Capitolul - 7 - Trecutul sultani Fatima _ partea a doua

58 5 0
                                    

Zilele au trecut în întuneric şi singurătate. Gândurile ei zburau la mama ei ce a lăsat -o să moară arsă.  Se mai gândeşte uneori la ce a fost cândva tatăl ei. Cu ce drag îşi aminteşte de cum ea copilă fiind de nici 5 ani, ies din curtea lor să alerge pe câmpul pustiu. Îşi aduce atât de bine chiar şi mirosul frunzelor uscate ce fără teamă calca în căutarea de aventura în plină toamnă. Îşi aminteşte de cum ea copilă alerga fără să simtă vântul iute, fără să ştie ce va urma în destinul ei. Îşi aduce aminte de cum după un copac apare un lup flamand. Ce pe copilă o privea pofticios şi de cum ea a paralizat de cum la văzut. Chiar dacă ea până atunci nu mai văzuse un lup în carne şi oase. Chiar dacă frica a pus stăpânire pe trupul ei fragil nu a uitat de sfatul primit de la tata ei :
- Copila tatei, să nu alergi. Aşa el te simte de îţi este teamă.  De poţi, ţipă că de cum aud eu voi veni şi te voi salva. Copila lui tata! o sărută pe frunte şi îi dă părul dintre ochi.
De cum Fatima a strigat după tatăl ei a şi venit cu o bucată de lemn stropit cu gaz şi aprins. De cum băţul a luat foc, lupul a luat -o la fugă. Copila aleargă în braţe la tata ei, eroul ei.
Ar tipa şi acum în întuneric după tatăl ei dar ştie că tatăl ei nu va veni s -o salveze deloc. Oricât de mult se gândeşte nu poate realiza clipa când el a decis să se despartă de familia lui, idealul lui suprem. Când usa groasă de fier se deschide tresare din gândurile din întunecate ca locul unde acum ea stă fără voia ei. Încă mai are speranţa în suflet că va până la urmă tata ei, îşi va da seama cât rău îi fetiţei lui. Însă de fiecare dată vine doar tm soldat ce îi aruncă ca la un câine o bucată de turtă uscată şi o cană de jumate de litru cu apă. Apoi o lasă iar singură în întuneric să se lupte cu gândurile ei.
Sultana Deniz care e soţia lui Selim află de la servitoare că Pașa Ismail o are la palat pe fica lui cu gândul de a o baga în patul lui Selim. Frica că fiul ei Mustafa ar putea pierde tronul în favoarea unui nou frate încă nenăscut. Nu se lasă până ce află unde o ascunde Fatima, de cum află se îmbracă într-o sclavă şi intră în temniţă să o vadă cu ochi ei cine este fata. De cum intră descoperă că e mult prea târziu că temnița unde era legată Fatima e acum goală. Aleargă cu disperare la palat unde află că Selim a plecat la război, răsuflă uşurată că are timp să descopere unde e ascunsă Fatima.
Fatima e dusă cu forţa de către tatăl ei la mătuşa ei Zara unde le are în grijă ce celelalte trei surori. După aproapte jumătate de an surorile se revede. Fatima decide să le mintă pe ele le -a spus că mama lor e la un spital din Istanbul. Într-o noapte mătuşa ei adoarme dusă după sobă şi cele patru surori decid să fugă din casa unde ele sunt prizoniere. De cum ele în stradă iese sunt prinse de bandiți şi duse la un bordel. Însă în acea noapte Fatima măi vede de cum o altă soră îi moare fără să poată daad ceva. De cum Fatima sare pe geam a treia pe ultima e prinsă de picior şi trasă înăuntru. Fatima reuşeşte s -o prindă pe Kali de mîine şi o trage cu putere la ea. Doar că banditul ia tăiat gâtul feti şi sângele ei ia intrat în ochi lui Fatima de frică ia dat drumul şi în secunda următoare şe -a dat seama că pe faţă e sânge, sângele surori ei. Lasă durerea deoparte şi le prinde de celelelte surori şi aleagă disperate fără să ştie unde vor ajunge ele. De cum ele aleargă nu îşi dă seama că după colţ vine o trăsură cu doi cai. De cum vizitiu  le zăreşte pe ele trage de hamuri mult prea târziu sub copite la cai cade Azima ce moare pe loc. Fatima cu Ilia plânge la trupul fără viaţă. Din trăsură coboară prinţul sultan Mustafa ce le -a luat la palat pe cele două surori. Timpul a trecut şi prinţul Mustafa află povestea lui Fatima ce ia jurat că va face dreptate în numele ei. După ce războiul s -a terminat Sultanul Selim împreună cu Pașa Ismail vin la palat. În acel moment Mustafa a dat ordin ca tatăl lui Fatima să fie ucis. Ea de după uşă aude tot şi plânge regretă că ia povestit tot la prinț. Fatima nu vrea ca tatăl ei să moară, nu vrea ca să -şi murdărească mâinele cu sângele lui. Aleargă pe coridorul de piatră până la camera unde e tata ei. De cum ea a intrat în cameră ia sărit în braţe de dorul lui. Pentru că ea la iertat pentru tot ce ia făcut. Ea nu a băgat de seamă că tata ei cu mâna la spate pune mâna pe pumnal îl ridică în aer gata să -i va viata ficei lui. Însă în cameră vine la timp Ilia şi o împinge pe Fatima din calea pumnalului ucigaş. Fatima se prăbuşeşte jos de cum întoarce capul spre tatăl ei vede cum ura din ochi lui. Instantaneu îşi aduce aminte de privirea lupului ce se uita la copila ce era paralizatã de frică în faţa patrupedului flămând.
- Tată! urlă în speranta cã o va salva aşa cum a făcut -o în copilăria ei.
Însă pumnalul intră în inima lui Ilia ce cade jos moartă cu ochi larg deschişi. Fatima reuşeşte să se ridice în picioare iar tatăl ei ia din pieptul lui Ilia pumnalul în dreapta şi sare la Fatima cu gândul de a o ucide. Tot ce ştie ea e că ochii şi ia închis iar tatăl ei cade jos ucis de sabia lui Mustafa. Fatima sare în braţele lui Mustafa de frică şi recunoştinţă cã a fost salvată la timp. După nici un an au făcut mare nuntă Fatima a devenit soţia lui Mustafa chiar în moscheia unde zi de zi pe când mama ei trăia se ruga pentru binele familiei ei. Alături de bărbatul iubit Fatima în timp a uitat tot ce pătimit din pricina tatălui ei orbit de strălucirea aurului.

Sultana lumiiWhere stories live. Discover now