Zařazování

1.5K 46 4
                                    

Před námi stála Minerva McGonagallová ve svém smaragdově zeleném hábitu a na hlavě měla špičatý klobouk. Vlasy měla stažené do pevného drdolu. ,,Tak tady je máte paní profesorko." 

,,Děkuji Hagride můžete jít. "Obr se usmál a odešel. 

,, Jmenuji se Minerva McGonagallová. Jsem zástupkyně ředitele ,učím přeměňování a jsem ředitelka Nebelvírské koleje. Teď vejdete do Velké síně ,kde budete zařazeni do jedné ze čtyř kolejí. Jmenují se Nebelvír ,Havraspár ,Mrzimor a Zmijozel. Kolej bude vašich následujících sedm let jako rodina. Budete sbírat body. Za káždý váš úspěch vám budou přičteny ,ale za neůspěch a porušení školního řádu vám body budou odečteny. Vydržte tady chvíli prosím."

 Dořekla svůj monolog a odešla. Z davu vyšla černovlasá kudrnatá studenka. ,,Tak co kolik je tu mudlovských šemjdů co??" Řekla posměšně. Slyšela jsem jak nějaká holka vzadu začala plakat. Holka se ušklíbla. 

,, Stydíš se za svůj původ že? Já si myslím ,že takový šmejdi jako ty by tu vůbec nic neměli dělat. " Řekla a hlasitě se zasmála. 

Z davu vystoupila zrzavá holka.

,,Nenavážej se do nás o mudlech nic nevíš

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

,,Nenavážej se do nás o mudlech nic nevíš. Mysli si o nich co chceš ,ale uvědom si ,že takle mluvit o lidech které neznáš není zrovna příjemné. Měla by jsi se všem studentům z mudlovských rodin omluvit za ta škaredá slova ,které jsi pustila s té své pusy." 

Záhledla jsem Jamese jak na ni zbožně kouká. Asi takhle začala jeho bezmezná láska k Lily. Myslím ,že je to Lily. Bellatrix se na ni zle zatvářila. ,, Ty mudlovská šmejdko jak jak si dovoluješ taková slova vůbec říct? Jsi ty normální? Víš kdo já vůbec jsem?" Lily zakývala hlavou v nesouhlas.

,,Jsem Bellatrix Blacková ze starého velmi uctívaného rodu Blacků. Ty by jsi se mi měla klanět a..." Větu nedořekla ,protože do místnosti vešla Minerva. 

,, Slečny děje se něco?"

,,Ne paní profesorko nic se neděje. " Řekla Lily.

 ,,Dobrá tedy ,můžeme jít." Vstoupili jsme do Velké síně. Byla nádherná. Všimla jsem si ,že hodně pohledů směřují na nás. Zahlédla jsem stoličku na ,které ležel Moudrý klobouk.

 Klobouk začal zpívat svoji známou píseň o kolejích. Já si myslím ,že se dostanu do Mrzimoru ,ale uvidíme.

 Když klobouk dozpíval začala profesorka McGonagallová číst jména z pergamenu. Neposlouchala jsem. Zbystřila jsem až u svého jména. ,,KATE PHILLIPSOVÁ!" 

Nebyla jsem skoro vůbec nervózní. Věděla jsem co mě asi čeká.

 Sedla jsem si na stoličku a profesorka mi nandala na hlavu klobouk. Ten mi hned spadl do očí. ,,Hmm tak co s tebou. Zmijozel ne tam by jsi nezapadla. Havraspár by ušel ,ale nebyla by jsi v něm šťastná. Mrzimor také. Nejsi dostatečně pracovitá. Á odvážnost to je tvá silná stránka. Přeci máš v sobě krev Godrika Nebelvíra. Tak tedy NEBELVÍR!"

Kate Elise Phillipsová{HP}Kde žijí příběhy. Začni objevovat