~°A.B.K.D°~22

901 84 13
                                    

Koşarak binaya girdim , önce tuvalete girip elimi yüzümü yıkadım . Tuvaletten çıkmak üzereyken , derya ile çarpıştım. 

"Iyi misin canım"

"Değilim derya ."

"Konuşalım mı  biraz ."

"Ne konuşacağız , nereye varıyor sanki konuşmamızın sonucu ki . Neyse cidden iyi degilim yanlız  kalmalıyım . Ders saati olduğu için kolidor boştu sınıfa doğru hızla yürürken derya arkamdan geliyor bir yandan konuşuyordu.

"Ayaz Uraz' la tartıştı biraz . Seni üzdüğü için . "

"Umrumda değil ." Sınıfın kapısını çalmadan açıp hocanın söylenmelerini aldırmadan çantamı alıp  çıktım sınıftan.  Merdivenlerden hızla inerken derya ısrarla peşinden gelmeye devam ediyordu .

"Nereye gideceksin almi bu halde,bende geleyim en azından."

"Almira ! Hey beklesene " ayaz'ın sesini aldırmadan motora binip kaskımı  taktım.  Aynadan gördüğüm kadarı ile okan ayaz ve akın koşarken diğerleri yavaş yavaş geliyordu . Uraz ile durduğu yerde sert ve şaşkın bakışları ile bakıyordu.  Artık eski almira yoktu ! Motorun sesini haddinden fazla çıkartarak çıktım bahçeden. 

Sırtımı  Mezar başlığına yasladığımda herşeyden soyutlanmıştım . 

"Burası bana iyi gelmiyor , sanki seni burada hissedemiyorum. 
Ahh.. keşke gitmeseydin  , eğer gitmeseydin her zamanki gibi canım sıkıldığında sana sarılabilirdim . Sende bana o şefkatli sesin ile 'prensesim benim herşey düzelecek ben yanındayım ' derdin . Hoş gitmeseydin uraz ile hiç tanışmazdık yada ortaktınız değil mi . Belki en azından daha farklı bir ilişkimiz arkadaşlığımız olabilirdi.  Neyse .. iyi misin sen Hep benden konuşuyoruz . Cennettemisin , mutlu musun orada. Umarım mutlusundur.  Bizi düşünme iyiyiz biz toparlandık sayılır . Sensizlikten hallice.  Seni seviyorum babacım  Seni kocaman seviyorum !" 

Israr ile çalan alarmı duvara fırlatınca susabilmişti . Gözlerimi oluşturarak yatakta oturur hale geldiğimde etrafa saçma sapan baktım.

"Ölmediğim bir sabah daha . " huysuzca yerimden kalkıp rutin işlerimi halledip üzerimi  değiştirdim . Forma olmazsa olmaz değil mi ! Neyseki fena değildi . Krem rengi dizimin bir karış yukarısında olan şort etegimin içersine açık mavi külotlu çorap giyip , aynı renkte olan lakosumu giyip üzerine beyaz bir gömlek giydim . Saçlarımı düz hali ile bıraktığımda , boyun tarafı koca lacivert tüylü ceket  giydim .

"Bebeğin uyanmadın mı sen daha!" Annemin kapıyı açarken söylendiğini duyduğumda göz devirdim .

"Hayır !" Beni görmesi ile o da göz devirmiş bulundu .

"Belli . Başladı senin yine bu huysuzlukların , ya-" kapının çalması ile lafını kesti .

"Ben kapıya bakıyorum , sende oyalanma geç kalacaksın"  annem odadan çıkması ile derin bir nefes  aldım .  Salondan  gelen seslerden belli olacağı üzere ayaz'lar gelmişti . Merdivenlerin başında  durup kendime son kez hatırlatma yaptım .

"Unutma almira , uraz senin hic birşeyin değil . Çok değil bundan 2 ay önce nasıl biriysen öyle davran! Sen güçlüsün !"   Kendime gaz vermenin ardından zıplayarak masaya gittim .

"Günaydın evimin neşe kaynakları !"

"Allah'ım . Kızım sen biraz önce somurtuyordun ne oluyor sana"

"Uyanamamıştım annecim ." Yanağına  sulu bir öpücük bırakıp ayaz okan ve derya'yı tek tek öptüm . Yerime geçip iştahla kahvaltılı yapmaya başladım .

Acılara Bir Kahkaha DahaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin