin demek istediniz sanki müdürüm. " yüzüme baktı "Sadece bazı görevlere Hüma .O da mitten ayrılma fikrinden vazgecmen için." Konuşmasına gülümsedim.

"Siz nasıl isterseniz müdürüm. " Itiraz etmememden memnun bir hale yüzüme bakti.

"Hüma bu arada Serhat ne yapıyor bir fikrin var mı? " Göz ucuyla benim bir şey bilip bilmediğimi sorguluyordu. Ama Serhatin ne işler karıştırdığını siz kadar bende merak ediyorum .

"Hayır müdürüm. " Yüz ifademden birşeyler anlamaya çalışıyordu.

"Sana bile anlatmadıysa ortada ciddi birşeyler var Hüma. Birseyler karıştırıyor. Sen bu durumu öğren.Ve bana gel anlat . Her ne karıştırıyorsa bilmek istiyorum ." Yeni verdiği görev Serhatı izlemek miydi ? Yani. Sessizliğimden kabul etmemiş olduğunu düşündüğü için "Hüma en kısa zamanda bu durumu öğrenmenin istiyorum ."

"En kısa zamanda öğreneceğim müdürüm merak etmeyin ." Serhat benden sakladığı her neye bunu ögrenmeliydim . Ortada Fuat müdürümün dedigi kadar ciddi bir durum söz konusuydu .

Mit'e Çeyrek KalaOnde as histórias ganham vida. Descobre agora