Κεφάλαιο 24

2.4K 275 12
                                    

Μια ερώτηση. Έμεινε μια μόνο ερώτηση και το τεστ προσωπικότητας θα τελειώσει. Νιώθω τόσο παράξενα, εδώ και μισή ώρα κάθομαι σε μια άβολη πλαστική καρέκλα και απαντάω ερωτήσεις σχετικά την ηγεσία και την επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα αντιμετωπίσω αν ανακηρυχθώ Θεά Ηγέτης. Όλοι έχουν τελειώσει και τα αποτελέσματά τους έχουν βγει. Θα χρειαστούν δέκα λεπτά ώσπου να βγουν οι τελικές ομάδες, δέκα λεπτά για να συνειδητοποιήσω ότι όλα τελείωσαν πια.

    «Εικοστή και τελευταία ερώτηση» λέει ο εκφωνητής, ο οποίος έχει ταχθεί να κάνει τις ερωτήσεις στους Ξεχωριστούς. Μου συστήθηκε στην αρχή, αλλά δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομά του λόγω του άγχους που με είχε κυριεύσει.

    Γνέφω και παίρνω μια βαθιά εισπνοή. Απάντησα σχετικά καλά στις προηγούμενες ερωτήσεις, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ για την τελευταία. Ο εκφωνητής κοιτάζει το χαρτί μπροστά του και εγώ βρίσκω την ευκαιρία να ρίξω μια ματιά στις κερκίδες και συγκεκριμένα στη θέση του Τριστάνο. Τα βλέμματά μας διασταυρώνονται και νιώθω ένα παράξενο συναίσθημα να αναδύεται μέσα μου. Φόβος; Όχι. Αγάπη; Όχι. Αμφιβολία; Ίσως. Επαναφέρω την προσοχή μου μπροστά και κρατάω την ανάσα μου ωσότου ακούσω την ερώτηση.

    «Ερωτεύεσαι» λέει και η καρδιά μου σταματά. Νιώθω όλο το σώμα μου να παγώνει. «Έχεις ανακηρυχθεί Θεά Ηγέτης και στη ζωή σου εμφανίζεται ξαφνικά κάποιος. Κάποιος που σε ελκύει και πριν το καταλάβεις έχεις βρεθεί κοντά του και τον έχεις ερωτευτεί». Δεν σοβαρολογεί. Δεν έκανε σε κανέναν άλλο τη συγκεκριμένη ερώτηση. Ξεροκαταπίνω, ενώ από μέσα μου ψάχνω ήδη την απάντηση.

    «Έχεις υποσχεθεί στους πρώτους Θεούς Ηγέτες ότι τίποτα και κανένας δεν θα σε εμποδίσει απ’ το να κάνεις το καθήκον σου, έχεις δώσει όρκο να μην παρατήσεις ποτέ τη θέση σου ακόμη κι αν στο επιβάλουν. Τι θα κάνεις;» ολοκληρώνει. Κουνάω νευρικά το πόδι μου, παρά τα μάτια όλων που στέκονται επίμονα πάνω μου. Δεν πρέπει να διστάσω, πρέπει να δώσω γρήγορα μια αξιόλογη απάντηση και να κρατήσω το κεφάλι υψωμένο σαν να είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα. Δίπλα μου υπάρχει ένα μηχάνημα που καταγράφει τις απαντήσεις μου και αντιλαμβάνεται πότε ψεύδομαι και πότε λέω αλήθεια. Ότι βγει απ’ τα χείλη μου θα καθορίσει και τη θέση μου.

    «Ο έρωτας δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες μου. Είναι κάτι που πρέπει να ξεγράψω μια και καλή αν θέλω να διατηρήσω την τάξη του στοιχείου μου. Αν ποτέ συμβεί αυτό, αφού έχω εκλεγεί Θεά Ηγέτης, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το ξεχάσω και να δώσω όλο το βάρος στα καθήκοντά μου. Παρόλα αυτά βέβαια, κανείς, ούτε καν οι Θεοί Ηγέτες δεν μπορούν να ξέρουν το μέλλον. Ο έρωτας είναι απρόβλεπτος, κάποιο το ξέρουν, κάποιοι άλλοι όχι. Προσωπικά θα ήθελα να τον ζήσω, αλλά αν ποτέ μου δοθεί η ευκαιρία κατά τη διάρκεια της εκλογής μου, θα τον απαρνηθώ». Για μια στιγμή επικρατεί ησυχία, δεν ακούγεται απολύτως τίποτα, λες και δεν υπάρχει κανείς μέσα στο στάδιο. Ευτυχώς δεν διαρκεί για πολύ, μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα οι θεατές έχουν ξεσπάσει σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Το τεστ προσωπικότητας τελείωσε. Προσπάθησα να απαντήσω με ειλικρίνεια, δεν γνωρίζω τι κατέγραψε ο ανιχνευτής ψεύδους.

Τα Τέσσερα Στοιχεία Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα