9. Kapitola - Rapaces a starý dům

64 2 0
                                    

Scatahach
Jamie, Scatahach a malá holčička stáli před starým a vysokým domem z fotky. Přesně jak dívka říkala. Scatahach jí poděkovala a holka odcupitala pryč. Teď tam stáli jen oni dva a museli se rozhodnout. ,,Tak, jdeme dovnitř?" vyslovil Jamie tu otázku nahlas.
,,Nejsem si jistá, jestli by bylo nejlepší si prostě nakráčet do domu, kde předtím zmizeli naši přátelé." nesouhlasila Scatahach.
,,Fajn, takže jdem tam." rozhodl Jamie a vykročil směrem k baráku.
Scatahach váhala. Právě se chystám udělat jednu z největších blbostí ve svém životě. A následovala Jamieho.

Aife
,,Připraven?"
,,Připraven!"
Aife s Jacem a Aurem stáli před zářícím teleportem. Bez Aura by ho nenašly ani za milion let. Upřímě by je ani nenapadlo ho hledat. Portál byl chráněn před magickým vyhledáváním a navíc zavřen v místnosti, do které aby jste se dostali, musíte projít zdí. Sama místnost byla docela malá a až na teleport prázdná. Ten se tyčil uprostřed a svou zaří celou místnost osvětloval.
Aife přistoupila blíže. Natáhla k teleportu ruku a okamžitě ucítila jak ji vtahuje dovnitř. Radši ruku opět stáhla. Měla určité pochybnosti a v hlavě jí hlodaly otázky na téma: Kde se tu ten teleport vzal? Stvořil ho ten samej muž, se kterým se setkaly v jámě? Nebo někdo z Rapaces?...
Najednou ucítila ruku na rameni. Stuhla. Jace vycítil její napětí a věnoval jí uklidňující pohled. Ona mu pohled oplatila. Uvolnila se, ale pochybnosti jí neopustily.
,,Musíme jít..." upozornil Jace, čímž ukončil uklidňující chvilku. I přesto nechal svou ruku na Aifině rameni. Ta tomu nevěnovala pozornost. Místo toho udělala krok vpřed. Teď stála tak blízko portálu, že cítila nepatrný tlak. A je to tu zase. Jeden pohyb dopředu a pohltil ji známý pocit závratě. Aife hned následoval Jace a nakonec portálem prošel Aures.

Rek'Sai
Pterodaktylojednorožce už nebavilo procházet se po pozemku za vilou Jamieho a Jace. Toužila po dobrodružství a toho se tady nedočká. Nervózně sebou zatřepala. Věděla, že její paní někam šla. Doufala, že ji vezme s sebou, ale dočkala se jen zklamání.
Rek'Sai měla zlé tušení. Něco se stane. Něco špatného. Nehodlá tu jen tak čekat. Rozeběhla se a roztáhla svá křídla. Musí najít Scatahach.

Jace
Pozbíral se ze země a nestačil se divit. Upřímě moc nevěřil tomu, že by se vážně mohli dostat na planetu vlků. Ale byli tam, všichni tři. Konkrétně stáli uprostřed lesa. Aife se pozorně rozhlížela okolo sebe a Aures jen nezaujatě vyčkával na místě. Jace ještě nikdy nenavštívil jinou planetu než byla Země. S údivem si prohlížel každý detajl tohoto místa.
,,Líbí se ti tady?" ozval se mu v hlavě Aurův hlas.
,,Ano, je to tu nádherné!" odpověděl okouzleně.
I Aife si všimla Jacova vírazu.
,,Byl jsi tu už někdy?" zeptala se ho.
,,Ne. Nikdy jsem nebyl na jiné planetě než na Zemi." přiznal a dále zkoumal okolní svět. Vypadalo to tu úplně jinak než na Zemi.
,,Já taky ne." přiznala i Aife.
,,Tak to vás dovedu do paláce." rozhodl se Aures a trojčlenná skupina vyrazila lesem.

