Proloog:

6K 66 21
                                    


Het leven

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het leven.

Jaide heeft zich vaak afgevraagd waarom iedereen er zo een rumoer over maakte.

Wat hield het leven nu echt in?

Wat maakte het zo bijzonder?

In haar ogen niks. Voor negenennegentig procent van de menselijke bevolking liep het leven ongeveer zo.

Je wordt geboren en wie jou ook maar gebaard of opgevoed heeft zal de regels opstellen voor de eerste kwart van je leven.

Alleen om de teugels voor de tweede kwart van je leven aan de gemeenschap te geven en op het moment dat je lang genoeg leeft en aan de derde kwart toekomt en je beseft dat je jou leven lang voor andere mensen hebt geleefd en besluit je eigen keuzes te maken is het al weer voorbij.

Dan heeft ze het nog niet eens over de laatste kwart als je ooit zo oud mocht worden.

Die laatste kwart is namelijk gewoon fucked up. Want voor de gemiddelde persoon is die gevuld met spijt over alle kansen die ze hebben verspild en zijn dan ook nog eens te oud om er iets aan te kunnen doen.

Je moet geen genie zijn om hier achter te komen.

Het leven is kut en dan ga je dood. Het is niet voor niks dat menig poëten en schrijvers door de geschiedenis heen dat laatste op verschillende misschien op iets wat romantischer manieren op papier hebben gezet.


Het is een cynische kijk op het leven ze wist het maar het was de realiteit. Haar realiteit.

En zolang ze realistisch was zou ze niet teleurgesteld worden en als ze niet teleurgesteld werd zou niemand haar pijn kunnen doen en als niemand haar pijn kon doen... wel je begrijpt haar punt.

Dus toen Jaide op een dag ergens een verkeerde afslag had genomen en zich per ongeluk terugvond in een waargebeurde Disney sprookje wist ze niet hoe zich te gedragen.

Maar zoals veel jonge meisjes die voor het eerst een sprookje te horen kregen.

Kroop ook zij dieper onder de deken sloot haar ogen en liet zich meevoeren in de magische wereld van de leugens.

Misschien had ze beter moeten weten maar als je alles waar je nooit om gevraagd hebt alsnog geserveerd krijgt op een zilveren tablet dan zou zelfs de grootste cynicus er twee maal over denken om het af te slaan.

Dus ze genoot van het feit dat ze de knappe rijke prins gevonden had één die ook nog eens verliefd op haar was en haar goede seks gaf ja, ze wist dat het laatste niet belangrijk in een sprookje was maar ze was nog niet zo ver heen om de waarde er van niet te herkennen.

En op het moment dat hij haar vroeg zijn vrouw te worden twijfelde ze geen seconde om ja te zeggen.

Dus toen de laatste bladzijde aanbrak en de mensen tevreden in koor en ze leefden nog lang en gelukkig hadden gezucht.

Tempted by Sin. (afgeschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu