:)

167 10 4
                                    

Dtál tam opierajúci sa o svoju palicu ako vždy. Hlavu mal zaklonenú a zrak upretý hore na žiarivý Mesiac. Jeho havranie čierne vlasy a ostré črty tváre zvýrazňovali jeho záhadný zjav. Telo mu obopínal masívny čierny kabát a ruky skrýval v kožených rukaviciach.

V rukaviciach, ktoré ho chránili pred vyplávaním jeho minulosti na povrch. V rukaviciach, ktoré mu vyslúžili prezývku „špinavé ruky.“ Narážka na jeho prácu a nemilosrdnosť vo svete zločinu, kde je šéfom jedného z kriminálnych klubov. Prepána veď má len 18.

No život sa s ním nehral. Tu v Barreli nie je miesto pre slabých, naivných či čestných. On to zistil už dávno. Niekto by bol povedal, že až moc skoro, ale on to vidí ako výhodu, vďaka ktorej je teraz tam kde je - ako obávaný zlodej Ketterdamu.

Je zlodej pred ktorým sa skrýva skoro celé mesto a tí čo ho podceňujú si kopú sami sebe hrob, pretože on je vždy o krok vpred. Je poháňaný pomstou a ochotný pre to urobiť takmer čokoľvek. Všetko bude pomaly padať ako tehla za tehlou.

Jeho výraz na tvári definitívne prezrádzal, že niečo plánuje. Vždy mal ten výraz keď sa mu už v mysli črtal dokonalý plán. No jediní, ktorí ten výraz  boli schopní rozpoznať sú  jeho 5 najbližší spolupáchatelia a možno aj priatelia. Mali k nemu tak blízko ako sa len ku Kazovi Brekkerovi blízko dá dostať.

Spolu dokázali aj nemožné -  preniknúť do nepreniknuteľného väzenia a v podstate zachrániť svet a ešte k tomu zbohatnúť.  A to všetko vďaka jeho geniálnemu plánovaniu. No sám by to nedokázal. Musel im veriť. Dôvera, niečo čo nemalo v jeho charaktere skoro žiadne miesto až na jednu osobu – Inej.

Je jeho najcennejším špehom a zároveň najbližším priateľom. Je tak rozdielna od neho. Ju tento svet ešte neskazil. Všetko zlo, ktoré pácha je len kvôli tomu aby sa oslobodila, zatiaľ čo on to robí všetko dobrovoľne a z chamtivosti.

Ona ho prinútila sa na svet pozerať inak. Začalo mu na nej záležať. To sa nemalo stať,  pretože teraz je jeho slabinou vo svete kde nemôžete mať slabinu ak nechcete, aby vaše plány začali padať. A on nemôže zlyhať. Nesmie sklamať Jordieho. Neprešiel si peklom len preto, aby sa všetko zrútilo. Nedrel skoro celý svoj život len tak pre nič za nič. Ale bez nej sa zrúti on. Pomáha mu zabudnúť na minulosť a prekonať všetko to, čo sa mu tak hnusí. Musí sa mu nejako podariť mať oba. Ju aj pomstu pre Jordieho.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 23, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Kaz BrekkerWhere stories live. Discover now