H. 34. Rare fratsen

3.6K 215 108
                                    

Ik weet weer wat ik in het volgende hoofdstuk nog wilde zeggen. Dat was serieus tien minuten nadat ik het gepubliceerd had -_- . Ik wilde zeggen dat ik dat spellingsfoutje ook heb gezien op een site. Er stond serieus Kotsschool en ik vond het geweldig. Ik noem kostscholen nu ook heel vaak kotsscholen :')

Langzaam open ik mijn ogen, om vervolgens tegen een fel licht aan te kijken. Snel sluit ik mijn ogen weer. Als ik mijn ogen open in speetjes - om aan het licht te wennen -, zie ik dat ik niet onder de dekens van mijn bed lig. Ik kom kreunend overeind en merk dat ik tegen Jake zijn schouder lag. Het is gisteravond vast laat geworden en we waren waarschijnlijk alledrie zo moe dat we ons niet eens hebben omgekleed. Ik heb namelijk nog steeds mijn kleren van gister om en Jake ook. Vio ligt charmant op een matras op de grond in haar nette kleren. En met charmant bedoel ik met open mond en kwijl, ze snurkt zachtjes en heeft warrig haar.

Jake ziet er best schattig uit met zijn warrige haar. En ik ben nu eigenlijk best stom bezig door hier aan te denken, maar ik kan er niks aan doen. Het gaat vanzelf. Ik pak een comfortabele joggingbroek uit de kast en trek hem aan. Ik doe er een kerstsweater boven en loop naar beneden. Mijn ouders zitten al aan tafel met een kop koffie de krant te lezen.

'Fijne kerstochtend, meissie.' Mijn moeder glimlacht naar me en neemt een slok van haar koffie.

'Fijne kerstochtend.' Ik ga aan tafel zitten en pak een chocoladekransje uit het schaaltje. Mijn moeder geeft me een strenge blik.

'Slapen Jake en Violet nog?' Ik knik.

'Mam, noem haar maar gewoon Vio.' Mijn moeder knikt en drinkt haar koffie op. Mijn vader heeft alleen nog maar een goede dag gezegd en naar zijn krant gestaard. Lekker gezellig... maar ik ben het wel gewend, hij zegt nooit heel veel.

'Wil jij even kijken of ze al wakker zijn? Ik begin honger te krijgen,' vraagt mijn moeder na een tijdje. Ik knik en loop naar mijn kamer. Als ik de deur van mijn kamer open, schrik ik.

'O sorry!' roep ik en ik draai me om. Na een paar seconden, hoor ik Jake zijn stem zeggen dat ik me weer om mag draaien. Ik draai weer terug en zie dat Jake een joggingbroek aan heeft gedaan. 'Dit was niet de bedoeling, ik dacht dat jullie nog sliepen. Waar is Vio eigenlijk?'

'Die is in de badkamer.'

'Oké, kom je zo naar beneden? We willen beginnen met het ontbijt.' Jake knikt en trekt een shirt aan. Ik loop ongemakkelijk mijn kamer weer uit en klop op de badkamerdeur. Ik heb Jake net in zijn boxer gezien en als ik net twee seconden eerder de deur opende, stond hij naakt. Maar ik moet zeggen, zijn sixpack is best leuk om te zien.

'Ja?' roept Vio nadat ik twee keer heb moeten kloppen op de deur.

'Ben je bijna klaar? We willen gaan eten!' roep ik terug. Ik hoor wat gestommel en na een paar seconden gaat de deur open.

'Als er eten is, ben ik klaar.' Ik lach kort om haar opmerking en loop naar beneden. Mijn ouders zijn bezig met de laatste dingen op tafel zetten en gaan dan zitten op hun vaste plaats. Ik ga naast ze zitten en even later komt Vio tegenover mij zitten. Jake komt even later ook beneden en gaat naast mij zitten nadat hij iedereen een goede morgen heeft gewenst.

We beginnen aan het ontbijt en na een half uur heeft iedereen het ontbijt opgegeten. 'Hoe laat gaan jullie weer terug naar de kostschool?' vraagt mijn vader. Ik kijk eerst naar Vio en daarna naar Jake voordat ik antwoord geef.

'Ik denk rond half drie.' Mijn vader knikt en drinkt de laatste slok thee op. We staan op van tafel. Ik help mijn moeder met de tafel afruimen, terwijl mijn vader in de woonkamer gaat zitten met Vio en Jake. Als iedereen de keuken uit is, begint mijn moeder een gesprek.

Ik Haat Je #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu