Capitolul 1

84 9 2
                                    

     Razele soarelui sclipitor pătrund pe geam,gadilandu-mi ochii si, astfel trezindu-ma. Imi plimb mâna pe lemnul rece al noptierii in căutarea telefonului meu. Este ora 6:45,deci am destul timp sa ma pregătesc pentru scoala. Merg cu pași mărunți către baie. Scap ușor de pijamale si intru in dus,lăsând fiecare picătura fierbinte de apa sa imi maseze fiecare părticică din corp.Dupa terminarea acestuia ,merg in camera sa imi aleg hainele. Zilnica problema. Imi iau un tricou negru si veșnicii blugi rupți. Parul mi-l prind intr-o coada de cal,lăsând câteva fire libere.
       -Isabelle,la masa! strigatul mamei mele este de-a dreptul asurzitor. Cobor rapid scările , îndreptându-ma spre bucătăria imensa.
                       ***
Ma aflu in mașina lui Robert, ne îndreptam spre scoala. Robert este iubitul mamei,si este ca un al doilea tata pentru mine.Mama mi-a zis ca tatăl meu a fost un soldat care a murit in lupta pe când eu aveam doar doi ani. Singurii care mi-au rămas sunt doar mama,Luke si Clary, prietena mea cea mai buna. Numele ei întreg este Clarissa Fairchild ,dar eu ii zic Clary.       Ne cunoaștem de peste 10 ani,iar asta ne face prietenia mai buna,mai sinceră si mai legată. Văd cum trece fiecare an prin fața ochilor mei,iar ea este încă lângă mine. Acum voi merge in clasa de chimie,locul in care trebuie sa ma întâlnesc cu ea. Ii mulțumesc lui Robert ca m-a adus si intru in scoala. Merg in clasa de chimie, unde nu gasesc pe nimeni. Toate celelalte clase au ora,deci sigur Clary nu e in alta clasa. Probabil a întârziat iar. Ma așez in ultima banca de la perete si o aștept. Deodată,toate luminile se sting,iar ușa se deschide. Atunci intra Clary  cu un tort aniversar in mâna,alături de încă câțiva colegi. Încep sa cânte la mulți ani ,apoi cu toții ma iau in brațe. Am fost atât de preocupata de teste si proiecte încât am uitat ca este ziua mea. Încep sa Imi despachetez cadourile. Erau bani,cărți ,bomboane si flori. Dar ceea ce mi-a captat cel mai mult atenția a fost cadoul oferit de Clarissa. Era un bilet la unul din cele mai cunoscute cluburi din țara.Era pe lângă casa mea, dar niciodată nu am putut intra deoarece aveam sub optsprezece ani. Acum ca i-am împlinit ,pot merge. Si decid sa merg cu Clary.  
     Toate orele au decurs minunat ,ba chiar perfect. La franceza am primit un zece , iar la fizica ne-a lăsat sa facem ce vrem toată ora. Azi am si aflat ca vineri nu vom face scoala deoarece e zi liberă.
                           ***
După terminarea orelor am mers acasă. Pe tot parcursul lor m-am gândit doar la cat de fain va fi la club. Orice as face nu imi pot lua gândul.Maine, eu si Clary vom călca in acel loc pentru prima oară.
  Intru cu o mare nerăbdare in casa, topaind ca un copil mic si fericit.
      -La mulți ani,Izzy!ma întâmpina mama si Robert.
Le sar in brațe, povestindu-le tot ce s-a întâmplat azi.
-Deci tu mâine vrei sa mergi la Pandemonium cu Clarissa?zice mama ridicând o sprânceană.
Dau din cap in semn pozitiv , întinzându-i biletul.
-In mod normal,stii ce as zice. Dar e ziua ta. Te las sa o petreci cum vrei.
Deodată îmi suna telefonul. Era Clarissa.
    -Hei,Izzy. Ma gândeam ,dacă vrei , sa mergem la ,,shopping". Ai nevoie de o rochie fabuloasa pentru mâine.
   -Clary,stii ca nu sunt genul. Eu merg mai mult pe varianta : tricou/hanorac/blugi.
   -Dar faci 18 ani!E o zi unica in viața ta!Niciodata nu vei mai putea recupera ziua asta,si o sa iti para rau.
   -Oh,bine. Ai câștigat!spun eu învinsă.
  Închid apelul si plec. Ne vom întâlni la         unul din cele mai mari si de fițe mall-uri. Acolo unde este o înghesuiala totala,unde vânzătoarele cu șuvițe blonde si piercing peste tot arată ca niște modele de la Victoria's  Secret. Acolo toatele prețurile sunt duble fata de cat merita.Urasc asta,iar Clary știe cel mai bine. Dar într-un fel are si ea dreptate. Este o zi de care nu o sa mai am parte prea curând.
***
E dimineața. N-am putut dormi, din cauza nerăbdării mele. Peste câteva minute Clary va veni sa ma ia.  Stau si ma uit plictisita pe geam.  Deodată văd cum un porche mare,galben parchează in fata casei mele.Dupa câteva minute de călătorie in sfârșit ajungem la Pandemonium. Clarissa iese din mașina,astfel permițându-mi sa o văd in întregime. Avea o rochie mulată,roșie si o pereche de tocuri de aceeași culoare. Parul ei roșcat prins intr-o împletitura frumoasa ii scotea in evidență fața rotunjoară,palida si ochii ei de un verde-jad. Intram acolo,unde vedem o mulțime de fețe străine,dansând pe melodiile electro puse de DJ. Ma duc la bar,cerând un cocktail fără alcool. Ma uit la magazia din spate si rămân socata. Deodată simt cum îmi trec fiori reci pe șira spinării la vederea persoanelor din magazie.

Hei,de mult timp plănuiesc sa scriu cartea asa, asa ca iat-o. Deci, vreau sa va spun ca nu intenționez sa copiez pe nimeni. Într-adevăr, exista o carte/film numita asa. Cartea aceasta este scrisă in Fan Fiction, asa ca este logic ca multe personaje sau scene sa semene. Dacă vedeți vreo greșeală gramaticală, sau aveți vreun sfat îmi puteți scrie la secțiunea de comentarii.
Atât am avut de zis si sper ca vă va placa cartea. ❤️

Orașul oaselor Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum