Stranica knjige

1.4K 119 12
                                    

Ušunjala sam se nazad u krevet kada sam se vratila na Akademiju. Dobro je, niko nije primetio da sam otišla. Čim sam legla, uspavala sam se. Ne sećam se ni koliko je sati bilo. Samo znam da sam se probudila u pola dva. Rubi i Katje nije bilo u sobi, izgleda da nisu želele da me probude. Ispravila sam se i pospano zevala. Još uvek mi se spava, ali moram da ustanem. Mrzovoljno sam se otkrila, hladna prostorija me je naterala da se naježim. Ovde je tako hladno izgleda da su zaboravili da upale grejanje. Uzela sam one stvari od sinoć i odnela ih u kupatilo. Na brzinu ću da se presvučem i umijem. Verovatno su dole uključili grejenje. Šta li rade ostali? Našli su sigurno neku zanimaciju, valjda nije neka kao i prošlog puta. Ta igra nas je zamalo posvadjala. Zapravo Iana i mene. Ostali su rekli neke stvari koje nije trebalo.
Stavila sam pidzamu na krevet i izašla iz sobe. Krenula sam prema stepenicama i polako silazila. Ne znam gde su ostali, ali probaću da ih nadjem. Umirem od gladi tako da idem u kantinu. Neću im reći nista za tajno skroviše,a ni za ključ. Ne znam šta otavara, probaću da saznam. Pošto postoje tri ključa, izgleda da svaki ima svoje znacenje i otključava drugu stvar. Možda neka vrata ili kutiju. Pogledaću u biblioteku. Možda ima nešto o ključu.
Ušla sam u kantinu i videla da Rubi, Katja, Ijan i Nik sede zastolom i ručaju.

" Uspavana lepotica je ustala " nasmejao se Nik koji je sedeo pored Katje.

" Jako sam umorna, da li je to problem, braco?" nasmešila sam mu se i prošla pored njega. Uputila sam se po poslužavnik. Stavila sam malo supe i šolju kafe na njega i vratila se do stola. Sela sam na čelo da bih mogla sve da vidim.

" Imaš ogromne podočnjake. Kad si ti legla sinoć?" upitao je Ian.

" Jedva sam zaspala. Nisam bila umorna pa sam se vrtela po krevetu pokušavajući da zaspim." uzdahnula sam.

" Izgleda da si imala veoma lošu noć" ubacila se Rubi " Ja sam mislila da spavaš. Bila si mirna celu noć. Jednom sam se probudila, ali nisam čula nijednu od vas da se pomerila. Pa sam se okrenula i nastavila da spavam."

Jao dobro je da nije proveravala. Nisam bila u sobi. Da je ustala verovatno bi videla da nisam tu i počela bi da paniči. Onda bih upala u nevolju.

" Gde si bila sinoć?" odjednom me je Ian upitao.

" Bila sam u svojoj sobi i pokušavala da zaspim" probala sam da izgovorim što smirenije.

" Srce ti ubrzano kuca, znači da lažeš. Opet si napustila Akademiju, zar ne?" gledao me je hladnim pogledom.

" Dobro, jesam. Napustila sam Akademiju i otišla u Sereninu kolibu. Pronašla sam ključ i neku poruku. Takodje i neku stranicu iz knjige koja je u sobi u jakni. Saznala sam i za Natalijino tajno skroviste. Ne znam gde se nalazi, ali sam videla ulaz u tu zgradu. Zapravo mislim da liči na dvorac. To je sve što sam saznala." oborila sam pogled " Eto, srećni?"

" Barem si priznala" nasmejao se Ian " Mogla si da upadneš u nevolju. Trebala si da povedeš još nekog sa sobom."

" Nisam želela. Klarisa je rekla da moram da odem tamo. Nešto je osetila. A i Serenono pismo me je poslalo kod čuvara, tako da sam se uputila tamo i onda se pojavio Silvio. Zatim je rekaonda je neko tu i sakrili smo se. Onda smo zatim krenuli kući kada je postalo sigurno." sve sam im rekla iako sam htela da ćutim. Znala sam na neki način da neću uspeti da ih slažem. Sve sam im rekla sto nije trebalo. Silvio verovatno još spava, a za Brendona nisam sigutna. Uskoro Rubi ima trening, jer je sutra pun mesec. Verovatno neće moći da se suzdrži i promeniće se. Samo da ne povredi nekog, zato su tu Ian i Brendon.

" Pa gde je ta stranica iz knjige.?" upitao je Nik.

" A ključ?" ubacila se Katja.

" U mojoj jakni" rekla sam.

Akademija natprirodnih: PROROČANSTVOWhere stories live. Discover now