Aife
,,Zdejší flóra se příliš neliší od té na LeoFelis, ale fauna je tu úplně jiná. Tedy podle toho co jsem slyšela."
Všichni kráčeli lesem a vyměňovali si poznatky.
,,Ano to máš pravdu." přidal se do debaty i Aures.
,,To na Zemi není podobná ani flóra, ani fauna." dodal Jace a Aife se tomu lehce zasmála.
,,Země je technicky vyzpělá planeta, ale magie tím byla pohřbena velmi hluboko." ozvala se znovu Aife.
Zafoukal vítr a zašustilo listí. V dálce proběhlo nějaké zvíře. Les působil tajemně, ale i tak to budilo fascinující dojem.
Všichni na chvíli zapoměli na své starosti a unášeli se poklidnou atmosférou.
Náhle se v houští něco pohlo a ze tmy vystoupilo zvíře. Všichni se zarazili, jenom Aures vykročil vpřed a postavil se před Aife a Jace, jako kdyby je chtěl bránit.
Byl to další Aures, tentokrát s zelenou srstí. Měl větší a mohutnější postavu než jejich Aures. Když došel až k nim, vzal na sebe lidskou podobu.

 Když došel až k nim, vzal na sebe lidskou podobu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Musíte jít se mnou." vyzval je.
,,Proč? Kdo jsi?" Aife si založila ruce a nasadila podezřívavý pohled. Neznámá Aures jí hned odpověděla: ,,Jsem I'salï, Aures patřící 5. Strážkyni Caře. Naše vládkyně Queñalis mě posílá pro vás, abych vás k ní dovedla. Musíme jít."
Aife se podívala na ostatní. Jace jen okrčil rameny a Aures čekal na její reakci.
,,Dobře." rozhodla tedy. Měla takové tušení, že by stejně neměli na vybranou.
Všichni následovali I'salï do paláce.

Scatahach
,,Je to tu takové...pochmurné..." poznamenala Scatahach.
,,Je tu hrozná tma!" postěžoval si Jamie.
Plížili se co nejtišeji jednotlivými místnostmi. Všude byla cítit temnota. Doslova sálala ze všech předmětů v okolí. Ani jednomu se to nelíbilo.
,,Hele, já vím, že se bojíš o svého bratra. I já mám o něho strach. O oba.  Ale nemyslím si, že byl zrovna nejlepší nápad sem jen tak vtrhnout." vyhodnotila situaci Scatahach.
,,V tom s tebou souhlasím." ozval se hluboký hlas, který rozhodně nepatřil Jamiemu.
Scatahach se prudce otočila připravená zaútočit. Stála tam postava. Ve tmě však byla vidět pouze silueta. I tak šel rozpoznat klobouk na hlavě nižšího muže.
,,Proč jste tady tak ve tmě?"
Muž něco zašeptal a v místnosti se rozsvítilo. Teď už Scatahach viděla s kým má tu čest. Měl na sobě staré sako a na tváři posměšný úšklebek.
,,Vítejte v mém domě, Scatahach, Jamie!" rozhodil ruce ve vítajícím gestu.
,,Jak víš naše jména?!" štěkla na něj.
On se jen pobaveně zasmál. Vykročil vpřed a Scatahach s Jamiem automaticky couvli.
,,Dáte si něco? Kávu, čaj?" nabízel ochotně s přetrvávajícím úsměvem.
,,Ne, děkujeme. Kdo jste?" zeptal se tentokrát Jamie.
,,Vloupáte se do domu a ani nevíte komu patří?" ušklíbl se muž.
,,Kdo jste?!" Scatahach zopakovala otázku, tentokrát prudčeji.
,,Tady na Zemi mi říkají Fernando..." dramaticky sklonil hlavu.
Jamie se zatvářil nechápavě a Scatahach nevěřícně povytáhla obočí.
Fernando najednou zvážněl. ,,Neměli jste sem chodit. Teď toho budete vy i vaši přátelé litovat!" prohlásil.
Jamie a Scatahach rychle uskočili, právě včas než se kolem nich prohnalo červené světlo. Jamie se ho pokusil zasáhnout kouzlem, ale to se od Fernanda jen odrazilo bez sebemenších účinků. Zkusila to i ona, ale dopadla stejně. Co to má znamenat??? Jak to? Bezradně se podívala na Jamieho. Ten stál napjatě v pozoru a očima skenoval protivníka.
Rozhodla se. Rozeběhla a zaletu se změnila v černého pantera. Dopadla na nepřítele a zakousla se mu do ruky. Ten vykřikl a vzápětí jí kouzlem odmrštil od sebe. Dopadla tvrdě na zem a než se ztihla vzpamatovat zasáhlo jí další. Ozval se zvuk zříštícího se skla jak proletěla oknem. Už v lidské podobě klesala k zemi. Před očima měla temno a v hlavě prázdno. To je konec.

                                            👸Tefi👸

CarissimiWhere stories live. Discover now