1. The beginning of a dream

1K 12 22
                                    

Het was een herfstachtige herfstdag. De wind woei luid door de bomen en de wolken waren zo donker dat als Geert Wilders er was geweest hij sowieso 'minder' naar de lucht had geroepen, maar dat terzijde. Herfst, wind, donkere wolken. You get the picture. 

Een grote tourbus stond voor het schoolplein van het Fioretti College in Lisse. Een grote groep bovenbouwers stapten enthousiast de bus in. Er klonk enthousiast geroezemoes en het duurde niet lang voordat de bus vol zat. Een stel leraren stapten als laatste in en de deuren klapten achter hun dicht.  Iedereen was klaar voor het uitstapje naar de Tweede Kamer. Alle leerlingen in de bus hadden allemaal maatschappij wetenschappen en gingen dus met zijn allen naar Den Haag. Hartstikke interessant natuurlijk, maar de meeste mensen waren vooral blij dat ze niet naar de normale lessen hoefden. 

Onder die leerlingen waren ook twee meisjes. Stella een bruine krullenbol en Myra een blond hyperactief kind. Ze zaten op het vierde jaar van de Havo en hadden enorm veel zin in het uitstapje. Niet omdat ze kans hadden om een selfie te maken met Mark Rutte of Geert Wilders, maar om een heel andere reden. Hij was dertig jaar oud en een snotneus. De enige echte Jesse Klaver. 

"Denk je dat hij mij een handtekening zou willen geven?" vroeg Myra. Stella knikte hard. "Natuurlijk, onze Jesse doet dat wel voor zijn grootste fans". Ze lachten beide en Stella pakte haar telefoon erbij. Ze scrollde door de Instagram pagina van Jesse. Myra keek mee. "Wat is het toch een droppie" mompelde ze en er ontsnapte een zucht uit haar mond. Stella deed hetzelfde en stopte haar telefoon weer weg. Ze moest energie besparen, want groen moet je doen en anders kon ze geen malle foto's meer maken.

De busreis liep voorspoedig en het was goed dat ze na de ochtendspits vertrokken waren. Je wilt niet weten hoe lang je soms vast komt te zitten in het verkeer tijdens de spits. Tsjongejonge! De tourbus naderde Den Haag en de spanning bij de leerlingen groeide, voor zover dat bij in politiek ongeïnteresseerde jongeren kan. Maar hey geen school! Jee!

In de bus hadden Stella en Myra een boekje gekregen met opdrachten, maar na het uitstappen ditchten zij die al in de prullenbak.  Een uitstapje was er vooral om te genieten en niet voor opdrachten maken. Wat een stelletje rebelse kids.

De groep liep onder de begeleiding van leraren naar een groot gebouw. Het had veel weg van een cheesecake, maar het was toch echt het huis van de Tweede Kamer. De groep ging naar binnen. Myra en Stella liepen lachend door de ingang.

Wisten zij veel dat deze dag hun hele leven zou veranderen.

-----------------------------------------------------------

Hopsakee, eerste hoofdstuk staat erop. Enjoy




Fifty Shades of Groen LinksWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu