Ευτυχισμένοι

91 8 3
                                    

[Ευτυχισμένοι]

Καποιοί ονομάζουν δυστυχία μια απόσταση. Που άλλοτε είναι ομολογουμένως μεγάλη και αφήνει κενά και ανάγκες ακάλυπτες και όσο μεγαλύτερη τόσο πιο πολύ πονάει. Πρόκειται για την διαφορά μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας.
Δυστυχισμένοι εκείνοι που αναποθέτουν κάθε ελπίδα για ευτυχία και χαρά απέναντι τους, στο τέλος της διαδρομής και πασχίζουν να το φέρουν όλο και πιο κοντά. Τόσο ώστε αν απλώσουν τα δάκτυλα τους να καταφέρουν να γευτούν την πραγματοποίηση ονείρων. Ιδανικό έτσι;

Εγώ λοιπόν δεν συμφωνώ. Δυστυχία είναι η αδυναμία μας να καταπολεμήσουμε αυτές τις επιθυμίες που είναι καταδικασμένες να μας οδηγούν στην απόσταση από τους ίδιους μας τους εαυτούς και από την πιθανότητα να είμαστε ευτυχισμένοι.
Είμαστε δυστυχισμένοι γιατί είμαστε αδύναμοι να αναποθέσουμε ελπίδες για μια καλύτερη ζωή στον ίδιο μας τον εαυτό, δειλοί ακόμα.
Η δυστυχία και η ευτυχία είναι ζητήματα λεπτά που απασχολούν την βούληση του καθενός, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του.

Πάρτε τις επιθυμίες σας, και αλλάξτε τες! Μην τις επιτρέπετε να σας στερούν το δικαίωμα να ζείτε στην πραγματικότητα που αξίζετε, εσείς δημιουργέιτε την απόσταση και εσείς την κάνετε να μοιάζει τεράστια μπροστά σας. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά. Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι μπορείτε, αρκεί να το προσπαθήσετε.
Αλλά πάλι η δύναμη τς συνήθειας είναι τεράστια και καμία φορά μεγαλύτερη από την ανάγκη να αλλάξουμε την ζωή μας.
Μην συνηθίζετε σε αποστάσεις και δυστυχίες που ούτε στο ελάχιστο σας αξίζουν.

Καλή χρονιά

Δευτέρα 02/01/2017, 15:20

Βιβλία Που Ποτέ Δεν Θα ΓράψωΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα