17.Bölüm • Ebedi Yemin

25.9K 1.8K 409
                                    

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Darya'nın dudakları şaşkınlık ve endişeyle aralandı ve ciğerlerine temiz havayı doldurdu. Sakinleşmek istedi. Rüya olmasını diledi, fakat gözlerini açtığında her şey aynıydı.

Feci bir biçimde kendi şahsiyetinden uzaklaşmıştı. Tuhaflıkların içerisinde yüzüyordu. Kendisini Darya Evpraksiya olarak değil de, başka biriymiş gibi hissediyordu ve bu hissiyat hem berbat, hem de harikaydı.

Kekeleyerek konuştu: "N-ne kehaneti?"

Kral Lev'in durumu da Darya'dan farklı değildi. O da çok şaşkın görünüyordu. " Kara Büyücü'nün bahsettiği kehanet... Uzun hikâye. Yıllar önce Kara Büyücü, Ak Büyücü tarafından öldürüldü. Biz de Bilge Büyücü'ye gideceğiz."

"Ak Büyücü, Kara Büyücü'yü neden öldürdü?" diye sordu Darya merakla.

"Çünkü Kara Büyücü hep doğruydu. Ak Büyücü'nün büyük bir sırrı vardı. Onu ak olmaktan uzaklaştıran bir sır... Kara Büyücü bu sırrı herkese açıklamayı düşünüyordu ancak o gece Ak Büyücü tarafından öldürüldü. O sırrı kimseye açıklayamadı."

"Tanrılar adına!" dedi ve yüzünü buruşturdu Darya. "Çok garip."

Lev çenesini kaldırdı ve gri gözlerini ona sabitledi. "Eğer Pjotr'un dediği doğruysa, sen seçilmişsin. Bunu anlamanın tek yolu Tanrıça Katiyaslavi'ye gitmek. Eğer doğruysa sana ihtiyacım olacak. Ve bu berbat hissettiriyor," diye homurdandı.

"Bana mı ihtiyacınız olacak?"

"Evet, sana. İlk önce Tanrıça Katiyaslavi'ye gidip işin aslını öğreniriz. Ardından belki Bilge Büyücü'ye gideriz. Tanrıça senin gerçekten seçilmiş olduğunu ya da olmadığını bilir."

"Majesteleri, ben seçilmiş biri istemiyorum. Ya bir kehanet. İstediğim şey normal bir hayat sürebilmek."

"Ülkenin haline bak, Darya. Normal bir hayat sürmen mümkün mü? Ayrıca sen bir kölesin. Normal yaşam süremezsin."

Gerçekler acıtırdı. "Peki ya Pjotr'un dedikleri doğruysa ne olacak?"

"Bizimle yaşamaya devam edeceksin."

Darya'nın nefesi kesildi. "Nasıl yani? Sizinle yaşamaya devam ederken ne başarabiliriz ki? Fosil ortada yok." Neye bulaşmıştı böyle? Kendinden iyice uzaklaşıyordu.

"Bulacağız. Aslında bir tahminim var."

"Kim?" diye sordu Darya tedirginlikle.

"Kimseye söylemeyeceğine Katiyaslavi üzerine yemin edebilir misin?"

"Katiyaslavi üzerine yemin ederim ki söylediğiniz şeyi kimse bilmeyecek."

"Bak, yeşil köle. Sana güvendiğimi söyleyemem ama yine de saçma bir şekilde söyleme ihtiyacı duyuyorum. Sanki bir yük gibi, anlıyor musun?" Lev birkaç saniye düşündü. Ardından, "Tahminlerim, Lordhor kralı Ohandon Ladyanaska yönünde," dedi.

YÜKSELİŞHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin