The Gryffindor-Party

928 61 11
                                    

"Au, AU!" Marlene trok aan het haar van Scabior. 

"Ja, loop dan gewoon mee!" zei ze en rukte nog een keer aan zijn haar. 

"Blijf jij hier even? Dan haal ik Lily." Marlene knikte en ik liep naar de Leerlingenkamer van Griffoendor. Zij en Scabior bleven op een eindje van de Leerlingenkamer vandaan, zodat de Zwadderaar niet wist waar de verblijfplaats van de vijand was.

"Lils?" vroeg ik. Ik deed de deur van de slaapzaal open en ik zag Lily op haar bed zitten. Ze had haar armen op haar benen geslagen. "Lily?"

Ze deed haar hoofd omhoog en ik zag dat ze huilde. 

"Gaat het goed?" Ik stap wat verder naar voren en keek meelevend naar Lily. 

"Het spijt me," zei ze trillerig. Lily stond op en omhelsde me. "Ik had dat van gister niet moeten zeggen." Ik wreef over haar rug.

"Het is niet jouw schuld," zei ik. "Maar die van Scabior. Marlene heeft hem in elkaar geslagen voor jou." Lily grinnikte.

"FONTAINE!!! EVERS!!!" Ik laat Lily los en keek fronsend naar de deur. Er liep iemand op de trap, maar viel weer naar beneden. Daarna iemand die vloekte en wat scheldwoorden.

Lily trok haar wenkbrauw op en liep naar de deur. Ze zuchtte. Nieuwsgierig liep ik er ook naar toe en zag de Marauders op een hoopje onderaan de trap liggen. 

"Wat een sukkels," zei Lily. Ik klakte afkeurend met mijn tong. De jongens kwamen weer overeind.

"Komen jullie?" vroeg Sirius en hij trok zijn shirt recht. Ik fronste. 

"We gingen toch snacks halen voor vanavond?" vroeg James op zijn beurt. 

Mijn frons werd dieper.

"We-" begon Remus en hij zette een voet op de trap. Wat niet zo handig was, omdat zijn voet uitgleed.  "We zouden een feestje geven. Of, nou ja, wij zouden het eten regelen."

"Sinds wanneer?" vroeg Lily verbaasd. 

"Sinds vanmorgen," zei James met een knipoog. Ik grinnikte. "Het wordt een 'Joepie-weer-naar-school-maar-niet-heus-feestje'."

"O-ké," zei ik en gleed naar beneden. "Dat wordt de keu- Shit! Marlene staat daar nog met Scabior!" Ik sprintte naar buiten. Gelukkig stonden ze er nog.

"Ah, Nina," zei Marlene en trok nog even aan Scabior zijn gewaad. "Waar is Lily?"

"Euhm... ja, laat hem maar gaan," zei ik. "Lily is weer gewoon normaal."

"Aha," zei Marlene. Ze draaide zich om naar Scabior, gaf hem een mep en liet hem gaan. Scabior liet een verontwaardig horen en liep weg. "Gaan we eten halen voor het feestje?"

"Hoe weet iedereen van dat feestje?" vroeg ik verbaasd. Marlene haalt haar schouders op en we lopen weer naar de Leerlingenkamer. 

"Hey, Lils!" riep Marlene, toen ze Lily zag. Ze omhelsden elkaar.

"Het spijt me, Mar," zei Lily. Marlene schudde haar hoofd. 

"Laten we naar de keuken gaan!" riep James om van onderwerp te veranderen. We knikten tegelijk en liepen naar de keuken. We waren in totaal met z'n achten. Dus James, Sirius, Remus, Peter, Alice, Marlene, Lily en ik.

Sirius kietelde de peer en het schilderij ging opzij. Al snel kwamen er een paar huiselfen op ons af. 

"Kan Fili u ergens mee helpen?" vroeg een van de elfen. 

"We willen graag twintig Boterbier en vier flessen Firewhiskey," zei Marlene grijnzend. De jongens begonnen te juichen. Alleen Remus schudde zijn hoofd. Iedereen wist dat Remus niet echt dronk.

Me and the MaraudersWhere stories live. Discover now